شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۹:۲۰
منبع: نمایندگی گیلان
فرهنگ و هنر گیلان؛ از جشنواره ملی تئاتر خیابانی«شهروند» تا سی وهشتمین جشنواره استانی تئاتر

فرهنگ و هنر گیلان؛ از جشنواره ملی تئاتر خیابانی«شهروند» تا سی وهشتمین جشنواره استانی تئاتر

گیلان (ایسنا) - مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان گفت: فراخوان سی‌وهشتمین جشنواره تئاتر استان گیلان با هدف ارتقای کمی و کیفی هنرهای نمایشی و حمایت از جریان‌های خلاق و نوآور در این عرصه منتشر شد.

سعید طاهری شنبه ۱۰ مرداد در گفت وگو با خبرنگاران، با اعلام این خبر، اظهار کرد: این جشنواره با هدف رشد و توسعه‌ی تئاتر استان گیلان و با بهره‌گیری از پیشینه تاریخی و ریشه‌های عمیق آن، توانمندسازی گروه‌های نمایشی و ارتقای سطح کیفی تولیدات سالانه هنرمندان، حمایت از نوآوری، خلاقیت و تجربه‌گری در فرم‌ها و تکنیک‌های نوین نمایشی، شناسایی و حمایت از استعدادهای نوظهور و نقش جریان‌ساز نسل جوان در تئاتر، تقویت ظرفیت‌های مردمی و گسترش مشارکت جامعه در عرصه هنرهای نمایشی و بازنمایی مسائل اجتماعی و تقویت هویت بومی استان در آثار نمایشی برگزار می شود.

وی افزود: موضوع آثار ارسالی همانند دوره‌های گذشته آزاد بوده، اما محورهایی همچون ایجاد امید، نشاط و تاب‌آوری اجتماعی، مشارکت اجتماعی و تقویت همبستگی ملی، ارتقا و تحکیم نهاد خانواده و جمعیت، اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی، مردمی سازی و عدالت فرهنگی، عفاف و حجاب با تاکید بر کرامت انسانی و هویت، عدالت فرهنگی و روایت مناطق کم برخوردار، نماز و نیایش با رویکرد ترویج معنویت، آرامش روحی و نقش عبادت در زندگی مردمی و اجتماعی، همگرایی ملی با نگاه به آیین‌ها، باورها و فرهنگ زیست‌بوم، بسط و گسترش ارزش‌های اسلامی و ایرانی، جنگ تحمیلی رمضان و دفاع مقدس در اولویت انتخاب آثار قرار دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اضافه کرد: سی‌وهشتمین جشنواره تئاتر استان گیلان در بخش‌های نمایش‌های صحنه‌ای، نمایش‌های خیابانی، رادیوتئاتر، پژوهش، پوستر و دیگرگونه‌های اجرایی(غیررقابتی) برگزار خواهد شد و تلاش دارد با ایجاد بستری پویا، زمینه تعامل و هم‌افزایی هنرمندان این حوزه را فراهم آورد.

طاهری با بیان اینکه مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار تا پنجم آبان‌ماه ۱۴۰۵ تعیین شده و نتایج ارزیابی آثار در تاریخ بیستم آبان‌ماه ۱۴۰۵ اعلام خواهد شد، گفت: این جشنواره از اول لغایت هفتم آذرماه ۱۴۰۵ در استان گیلان برگزار می‌شود.

برگزاری جشنواره ملی تئاتر خیابانی «شهروند» در لاهیجان

وی در ادامه از انتشار فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان نیز خبر داد و اضافه کرد: این رویداد فرهنگی و هنری به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر لاهیجان و با مشارکت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و انجمن هنرهای نمایشی ایران برگزار می‌شود و درصدد است با بهره‌گیری از ظرفیت هنر نمایش خیابانی، به ترویج و تعمیق مولفه‌های فرهنگ ایرانی - اسلامی در بستر زندگی شهری بپردازد.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به رویکرد محتوایی این دوره از جشنواره تصریح کرد: پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» با تمرکز بر شعار «اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی» طراحی شده و تلاش دارد با جلب مشارکت هنرمندان خلاق، زمینه ارتقای آگاهی عمومی و توانمندسازی شهروندان را در مسیر تحقق شهری پویا، ایمن و انسان‌محور فراهم آورد.

وی چشم‌انداز این دوره را حرکت در مسیر ایجاد شهری پاک، آرام و دوستدار کودک دانست و بیان کرد: جشنواره «شهروند» با شعار «شهر امن و پویا؛ جامعه‌ای پرامید و کارا» در پی آن است تا با بازتولید نشاط و امید در فضاهای عمومی، به تقویت سرمایه اجتماعی و انسجام فرهنگی در جامعه کمک کند.

طاهری اهداف این جشنواره را ارتقا و ترویج مولفه‌های فرهنگ ایرانی - اسلامی، افزایش سطح آگاهی و دانش شهروندی، تقویت فرهنگ مشارکت جمعی در ساخت شهری سالم و پایدار، حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌های انسانی و نیز ایجاد بسترهای موثر برای تقویت همدلی، اتحاد و امید اجتماعی برشمرد.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه آثار متقاضیان در چهار محور اصلی شامل «فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی»، «اقتصاد و توسعه»، «محیط زیست و مدیریت شهری» و «حقوق و آسیب‌های اجتماعی» مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: در بخش فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی، موضوعاتی نظیر ایثار و شهادت با تاکید بر رویدادهای ملی، سجایای اخلاقی، سبک زندگی اسلامی، توجه به فرهنگ بومی، جوانی جمعیت و ترویج کتابخوانی مورد توجه قرار دارد.

وی مهلت ارسال آثار به این جشنواره را نیز تا پنجم شهریورماه ۱۴۰۵ دانست و با بیان اینکه فهرست آثار برگزیده در تاریخ بیستم شهریورماه اعلام خواهد شد، خاطرنشان کرد: زمان برگزاری پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر خیابانی «شهروند» در دهه سوم شهریورماه ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها