سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۰:۰۴
منبع: نمایندگی زنجان
۲۴ کانون خدمت رضوی زنجان در مسیر خدمت اجتماعی و فرهنگی فعالیت می‌کنند

۲۴ کانون خدمت رضوی زنجان در مسیر خدمت اجتماعی و فرهنگی فعالیت می‌کنند

زنجان (ایسنا) -  مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به فعالیت ۲۴ کانون تخصصی در استان، گفت: این کانون‌ها با تمرکز بر حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، خدمات متنوعی از حمایت از خانواده‌های کم‌برخوردار، اشتغال و زیارت تا خدمات آموزشی، درمانی، حقوقی و جهادی به مردم ارائه می‌کنند.

نادر نجفی امروز سه‌شنبه ۲۰ مرداد با حضور در ایسنا به مناسبت روز خبرنگار با قدردانی از فعالیت رسانه‌ها در شرایط اخیر اظهار کرد: اصحاب رسانه در ماه‌های گذشته مجاهدت کردند. رسانه‌ها در شرایط مختلف، از زمستان و تابستان گرفته تا روزهای جنگ، در میدان حضور داشتند و با کمترین امکانات به وظیفه خود عمل کردند.

وی با اشاره به فعالیت گسترده شبکه‌های رسانه‌ای معاند، بیان کرد: در شرایطی که صدها شبکه رسانه‌ای با امکانات و بودجه‌های قابل توجه فعالیت می‌کنند، اصحاب رسانه داخلی با امکانات محدود و با انگیزه و تعهد بالا در میدان حضور دارند که این موضوع شایسته تقدیر است.

او همچنین بر تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر تقویت ارتباط رسانه‌ها با حال‌وهوای رضوی اشاره کرد و گفت: تولیت آستان قدس رضوی تأکید ویژه‌ای بر انتقال حال‌وهوای امام رضا(ع) به مردم و به‌ویژه جامعه رسانه‌ای دارد و امیدواریم این ارتباط روزبه‌روز تقویت شود.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به رویکرد جدید این مجموعه در زمینه جذب نسل جوان، گفت: یکی از سیاست‌های اصلی ما استفاده از ظرفیت جوانان و نوجوانان است، چراکه جوانان با شور، نشاط، انگیزه و علاقه بیشتری می‌توانند در عرصه خدمت به امام رضا(ع) فعالیت کنند.

نجفی افزود: تلاش داریم ظرفیت دانشجویان و جوانان فعال فرهنگی استان را شناسایی و از توانمندی آنان در شبکه خادمیاران رضوی استفاده کنیم و امیدواریم این افراد با حضور در کانون‌های خدمت رضوی، زمینه‌ساز فعالیت‌های گسترده‌تر فرهنگی و اجتماعی باشند.

وی با بیان اینکه در کانون‌های خدمت رضوی استان تلاش شده است رویکرد استفاده از جوانان دنبال شود، ادامه داد: اعتقاد داریم جوانان باید در کنار افراد باتجربه قرار بگیرند و ضمن استفاده از تجربه پیشکسوتان، خودشان نیز کار را در دست بگیرند و برای آینده آماده شوند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به ساختار این مجموعه گفت: در استان حدود ۲۴ معاونت و کانون تخصصی داریم، اما بخش قابل توجهی از فعالیت‌های ما در دو حوزه اجتماعی و فرهنگی متمرکز است.

او افزود: در حوزه اجتماعی، کانون‌های مختلفی فعال هستند و تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های تخصصی جامعه را برای خدمت به مردم پای کار بیاوریم. 

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در حوزه اشتغال، گفت: یکی از برنامه‌های ما حمایت از زنان سرپرست خانوار، زنان کم‌درآمد و خانواده‌های کم‌برخوردار و کمک به ایجاد اشتغال خانگی برای آنان است.

نجفی افزود: سال گذشته حدود ۱۶ میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف برای حمایت از فعالیت‌های اجتماعی اختصاص یافت و بخشی از این منابع برای ایجاد و تقویت اشتغال و حمایت از خانواده‌های نیازمند مورد استفاده قرار گرفت.

وی همچنین به فعالیت کانون ورزش اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز خانواده‌های کم‌برخوردار و به‌ویژه خانواده‌هایی که در مناطق کمتر برخوردار شهر زندگی می‌کنند، شناسایی شده‌اند و تلاش می‌کنیم زمینه حضور فرزندان آنها در فعالیت‌های ورزشی را فراهم کنیم.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان همچنین از فعالیت کانون مشاوره خبر داد و گفت: در این کانون تعدادی از پزشکان، کارشناسان و مشاوران در حوزه خانواده حضور دارند و به افرادی که با مشکلات خانوادگی و اجتماعی مواجه هستند، مشاوره ارائه می‌کنند.

نجفی با اشاره به فعالیت گروه‌های جهادی در مجموعه کانون‌های خدمت رضوی استان، گفت: گروه‌های جهادی تخصصی با حضور مهندسان، نیروهای فنی و حتی افراد دارای مهارت‌های مختلف تشکیل شده است و این گروه‌ها به مناطق و روستاهای دورافتاده اعزام می‌شوند.

وی ادامه داد: خدمات این گروه‌ها لزوماً پروژه‌های بزرگ عمرانی نیست، بلکه گاهی یک خدمت ساده مانند ایزوگام یک خانه، ساخت سرویس بهداشتی یا تعمیر بخشی از یک منزل می‌تواند زندگی یک خانواده را آسان‌تر کند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به فعالیت این مجموعه در حوزه زیارت گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما شناسایی خانواده‌های کم‌برخوردار و افرادی است که سال‌ها توفیق زیارت امام رضا(ع) را نداشته‌اند.

او با اشاره به فعالیت موکب‌های خدمت‌رسانی در استان، گفت: نزدیک به ۱۶۰ روز است که خادمیاران ما در کف خیابان و در کنار مردم حضور دارند و با برپایی موکب‌های مختلف در شهرستان‌های استان، تلاش کرده‌اند خدمات مورد نیاز مردم را ارائه دهند.

نجفی با بیان اینکه بخش عمده این فعالیت‌ها با کمک‌های مردمی و امکانات محدود انجام شده است، ادامه داد: با وجود محدودیت‌های مالی، تلاش کردیم با همراهی مردم و حمایت‌های محدود آستان قدس رضوی، خدمت‌رسانی در سطح شهرها استمرار داشته باشد و فضای خدمت و حضور مردم در خیابان‌ها حفظ شود.

نجفی اظهار کرد: در میان خانواده‌هایی که شناسایی شده‌اند، افرادی وجود دارند که بیش از ۱۰ سال است به زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف نشده‌اند. به همین منظور، ماهانه یک تا دو دستگاه اتوبوس از مناطق محروم و روستاهای دورافتاده استان به مشهد مقدس اعزام می‌کنیم.

وی افزود: این افراد از مناطق کم‌برخوردار شهری و روستاهای دورافتاده شناسایی می‌شوند و تلاش داریم زمینه زیارت آنها را فراهم کنیم. خوشبختانه در این حوزه از استان‌های پیشگام کشور هستیم و این فعالیت با استقبال خوبی همراه بوده است.

نجفی با اشاره به فعالیت کانون حقوقی گفت: در این طرح، خانواده‌هایی که با مشکلات حقوقی مواجه هستند شناسایی می‌شوند و پرونده آنها متناسب با تخصص وکیل به افراد متخصص ارجاع داده می‌شود تا خدمات حقوقی لازم را دریافت کنند.

نجفی با اشاره به فعالیت گسترده کانون‌های قرآنی استان گفت: در حوزه قرآن نیز فعالیت‌های خوبی انجام شده و امسال دختران قرآنی استان موفق به کسب رتبه‌های برتر در رشته‌های مختلف از جمله تفسیر، قرائت و حفظ شدند.

او افزود: نزدیک به ۲۰ کانون تخصصی قرآنی در استان فعالیت می‌کنند و علاوه بر آن، کانون‌ها و جلسات قرآن خانگی نیز به صورت هفتگی و روزانه برگزار می‌شود.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان ادامه داد: بیشتر فعالان این جلسات قرآنی را بانوان و مادران تشکیل می‌دهند و در کنار آن، مهدهای قرآن و مهدهای کودک قرآنی نیز فعالیت دارند.

نجفی همچنین به فعالیت کانون تبلیغ دینی اشاره کرد و گفت: در روستاهایی که امکان حضور مستمر روحانی وجود ندارد یا مردم نیاز به خدمات تبلیغی و دینی دارند، روحانیون و خادمان روحانی به این مناطق اعزام می‌شوند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به فعالیت کانون علمی اظهار کرد: در این کانون تلاش می‌کنیم استعدادهای علمی و تحصیلی دانش‌آموزان، به‌ویژه فرزندان خانواده‌های کم‌برخوردار و روستایی را شناسایی کنیم و تا حد توان زمینه رشد و ادامه تحصیل آنها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در صورتی که این دانش‌آموزان در آزمون‌های علمی و کنکور موفقیت‌های ویژه‌ای کسب کنند یا استعداد خاصی از خود نشان دهند، دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای حمایت از آنها اعلام آمادگی کرده است و می‌تواند بخشی یا تمام هزینه تحصیل آنها را تقبل یا تخفیف‌های ویژه‌ای در شهریه اعمال کند.

نجفی همچنین از فعالیت کانون تعلیم و تربیت خبر داد و گفت: در این بخش، معلمان و نیروهای آموزشی در کنار دانش‌آموزانی که با مشکلات تحصیلی، تربیتی یا فرهنگی مواجه هستند قرار می‌گیرند و خدمات آموزشی و مشاوره‌ای ارائه می‌کنند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به دختران دانش‌آموز، افزود: یکی از تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی نیز توجه ویژه به دختران مدارس است. ما تلاش می‌کنیم با حضور در مدارس دخترانه، حال‌وهوای رضوی را به شکل مستمر در این محیط‌ها جاری کنیم.

وی با اشاره به فعالیت کانون شعر و ادب گفت: تاکنون سه مجموعه شعر آیینی توسط اعضای این کانون گردآوری شده که در حال طی مراحل چاپ است و امیدواریم این آثار به‌زودی در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان همچنین از برگزاری مسابقات کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: به صورت ماهانه مسابقات کتابخوانی برگزار می‌شود و برای برگزیدگان نیز هدایایی در نظر گرفته می‌شود که در برخی موارد زمینه زیارت مشهد مقدس برای آنها فراهم می‌شود.

نجفی عنوان کرد: در فضای مجازی نیز برخی از خادمیاران به صورت داوطلبانه در زمینه طراحی سؤال، اجرای مسابقات و معرفی کتاب فعالیت می‌کنند و تلاش دارند فرهنگ کتابخوانی را در میان مردم و به‌ویژه جوانان توسعه دهند.

او با اشاره به فعالیت کانون ایثار و شهادت اظهار کرد: خادمیاران این کانون در برنامه‌های مرتبط با تشییع و تکریم شهدا، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و تکریم فرزندان شهدا حضور مستمر دارند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان زنجان با اشاره به فعالیت خادمیاران رضوی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و پشتیبانی از جبهه مقاومت، گفت: حمایت از خانواده شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و خدمت‌رسانی به مردم از اولویت‌های کانون‌های خدمت رضوی است.

نجفی اظهار کرد: خادمیاران رضوی در جریان تحولات اخیر و شرایط جنگی، در عرصه‌های مختلف حضور داشتند و برای خدمت‌رسانی به مردم و پشتیبانی از جبهه مقاومت تلاش کردند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها