یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۸:۴۱
غربالگری بیش از ۴۳ هزار کودک خراسان شمالی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

غربالگری بیش از ۴۳ هزار کودک خراسان شمالی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

خراسان شمالی (ایسنا) - مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی از غربالگری بیش از ۴۳ هزار کودک استان در طرح پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد.

محمدرضا کاظم زاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تنبلی چشم(آمبلیوپی) یکی از شایع‌ترین اختلالات بینایی در دوران کودکی است که در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع، می‌تواند منجر به کاهش دائمی بینایی شود. به همین دلیل اجرای برنامه‌های غربالگری بینایی در سنین ۳ تا ۶ سال از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از این عارضه به شمار می‌رود.

وی افزود: از مجموع کودکان غربال شده، یک هزار و ۵۹۲ کودک به دلیل احتمال وجود اختلالات بینایی، برای انجام بررسی‌های تخصصی‌تر به سطوح تخصصی ارجاع شدند تا روند تشخیص و درمان آنان پیگیری شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام اختلالات بینایی اظهار کرد: شناسایی به‌موقع مشکلات بینایی و آغاز درمان در سنین پایین، نقش مؤثری در حفظ سلامت بینایی کودکان و جلوگیری از بروز مشکلات جدی در آینده دارد.

وی از خانواده‌ها خواست با مشارکت در برنامه‌های غربالگری بینایی و مراجعه به مراکز تعیین‌شده، سلامت بینایی فرزندان خود را مورد ارزیابی قرار دهند و در صورت نیاز توصیه‌های درمانی متخصصان را به‌طور کامل دنبال کنند.

به گفته کاظم زاده، برنامه پیشگیری از تنبلی چشم هر ساله با همکاری اداره کل بهزیستی و مراکز بینایی‌سنجی در سطح استان اجرا می‌شود و نقش مهمی در ارتقای سلامت کودکان و کاهش آسیب‌های ناشی از اختلالات بینایی دارد. این برنامه در سال ۱۴۰۵ نیز در سراسر استان خراسان شمالی در حال اجراست و خانواده‌های دارای کودکان ۳ تا ۶ سال می‌توانند با مراجعه به پایگاه‌های غربالگری و مراکز معرفی‌شده، از خدمات ارزیابی و سنجش بینایی فرزندان خود بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها