۱۴۰۵-۰۴-۱۰ | ۱۲:۳۷
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
معاون وزیر آموزش و پرورش: ریشه توسعه کشور در آموزش و پرورش است

معاون وزیر آموزش و پرورش: ریشه توسعه کشور در آموزش و پرورش است

آذربایجان شرقی (ایسنا) - معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه باید ۵۰۰ هزار نفر نیروی انسانی برای آینده کشور تربیت کنیم، افزود: ریشه همه موضوعات، آموزش و پرورش است و بستر تربیت نیروی انسانی از درون آموزش و پرورش شکل می‌گیرد در مراکز غیردولتی نیز این طرح می‌تواند با سرعت بیشتری اجرایی شود.

احمد محمودزاده روز چهارشنبه ۱۰ تیرماه در آیین افتتاح دوره‌های آموزش هوش مصنوعی به دانش آموزان و معلمان مدارس غیردولتی قطب سه کشور گفت: امیدواریم مدارس از هفته آینده کنش‌گری فعال خود را در اجرای این طرح آغاز کنند.

وی با بیان اینکه باید ۵۰۰ هزار نفر نیروی انسانی برای آینده کشور تربیت کنیم، افزود: ریشه همه موضوعات، آموزش و پرورش است و بستر تربیت نیروی انسانی از درون آموزش و پرورش شکل می‌گیرد در مراکز غیردولتی نیز این طرح می‌تواند با سرعت بیشتری اجرایی شود.

محمودزاده اظهار کرد: امیدوارم اطلاع‌رسانی این دوره‌ها در تمامی مدارس غیردولتی انجام شود تا هیچ دانش‌آموزی از این آموزش‌ها جا نماند و مسیر توسعه کشور در این حوزه هموار شود.

ریشه توسعه کشور در آموزش و پرورش است

رضا صدیقی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: انصافاً فرهنگیان در آگاهی‌بخشی و بصیرت‌دهی به مردم در جنگ‌های اخیر نقش مؤثری ایفا کردند و قطعاً این انتظار وجود دارد که در سایر حماسه‌ها نیز ازجمله وداع با پیکر رهبر شهید، نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در فرآیندهای آموزشی افزود: استفاده از هوش مصنوعی در آموزش و پرورش اقدام بزرگی است و کاربردهای فراوانی دارد. باید از این دانش و فناوری در تمامی حوزه‌ها، به‌ویژه آموزش و پرورش، استفاده شود تا نسل جدید بیش از گذشته از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: خادمان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع اهمیت می‌دهند و این مسئله در کمیسیون آموزش و سایر کمیسیون‌ها مطرح می‌شود.

صدیقی خاطرنشان کرد: لازم است قوانین جامع و مؤثری برای توسعه این دانش تدوین شود تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، زمینه گسترش و توسعه هوش مصنوعی فراهم شود.

ریشه توسعه کشور در آموزش و پرورش است

معلمان باید به روش‌های نوین آموزشی و هوش مصنوعی مجهز شوند

علیرضا منادی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر و رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تبریز نخستین شهری بود که دستگاه گوتنبرگ وارد آن شد، نخستین کتابخانه در این شهر شکل گرفت و بسیاری از نخستین‌ها در این شهر رقم خورده است. در یکصد سال اخیر نیز سه علامه از این شهر برخاسته‌اند و تبریز همواره شهری علم‌خیز و عالم‌پرور بوده است.

وی افزود: در برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه و در ماده ۶۶، موضوع اقتصاد دیجیتال پیش‌بینی شده و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که شش حوزه علمی را به‌عنوان علوم پیشران توسعه دهیم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها هوش مصنوعی است.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تبریز استعدادهای فراوانی در حوزه هوش مصنوعی دارد و اگر این موضوع در این شهر نهادینه شود، ظرفیت‌های ارزشمندی شکوفا خواهد شد. آذربایجان غربی نیز در این مسیر از استان‌های پیشران است.

وی آغاز مسیر توسعه هوش مصنوعی از مدارس غیردولتی را اقدامی مهم دانست و گفت: یک میلیون معلم در آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند و اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان نیز از اقدامات مجلس شورای اسلامی بود.

منادی با تأکید بر ضرورت آموزش معلمان اظهار کرد: نباید در زمینه آموزش معلمان کوتاهی کنیم. معلم امروز باید به روش‌های نوین آموزشی مجهز و مسلح باشد. در حوزه هوش مصنوعی، استفاده از تلفن همراه و اپلیکیشن‌ها، دانش‌آموزان در برخی موارد از معلمان پیشی گرفته‌اند و از این رو باید امروز از معلمان به‌طور کامل حمایت کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های علمی کشور گفت: ۱۷ میلیون دانش‌آموز در مدارس، سه و نیم میلیون دانشجو و ۱۴ هزار شرکت فناور در کشور فعالیت می‌کنند. همچنین دانش‌آموزان مستعد بسیاری داریم که در حوزه رباتیک فعالیت می‌کنند.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: موشک‌های نقطه‌زن که دشمن را زمین‌گیر کردند، حاصل همین دانش و هوش هستند. البته در حوزه تراشه‌ها هنوز عقب هستیم که برای جبران آن نیز تلاش می‌کنیم.

ریشه توسعه کشور در آموزش و پرورش است

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه آموزش و پرورش بیش از هر زمان دیگری در مسیر تحول قرار دارد، گفت: رویکرد این تحول، تربیت نسلی توانمند، خلاق و متناسب با نیازهای قرن بیست‌ویکم است.

اسفندیار صادقی اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش و به تبع آن ادارات کل آموزش و پرورش، با تأکید بر اجرای سند تحول بنیادین، توسعه عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت یاددهی و یادگیری، هوشمندسازی فرآیندهای آموزشی و توانمندسازی منابع انسانی، برنامه‌های متعددی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه هوش مصنوعی در نظام تعلیم و تربیت افزود: هوش مصنوعی در امتداد این رویکرد راهبردی قرار دارد و با هدف ارتقای سواد هوش مصنوعی، توانمندسازی معلمان و آماده‌سازی جامعه برای حضور در اقتصاد دیجیتال و جامعه دانش‌بنیان دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی دیگر یک فناوری نوظهور نیست، بلکه یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های تحول‌آفرین در حوزه‌های آموزش، صنعت، سلامت، اقتصاد و حکمرانی به شمار می‌رود. از این‌رو، آشنایی معلمان و دانش‌آموزان با ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و الزامات اخلاقی این فناوری، ضرورتی انکارناپذیر در نظام تعلیم و تربیت است.

وی با تأکید بر اینکه مدرسه کانون اصلی تحول و معلم محور این تحول است، گفت: توانمندسازی معلمان در بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، زمینه‌ساز ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی، افزایش خلاقیت، شخصی‌سازی فرآیند یادگیری و پرورش نسلی خواهد بود که با اعتماد به نفس، دانش و مهارت در عرصه‌های ملی و بین‌المللی حضور یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح این طرح در قطب سه کشور گفت: در سطح کشور، شاهد افتتاح این طرح در قطب سه هستیم که استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، گیلان و کرمانشاه را شامل می‌شود و همه عزیزان این استان‌ها در این طرح حضور دارند.

وی افزود: جامعه هدف این طرح، دانش‌آموزان پایه‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم هستند و در این قطب، حدود ۹۵ هزار دانش‌آموز و حدود ۲۴ هزار نفر از معلمان از مزایای این طرح بهره‌مند خواهند شد.

وی هدف اصلی این طرح را آموزش رایگان دانش‌آموزان و معلمان مدارس غیردولتی در زمینه نوآوری‌های علمی، تحول آموزشی و هوش مصنوعی عنوان کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در کنار مدارس غیردولتی، مدارس دولتی نیز از این موضوع مستثنی نیستند و طرح‌های مختلفی با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شده است.

وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی در اجرای طرح «ایران دیجیتال» نیز خوش درخشید و با مشارکت ۱۴۹ هزار نفر از دانش‌آموزان، رتبه دوم کشور را به دست آورد.

وی با اشاره به اجرای طرح «بینا» ویژه مدارس دولتی در دوره دوم متوسطه نظری گفت: در این طرح نیز آذربایجان شرقی موفق به کسب رتبه دوم کشور شد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی افزود: همکاران ما همچنین در طرح دیجی‌کالا ویژه هنرستان‌ها و هنرجویان نیز عملکرد موفقی داشتند و در این بخش نیز رتبه دوم کشور را کسب کردیم.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان ها