شنبه ۶ تیر ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۹
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه جامع علمی و کاربردی و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه جامع علمی و کاربردی و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

خراسان رضوی (ایسنا) - امروز ۶ خردادماه در نشستی که با حضور سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی خراسان رضوی و رئیس جهاد دانشگاهی این استان برگزار شد، تفاهم‌نامه همکاری در راستای هم‌افزایی آموزشی و اشتغال‌زایی به امضا رسید.

محمدجواد حسین‌زاده سلجوقی امروز ششم خرداد، در حاشیه نشستی که با حضور وی و رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در تفاهم‌نامه‌ای که میان طرفین منعقد شده است، وظایف جهاد دانشگاهی و دانشگاه جامع علمی‌ و کاربردی به‌طور مشخص تعیین شده و هر یک از دو طرف موظف‌اند فعالیت‌های معینی را دنبال کنند تا به هدف مشترک، یعنی ایجاد هم‌افزایی و همکاری مؤثر، دست یابند.

سرپرست دانشگاه جامع علمی‌ و کاربردی افزود: جهاد دانشگاهی یکی از شرکای مناسب و قابل‌اعتماد این دانشگاه به شمار می‌آید و در نظر داریم این است که این همکاری همچنان ادامه یابد و تقویت شود. بر اساس مصوبه شورای عالی اداری که تمامی سازمان‌ها و نهادهای بهره‌مند از بودجه عمومی دولت را دربر می‌گیرد و صرفاً محدود به جهاد دانشگاهی نیست، در حال حاضر امکان برگزاری دوره‌های بلندمدت و مقطع‌دار وجود ندارد. با این حال، می‌توان در حوزه‌هایی مانند فعالیت‌های استارتاپی، همکاری‌های بین‌المللی و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی بهره‌مند شد.

سلجوقی با بیان اینکه دانشگاه از بازگشت همکاری به شکل سابق استقبال می‌کند و برای تداوم این همکاری، تفاهم‌نامه مبادله شده است، ابراز امیدواری کرد که این همکاری در سطح استان خراسان رضوی منشاء فعالیت‌های جدیدی شود که به اشتغال، افزایش درآمد استان و بهبود وضعیت معیشت مردم کمک کند.

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی با تاکید بر اینکه این دانشگاه و جهاد دانشگاهی به دلیل برخورداری از ماموریت‌های ویژه‌ باید فراتر از قالب‌های سنتی به مطالبات جدید جامعه پاسخ دهند، گفت: همکاری مشترک این دو نهاد می‌تواند افق‌های تازه‌ای در آموزش‌های عالی، دوره‌های مهارتی و پژوهش‌های کاربردی ایجاد کند.

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه علمی کاربردی و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

محور اصلی تفاهم‌نامه، آموزش‌های مهارتی و تخصصی برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی است

در ادامه علیرضا حاتمی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه این تفاهم‌نامه در چند حوزه تنظیم شده، اظهار کرد: محور اصلی آن آموزش‌های مهارتی و تخصصی برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی است. جامعه مخاطب این تفاهم‌نامه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی استان هستند که حدود ۲۲ هزار دانشجو دارد و این دانشگاه یکی از پردانشجوترین زیرنظام‌های آموزش عالی استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: دوره‌های کوتاه‌مدت تعریف‌شده در دانشگاه علمی کاربردی و دوره‌های معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی که مدارک قابل ترجمه و مورد قبول بازار کار ارائه می‌دهند، به‌صورت مشترک شناسایی و مدرسان آن‌ها نیز مشترکاً تعیین می‌شوند. این دوره‌ها احتمالاً در فضای جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد و در صورت صدور مجوزهای لازم، مدرک مشترک با دو امضا صادر می‌شود؛ در غیر این صورت، دو مدرک جداگانه از سوی معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی و دانشگاه علمی کاربردی کشور به فرد اعطا خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: هدف از این همکاری، استفاده از کل زیرساخت آموزش کوتاه‌مدت و مهارت‌محور دو مجموعه است، چراکه هر دو نهاد جامعه مخاطب مشترکی از افراد بالای دیپلم و ظرفیت آموزشی بالایی در اختیار دارند.

حاتمی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از محورهای همکاری، اشتغال و کارآفرینی است، بیان کرد: در این مسیر می‌توان رویدادهای نوآوری و استارتاپی را برای دانشجویان تعریف کرد که جهاد دانشگاهی با ظرفیت‌های موجود می‌تواند برگزارکننده آن‌ها باشد و داوری ایده‌ها با مشارکت اساتید دو طرف انجام شود.

وی افزود: جهاد دانشگاهی در فضاهایی مانند پردیس صنایع خلاق و مرکز رشد سلامت، امکان استقرار برای صاحبان ایده و طرح‌های کسب‌وکار را فراهم می‌کند و افراد منتخب کمیته داوران می‌توانند در این فضاها مستقر شده و از منتورینگ و مشاوره شغلی بهره‌مند شوند تا نهایتاً به یک شرکت دانش‌بنیان منجر شود.

هدایت شغلی و تسهیلات اشتغال دانشجویان گام مهم تفاهم‌نامه است

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: مسیر بعدی همکاری، هدایت شغلی و فردی دانشجویان است، چراکه جهاد دانشگاهی ظرفیت زیادی در زمینه هدایت‌های شغلی و تسهیلات اشتغال دارد.

حاتمی تصریح کرد: سازمان تجاری‌سازی جهاد دانشگاهی سهمیه‌ای در کشور برای اعطاء تسهیلات اشتغال به افرادی دارد که طرح کسب‌وکار ارائه می‌دهند، به‌طوری که سال گذشته بودجه قابل توجهی برای معرفی متقاضیان به بانک‌ها اختصاص داده شده است، این ظرفیت می‌تواند برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مسیر دیگر همکاری، حوزه فرهنگی است، یادآور شد: در حالی‌که دانشگاه‌های دولتی استان از ظرفیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی به‌ویژه از طریق دفاتر سازمان دانشجویان بهره‌مند هستند، این فعالیت‌ها در مراکز علمی کاربردی استان وجود ندارد و هدف تفاهم‌نامه، فعال‌سازی این ظرفیت برای دانشجویان علمی کاربردی است.

حاتمی به ظرفیت‌های رسانه‌ای و ترویجی جهاد دانشگاهی اشاره و اظهار کرد: این حوزه نیز شامل فعالیت‌های ترویجی و تولید محتوایی می‌شود که جهاد دانشگاهی می‌تواند در اختیار دانشگاه علمی کاربردی قرار دهد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها