دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۲۱
منبع: نمایندگی کردستان
مدیرکل جهاد کشاورزی استان: پرداخت به‌موقع مطالبات‌ مهم‌ترین مطالبه گندم‌کاران کردستان است

مدیرکل جهاد کشاورزی استان: پرداخت به‌موقع مطالبات‌ مهم‌ترین مطالبه گندم‌کاران کردستان است

کردستان (ایسنا) - مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه تاکنون مطالبات گندم‌کاران استان پرداخت نشده است، گفت: مهم‌ترین مطالبه کشاورزان، پرداخت به‌موقع بهای محصول تحویلی و جلوگیری از تأخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات است.

سعدی نقشبندی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت برداشت گندم در استان اظهار کرد: تا ۳۰ تیرماه، برداشت گندم در حدود ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع استان، معادل ۲۲ درصد از سطح زیر کشت، انجام شده است.

وی درباره وضعیت تولید گندم نسبت به سال گذشته افزود: امسال به دلیل تأخیر در بارندگی‌های پاییزه، وقوع سرمای دیررس بهاره و سرمازدگی بخشی از مزارع، میزان تولید نسبت به سال زراعی گذشته کاهش یافته است.

مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به روند خرید تضمینی گندم بیان کرد: تا پایان ۳۰ تیرماه حدود ۱۷۷ هزار تن گندم از کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شده که ارزش آن حدود هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

نقشبندی، درباره پرداخت مطالبات گندم‌کاران گفت: تاکنون هیچ‌گونه پرداختی به کشاورزان انجام نشده است. پرداخت مطالبات به صورت کشوری انجام می‌شود و زمان تسویه کامل در اختیار استان نیست، اما پیگیری‌های مستمر از سوی مسئولان استانی و وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است.

وی، مهم‌ترین مطالبه گندم‌کاران را پرداخت سریع مطالبات عنوان کرد و افزود: با توجه به پیگیری‌های انجام‌شده، خواسته اصلی کشاورزان و مسئولان استان از مقامات کشوری، تسریع در پرداخت مطالبات، به‌ویژه برای گندم‌کاران مناطق سردسیر است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان درباره مشکلات احتمالی در روند برداشت و تحویل محصول اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر کمبود کمباین، ایجاد صف‌های طولانی یا مشکلات حمل‌ونقل دریافت نشده است.

نقشبندی با اشاره به وضعیت مراکز خرید تضمینی نیز گفت: در حال حاضر ۸۵ مرکز خرید در سطح استان فعال هستند که با پراکندگی مناسب، پاسخگوی حجم خرید تضمینی پیش‌بینی‌شده در سال جاری هستند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.

وی درباره خطر آتش‌سوزی مزارع در فصل برداشت اظهار کرد: با افزایش دما، احتمال وقوع آتش‌سوزی در مزارع وجود دارد و در این زمینه هشدارهای لازم به شهرستان‌ها ابلاغ شده است. همچنین از کشاورزان خواسته‌ایم با رعایت نکات ایمنی، در پیشگیری از این حوادث همکاری کنند.

مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان در ارزیابی کیفیت گندم تولیدی استان نیز گفت: گندم تولیدی استان از حداقل استانداردهای لازم برای تولید آرد و نان برخوردار است، اما به دلیل غالب بودن کشت دیم، برای تولید آرد با کیفیت مطلوب، نیاز به اختلاط با گندم‌های دارای پروتئین بالاتر وجود دارد. البته کیفیت فرآوری، آسیابانی و پخت نان نیز در محصول نهایی تأثیرگذار است.

نقشبندی با اشاره به اثرات تغییرات اقلیمی بر تولید گندم اظهار کرد: تأخیر در بارندگی‌های مؤثر پاییزه و وقوع سرمای دیررس بهاره موجب شد عملکرد مزارع نسبت به شرایط نرمال کاهش پیدا کند.

وی درباره استفاده از بذرهای اصلاح‌شده نیز گفت: حدود ۲۴ درصد از اراضی دیم و ۶۰ درصد از اراضی گندم آبی استان با بذرهای رسمی و گواهی‌شده تولیدی شرکت‌های فرآوری بذر استان کشت شده‌اند که استفاده از این ارقام جدید نقش مؤثری در افزایش عملکرد مزارع دارد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان در پاسخ به پرسشی درباره رضایت کشاورزان از نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: با توجه به افزایش بیش از دو برابری قیمت خرید تضمینی نسبت به سال گذشته، نرخ تعیین‌شده تا حدود زیادی رضایت‌بخش بوده است، هرچند افزایش هزینه‌های تولید و تورم، برنامه‌ریزی اقتصادی کشاورزان را با دشواری مواجه کرده است.

نقشبندی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کاهش ضایعات گندم گفت: ۶۸ اکیپ نظارت بر افت و ریزش محصول در سطح استان بر عملکرد کمباین‌ها نظارت دارند. همچنین گندم‌های خریداری‌شده تا زمان حمل در انبارهای مراکز خرید نگهداری و سپس مطابق برنامه شرکت بازرگانی دولتی به مقاصد تعیین‌شده منتقل می‌شوند.

وی درباره پیش‌بینی نهایی خرید تضمینی گندم در سال جاری اظهار کرد: در صورت پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان، پیش‌بینی می‌شود بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان در پایان با اشاره به برنامه‌های افزایش بهره‌وری تولید گندم در سال‌های آینده گفت: تأمین نهاده‌های یارانه‌ای شامل کود و سوخت، اجرای بیمه فراگیر محصول گندم، ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی در مراکز جهاد کشاورزی، استمرار طرح پایداری تولید در دیمزارها و ایجاد مزارع الگویی برای انتقال دانش و فناوری‌های نوین، از مهم‌ترین برنامه‌های دولت برای ارتقای تولید و بهره‌وری گندم در استان است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها