۱۴۰۵-۰۳-۲۵ | ۲۳:۵۳
جهاد دانشگاهی در مسیر توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی

جهاد دانشگاهی در مسیر توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی

هرمزگان (ایسنا) - رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان از گسترش همکاری‌های این نهاد با اداره‌کل بهزیستی استان در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خبر داد و گفت: برگزاری دوره‌های مهارتی برای مددجویان با هدف اشتغال‌زایی و توانمندسازی در دستور کار مشترک دو مجموعه قرار دارد.

احمد زاهری روز دوشنبه ۲۵ خرداد در دیدار با سامیه جهانشاهی، مدیرکل بهزیستی هرمزگان که با حضور مدیران و معاونان دو مجموعه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر و با یادآوری کلام رهبر فرزانه انقلاب که «جهاد دانشگاهی یک نهاد نیست بلکه یک فرهنگ است، اظهار کرد: این نهاد با تکیه بر فرهنگ جهادی، همواره در مسیر خدمت‌رسانی به مردم و حل مسائل استان گام برداشته است.

وی با اشاره به سوابق آموزشی این نهاد در استان و آموزش بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سال‌های گذشته، بر آمادگی جهاد دانشگاهی برای انتقال تجربیات به جامعه هدف بهزیستی تأکید کرد.

زاهری با اشاره به ظرفیت‌های تخصصی این نهاد افزود: با توجه به تفاهم‌نامه منعقد شده میان سازمان بهزیستی کشور و کانون ارزیابی جهاد دانشگاهی، همکاری در حوزه ارزیابی‌های استخدامی، برگزاری آزمون‌ها و اجرای کانون‌های ارزیابی شایستگی مدیران در اولویت برنامه‌های مشترک قرار دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت کیفیت خدمات در مراکز حساس بهزیستی اشاره کرد و گفت: با هدف ارتقای استانداردهای مراقبتی و مدیریتی، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه مدیران و مربیان شیرخوارگاه‌ها و مراکز شبه‌خانواده در دستور کار قرار گرفته است تا شاهد افزایش کیفیت خدمات به کودکان در این مراکز باشیم.

وی همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مددجویان در مرکز استان و شهرستان‌ها را با هدف اشتغال‌زایی و توانمندسازی، از دیگر محورهای اصلی این همکاری دانست و تصریح کرد: آموزش مربیان پیش‌دبستانی، برگزاری دوره‌های کمک‌های اولیه برای مراکز تحت پوشش و همچنین توانمندسازی نیروی انسانی اداره‌کل بهزیستی استان، از دیگر برنامه‌هایی است که با جدیت پیگیری خواهد شد.

زاهری در پایان با اشاره به ظرفیت‌های رسانه‌ای و افکارسنجی جهاد دانشگاهی(ایسنا، ایکنا و ایسپا) برای انعکاس خدمات بهزیستی و مطالعه دقیق آسیب‌های اجتماعی، از امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری میان دو دستگاه در روزهای آینده خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این هم‌افزایی، نتایج ملموس و مؤثری برای مددجویان بهزیستی استان به همراه داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان: توانمندسازی نیروی انسانی، محور ارتقای خدمات به جامعه هدف است

سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی هرمزگان با تأکید بر نقش آموزش در ارتقای کیفیت خدمات اجتماعی، گفت: توانمندسازی نیروی انسانی و برگزاری دوره‌های آموزشی کاربردی از مهم‌ترین اولویت‌های بهزیستی استان در سال‌های پیش‌رو است.

جهانشاهی با اشاره به اهمیت سرمایه انسانی در سازمان‌های خدمت‌رسان اظهار کرد: بزرگ‌ترین و ارزشمندترین سرمایه هر سازمان نیروی انسانی آن است و اگر این سرمایه به‌درستی توانمند شود، کیفیت خدمات ارائه‌شده به جامعه هدف نیز به شکل محسوسی ارتقا خواهد یافت.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های جدی بهزیستی در استان، توانمندسازی نیروهای انسانی در سراسر هرمزگان است، چرا که در صورت بی‌توجهی به آموزش و ارتقای مهارت‌ها، ممکن است برخی نیروهای باتجربه به سمت مشاغل کاذب سوق پیدا کنند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان با بیان اینکه آموزش در هر سازمانی یک ضرورت اساسی است، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی شده است دوره‌های آموزشی کاربردی و تکمیلی متناسب با مأموریت‌های سازمان برای کارکنان برگزار شود تا علاوه بر ارتقای مهارت‌های تخصصی، زمینه حفظ نیروهای باسابقه و جانشین‌پروری در سازمان نیز فراهم شود.

جهانشاهی همچنین بر ضرورت تقویت مهارت‌های ارتباطی کارکنان تأکید کرد و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه مهارت‌های ارتباطی، فن بیان و ارتباط مؤثر برای کارکنان بهزیستی می‌تواند نقش مهمی در بهبود تعامل با جامعه هدف و افزایش اثربخشی خدمات داشته باشد.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت‌های مردمی در پیشبرد برنامه‌های حمایتی افزود: متأسفانه میزان مشارکت خیرین در برخی حوزه‌ها به صفر نزدیک شده که این موضوع نگران‌کننده است و باید با برنامه‌ریزی و تقویت فعالیت‌های حوزه روابط عمومی در شهرستان‌ها، زمینه جلب مشارکت‌های مردمی و خیرین بیش از گذشته فراهم شود.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان همچنین با اشاره به تأثیر برخی اتفاقات اخیر بر فعالیت مراکز خیریه استان گفت: لازم است با افزایش تعاملات و تقویت اعتماد عمومی، شرایطی فراهم شود تا این مراکز بتوانند با آرامش بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.

جهانشاهی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت آمادگی مراکز تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و افزود: مراکز شبانه‌روزی بهزیستی باید از آمادگی کامل برای مواجهه با شرایط مختلف برخوردار باشند؛ از این رو برگزاری دوره‌های آموزشی کمک‌های اولیه، فوریت‌های پزشکی و مباحث مرتبط با پدافند غیرعامل برای کارکنان و مراکز تحت پوشش می‌تواند نقش مهمی در افزایش سطح آمادگی این مجموعه‌ها داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت توجه به موضوع دسترس‌پذیری برای افراد دارای معلولیت گفت: فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب برای دسترسی بهتر معلولان به خدمات، از دغدغه‌های جدی بهزیستی است و در این مسیر تلاش می‌شود استان هرمزگان همگام با سایر استان‌های کشور حرکت کند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در پایان با قدردانی از همکاری جهاد دانشگاهی استان خاطرنشان کرد: برگزاری نخستین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت با کیفیت مناسب توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان، نمونه‌ای از همکاری‌های موفق میان دو مجموعه است و امیدواریم این تعاملات در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و توانمندسازی نیروی انسانی بیش از پیش گسترش یابد.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست، دو طرف بر برنامه‌ریزی برای امضای تفاهم‌نامه همکاری میان جهاد دانشگاهی و اداره‌کل بهزیستی هرمزگان در روزهای آینده تأکید کردند و ابراز امیدواری شد با توسعه این همکاری‌ها، زمینه تحقق اتفاقات مثبت و مؤثر برای مردم استان، به‌ویژه جامعه هدف بهزیستی فراهم شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها