چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۵ | ۱۴:۰۶
ثبت‌نام ۷۰ هزار زائر پیاده امام رضا(ع) برای دهه پایانی صفر

ثبت‌نام ۷۰ هزار زائر پیاده امام رضا(ع) برای دهه پایانی صفر

خراسان رضوی (ایسنا) - سخنگوی زائران پیاده امام رضا(ع) با تشریح آخرین تمهیدات خدمت‌رسانی به زائران دهه پایانی صفر، از ثبت‌نام حدود ۷۰ هزار زائر در سامانه خبر داد.

حسین رضایی، در گفت‌وگو با ایسنا با تشریح آخرین وضعیت ثبت‌نام زائران پیاده مشهد اظهار کرد: فرآیند ثبت‌نام زائران از طریق سامانه اختصاصی آغاز شده و تاکنون حدود ۷۰ هزار نفر ثبت‌نام اولیه خود را انجام داده‌اند. مجموع دفعات ثبت‌نام در سامانه تاکنون به حدود ۸۰ هزار مورد رسیده که بخشی از آن مربوط به تکمیل اطلاعات و ثبت مجدد برخی متقاضیان است.

وی ادامه داد: ۳۶۰ ایستگاه خدماتی برای ارائه خدمات رفاهی، درمانی، فرهنگی و اسکان به زائران در مسیرهای منتهی به مشهد پیش‌بینی شده است.

رضایی با بیان اینکه ثبت‌نام همچنان ادامه دارد، افزود: با توجه به استقبال گسترده علاقه‌مندان و نزدیک شدن به ایام سفر، پیش‌بینی می‌شود تعداد زائران نسبت به آمار فعلی افزایش پیدا کند و آمار نهایی پس از پایان مهلت ثبت‌نام مشخص خواهد شد.

سخنگوی زائران پیاده امام رضا(ع) با اشاره به روند ثبت‌نام کاروان‌های پیاده گفت: تمامی کاروان‌ها موظف هستند اطلاعات خود را در سامانه بارگذاری کنند و پیش از آغاز حرکت، مجوز لازم را از فرمانداری یا سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کنند. ثبت اطلاعات مدیر کاروان، معاون کاروان و مسئول فرهنگی یا روحانی کاروان ازجمله الزامات ثبت‌نام است و بدون تکمیل این اطلاعات، امکان برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات وجود نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر مشخصات مسئولان کاروان، زمان حرکت، مدت زمان حضور در مسیر، مسیر تردد و زمان تقریبی ورود به مشهد نیز باید در سامانه ثبت شود تا ستاد خدمت‌رسانی بتواند برنامه‌ریزی لازم را برای پذیرایی بین‌راهی، اسکان، تغذیه، خدمات درمانی و سایر خدمات مورد نیاز زائران انجام دهد.

رضایی درباره زائرانی که به صورت انفرادی قصد تشرف به مشهد را دارند نیز اظهار کرد: این افراد نیز باید در بخش ثبت‌نام انفرادی سامانه اطلاعات خود را ثبت کنند تا امکان هماهنگی برای استفاده از ظرفیت کاروان‌ها و بهره‌مندی از خدمات پیش‌بینی‌شده در طول مسیر برای آنان فراهم شود.

سخنگوی زائران پیاده امام رضا(ع) با اشاره به حضور زائران از استان‌های مختلف کشور گفت: بسیاری از کاروان‌ها از استان‌های دوردست مانند کردستان، کرمانشاه و سایر استان‌ها عازم مشهد می‌شوند. برای تسهیل سفر این زائران، این امکان در نظر گرفته شده است که بخشی از مسیر را با خودرو طی کرده و از شهرهای مشخص، مسیر پیاده‌روی خود را آغاز کنند. این اقدام علاوه بر کاهش سختی مسیر، امکان مدیریت بهتر خدمات و پوشش مناسب‌تر مسیرهای منتهی به مشهد را نیز فراهم می‌کند.

رضایی افزود: هدف از این برنامه‌ریزی آن است که زائران بتوانند با ایمنی بیشتر و با استفاده از خدمات مناسب مسیر خود را طی کنند و در عین حال، ظرفیت خدمت‌رسانی در سراسر استان و مسیرهای منتهی به مشهد به شکل متوازن توزیع شود.

وی درباره نحوه سازماندهی کاروان‌ها نیز گفت: برای کاروان‌های اولیه ظرفیت ۱۰۰ نفر در نظر گرفته شده و این افراد در قالب ۱۰ گروه ۱۰ نفره ساماندهی می‌شوند. این شیوه موجب سهولت در مدیریت، هدایت و کنترل کاروان‌ها خواهد شد و مدیر، معاون، مسئول فرهنگی و روحانی هر کاروان نیز مسئولیت‌های مشخصی در هدایت و پشتیبانی از اعضای کاروان بر عهده خواهند داشت.

سخنگوی زائران پیاده تصریح کرد: ثبت دقیق اطلاعات کاروان‌ها و اعلام زمان و موقعیت حرکت، امکان اطلاع‌رسانی، راهنمایی و پشتیبانی مناسب را برای ستاد خدمت‌رسانی فراهم می‌کند و در صورت بروز هرگونه مشکل، خدمات مورد نیاز با سرعت بیشتری در اختیار زائران قرار خواهد گرفت.

رضایی با اشاره به تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای خدمت‌رسانی به زائران اظهار کرد: مدارس شبانه‌روزی و مراکز اسکان برای پذیرش زائران آماده شده‌اند و خدمات درمانی نیز به صورت رایگان در اختیار آنان قرار خواهد گرفت. همچنین ستادهای اسکان، درمان، فرهنگی و خدماتی در نقاط مختلف مسیر و ورودی‌های مشهد مستقر خواهند شد تا زائران بتوانند از خدمات مورد نیاز خود بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر خدمات اسکان و درمان، برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و مذهبی نیز در ایستگاه‌های خدمت‌رسانی اجرا خواهد شد و تلاش شده است امکانات لازم برای استراحت، تغذیه و رفع نیازهای زائران در طول مسیر فراهم شود.

سخنگوی زائران پیاده با بیان اینکه امسال در مجموع حدود ۳۶۰ ایستگاه خدماتی برای خدمت‌رسانی به زائران پیش‌بینی شده است، گفت: این ایستگاه‌ها خدمات رفاهی، درمانی، فرهنگی، اسکان، راهنمایی و سایر خدمات مورد نیاز زائران را ارائه خواهند کرد و بخشی از خدمات نیز به صورت سیار در طول مسیر در دسترس زائران خواهد بود.

رضایی درباره مقایسه آمار زائران با سال گذشته اظهار کرد: با توجه به اینکه ثبت‌نام‌ها همچنان ادامه دارد، هنوز امکان اعلام آمار قطعی و مقایسه دقیق با سال گذشته وجود ندارد، اما روند فعلی نشان‌دهنده استقبال مناسب زائران است و انتظار می‌رود با نزدیک شدن به ایام سفر، تعداد ثبت‌نام‌ها افزایش یابد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها