چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۸:۵۷
منبع: روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر
از نقد «آتش‌سوزی‌ها» تا چند انتخاب

از نقد «آتش‌سوزی‌ها» تا چند انتخاب

در این بسته خبری بر مهم‌ترین خبرهای رسیده سینما و تئاتر مروری داریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، دور تازه نشست‌های نقد حضوری کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با نقد و بررسی نمایش «آتش‌سوزی‌ها» نوشته وجدی معود و به کارگردانی مرتضی میرمنتظمی، روز سه‌شنبه ۲۷ مردادماه  با حضور کارگردان، مخاطبان و منتقدان تئاتر در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

در این نشست دکتر رحمت امینی، استاد دانشگاه و منتقد تئاتر، منوچهر اکبرلو، نمایشنامه‌نویس، منتقد و پژوهشگر تئاتر و سعید محبی، منتقد و پژوهشگر تئاتر، همراه با مرتضی میرمنتظمی، کارگردان نمایش، به نقد و بررسی این اثر پرداختند.

در ابتدای نشست، رحمت امینی با اشاره به انواع تعلیق در نمایش گفت: دو نوع تعلیق در نمایش وجود دارد؛ نخست این‌که نمی‌دانیم چه اتفاقی خواهد افتاد و دوم این‌که می‌دانیم چه خواهد شد و تمرکزمان متوجه چگونگی رسیدن به نتیجه است. جنس تعلیق در «آتش‌سوزی‌ها» از این نوع است و آنچه میرمنتظمی در اجرایش انجام می‌دهد، روایت همین چگونگی است.

وی با اشاره به پیشینه وجدی معود افزود: «معود خود زخم‌خورده جنگ است و در چند کشور زندگی کرده و جنگ را در لبنان تجربه کرده است. او از این تجربه در آثارش بهره گرفته است.

امینی همچنین درباره رویکرد کارگردان گفت: میرمنتظمی در نمایش مفاهیمی را به کار گرفته که رگه‌هایی از انتزاع در آن دیده می‌شود؛ رویکردی که در آثار قبلی او نیز قابل مشاهده است.

این منتقد تئاتر، تجربه‌های اجرایی میرمنتظمی را در شکل‌گیری جهان اجرایی او مؤثر دانست و اظهار کرد: «مسیری که میرمنتظمی در پیش گرفته، حاصل تجربیات متعدد او در اجراست و همین تجربه‌ها او را در این زمینه توانمند ساخته است.

این مدرس دانشگاه«آتش‌سوزی‌ها» را اثری برخوردار از عناصر جذاب برای مخاطب امروز دانست و گفت: نمایش درباره مفهومی انسانی و جهان‌شمول صحبت می‌کند و یکی از امتیازات ویژه آن، درام محکمی است که نمایش از آن سیراب می‌شود.آتش‌سوزی‌ها مدل بسیار قدرتمندی برای کسانی است که می‌خواهند بدانند چگونه می‌توان یک متن قدیمی را معاصر کرد. نمایش نسخه‌ای مدرن از اسطوره اودیپ است و در عین حال نوعی خودنگاری نیز محسوب می‌شود، چرا که نویسنده از زندگی خود گرته‌برداری کرده است.

به گفته امینی، انتخاب این متن از سوی کارگردان با نیازهای جامعه و دغدغه‌های او پیوند دارد و در اجرا نیز نوعی فرمالیسم شکل گرفته که هماهنگی مناسبی میان متن و اجرا ایجاد کرده است. او همچنین فعال شدن تخیل مخاطب را از ویژگی‌های اجرا دانست و گفت: «بخشی از طراحی صحنه در ذهن تماشاگر شکل می‌گیرد.

امینی درباره طراحی صحنه نیز اظهار کرد: طراحی شیشه‌ای و بازی رنگ و نور، به خوبی ذهنیت آفریننده نمایش را آشکار می‌کند. شاید این موضوع به دلیل آن باشد که طراح صحنه و کارگردان یک نفر بوده و این مسئله به یکدستی اثر کمک کرده است.

در ادامه نشست، منوچهر اکبرلو با اشاره به ساختار داستان گفت: موتور محرک داستان، جست‌وجوی پدر و برادر توسط فرزندان است که مادر در وصیت‌نامه‌اش به آن اشاره کرده است. این جست‌وجو بر اساس الگویی رایج در ادبیات ایران و جهان، در قالب سفری برای کشف حقیقت شکل گرفته است..

وی افزود: جست‌وجوی پدر نمادی از هویت شخصیت‌هاست و بهانه‌ای برای سفری طولانی است تا آنها به برداشت تازه‌ای از زندگی برسند. اگر نمایش تنها به دنبال یافتن پدر بود، در ورطه ابتذال می‌افتاد؛ در حالی که اثر مفاهیم بزرگ‌تری را دنبال می‌کند.

اکبرلو با اشاره به لایه روان‌شناختی اثر گفت: وقتی حقیقت را درک می‌کنی، باید بدانی چگونه با آن مواجه می‌شوی. همین مسئله متن را متمایز می‌کند. به نظر می‌رسد شگفتی پایانی، هدف نهایی نویسنده نیست؛ بلکه تغییری که پس از مواجهه با حقیقت در شخصیت‌ها شکل می‌گیرد، اهمیت بیشتری دارد.

وی جست‌وجوی والد را یکی از موتیف‌های مهم ادبیات کلاسیک و حماسی دانست و گفت: وقتی خواهر و برادر دوقلو در انتهای نمایش حقیقت را درمی‌یابند، تغییری در وجودشان رخ می‌دهد که بدون آن، اتفاق مورد نظر نویسنده شکل نمی‌گیرد.

اکبرلو همچنین به تلخی فزاینده و چرخه خشونت در اثر اشاره کرد و افزود: امتیاز مهم متن این است که با مناسبات زمانه هماهنگ و همراه است. آتش هم در این اثر نماد نفرت، خشونت، فروپاشی و انتقام است. شخصاً دوست داشتم آتش را به شکل واضح‌تری روی صحنه ببینم.

این منتقد تئاتر در ادامه با اشاره به ساختار معمایی نمایش اظهار کرد: وقتی متن مشهوری را برای اجرا انتخاب می‌کنیم، بخشی از موفقیت اثر تضمین می‌شود و بازیگران شناخته‌شده نیز بخش دیگری از این موفقیت را رقم می‌زنند. ساختار معمایی اثر که به‌تدریج گشوده می‌شود، به شاخص شدن نمایش کمک کرده است.

اکبرلو در عین حال برخی کاستی‌های اجرایی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این نگرانی وجود دارد که درگیری کارگردان با عناصری مانند هدایت بازیگر، دکور و نور باعث شود نمایش از جهان مستقلی که کارگردان قصد ساخت آن را دارد، فاصله بگیرد. در این اجرا نیز تعدادی از بازیگران نتوانسته‌اند خود را به‌طور کامل در جهان نمایشی کارگردان درگیر کنند و این مسئله به نمایش آسیب می‌زند.

وی درباره استفاده از سیستم صوتی HF نیز گفت: «به شخصه با استفاده از HF مخالفم، چون پرسپکتیو صدا را از بین می‌برد و بسیاری از ویژگی‌های صوتی و کیفیت طبیعی صدا از دست می‌رود.

اکبرلو همچنین درباره طراحی صحنه و فضای جنگ گفت: در طراحی صحنه، حس جنگ به اندازه کافی به مخاطب منتقل نمی‌شود. باید به تماشاگر اجازه تجربه کردن بدهیم. این موضوع در متن وجود دارد، اما در اجرا کم‌رنگ است؛ ما بیشتر درباره جنگ می‌شنویم تا اینکه آن را در جهان نمایش احساس کنیم.

این پژوهشگر در پایان گفت: شاعرانگی موجود در متن باید روی صحنه اتفاق بیفتد، نه صرفاً در نوشته‌هایی که در بالای صحنه دیده می‌شود. کارگردان در کشف رازها موفق است، اما بازیگران در برخی لحظات از این جهان عقب می‌مانند.

ادامه نشست‌های نقد حضوری نشست‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با همکاری تئاترشهر، هر هفته روزهای دوشنبه در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار می‌شود.

بررسی «تاثیر هوش مصنوعی برترجمه» در دهمین رویداد «جمعه‌های تئاترشهر»

دهمین رویداد «جمعه های تئاتر شهر» روز جمعه ۳۰ مرداد ماه به برگزاری یک نشست تخصصی با موضوع «تاثیر هوش مصنوعی برترجمه» توسط کانون نمایشنامه نویسان ومترجمان خانه تئاتر اختصاص پیدا کرده است.

آبتین گلکار مترجم، پژوهشگرو مدرس دانشگاه، نرگس یزدی مترجم، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، حمید دشتی مترجم و مدرس ترجمه، محمدرضا ترک تتاری مترجم، نویسنده و مدرس ترجمه از جمله کارشناسانی هستند که دردهمین رویداد «جمعه های تئاترشهر» با موضوع «تاثیرهوش مصنوعی برترجمعه» به ارائه نقطه نظرات خود می پردازند.
دهمین ویژه برنامه «جمعه های تئاترشهر» توسط کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان خانه تئاتر ساعت ۱۹:۳۰ روز جمعه ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۵ در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار و ورود برای علاقه مندان و مخاطبان آزاد است.
ویژه برنامه «جمعه های تئاترشهر» از جمله رویدادهای جنبی مجموعه تئاترشهر است که طی آن برنامه هایی چون «اکران فیلم تئاترهای موفق به صحنه رفته در تئاترشهر»، «اکران آثار سینمایی مستند مرتبط با حوزه تئاتر»، «رونمایی از کتاب های تخصصی حوزه تئاتر»، «نشست های پژوهشی و تخصصی حوزه هنرهای نمایشی»، «مراسم نکوداشت چهره های شاخص عرصه تئاتر در ادوار مختلف»، «کارگاه های آموزشی» ، «جلسات نمایشنامه خوانی» و برنامه های متنوع دیگر پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.

«شاعرها به معلم تبدیل نمی‌شوند» روی صحنه می‌رود

نمایش «شاعرها به معلم تبدیل نمی‌شوند» به نویسندگی و کارگردانی مهلا احمدی، شهریورماه در مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه می‌رود.

به گزارش مشاور رسانه‌ای گروه، «شاعرها به معلم تبدیل نمی‌شوند» بازخوانی تازه‌ای از «ایوانف» نوشته آنتون چخوف است، با نگاهی به سوی دیگر ماجرا؛ مواجهه‌ی آنا با مردانِ جهانِ نمایشنامه!

در این اجرا (به ترتیب ورود به صحنه): پویا عربگری، امین سیمیار و نیایش سُلگی ایفای نقش می‌کنند.

«شاعرها به معلم تبدیل نمی‌شوند» از آثار برگزیده‌ی «دومین رپرتوار تئاتر تازه» است که دریافت چهار جایزه‌ی «تندیس کار برگزیده»، «تندیس بهترین بازیگر»، «لوح تقدیر کارگردانی» و «لوح تقدیر بازیگری» را در کارنامه دارد.

علاقه‌مندان می‌توانند بلیت‌های این اجرا را از روز شنبه ۳۱ مردادماه در سایت تیوال تهیه کنند.

اطلاعات تکمیلی عوامل و پوستر نمایش به زودی منتشر می‌شود.

عکسِ همراهِ خبر از مصطفا قاهری‌ است.

دریافتی چهارشنبه



کتاب «۲۵۵ روایت از جنگ رمضان و مقاومت» به کوشش منوچهر اکبرلو منتشر می‌شود

بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در راستای تقویت منابع پژوهشی و دراماتیک، کتاب «۲۵۵ روایت از جنگ رمضان و مقاومت» به کوشش منوچهر اکبرلو را با همکاری انتشارات روایت فتح منتشر می‌کند.

کتاب «۲۵۵ روایت از جنگ رمضان و مقاومت» به همت بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت به کوشش منوچهر اکبرلو با همکاری انتشارات روایت فتح منتشر خواهد شد.

این کتاب که فرآیند تولید آن از اردیبهشت آغاز شده و تا مردادماه ادامه داشته است با همراهی شهرام بزرگی، مرجان سمندری، هلیا اکبرلو و احسان مجیدی به رشته تحریر درآمده و به‌زودی از آن رونمایی می‌شود.

این اثر متشکل از روایت‌های حقیقی و مستندی است که با هدف الهام‌بخشی به نویسندگان و اقتباس از دل واقعیات جنگ رمضان تدوین شده است و به عنوان یکی از منابع پژوهشی بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت با رویکردی کاربردی در اختیار هنرمندان و نویسندگان این حوزه قرار خواهد گرفت.

بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت با شعار «ایران، صحنه جاودان مقاومت» به دبیری محمد کاظم‌تبار و توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، از نیمه دوم سال ۱۴۰۴ آغاز شده است و تا پاییز ۱۴۰۵ در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

ترکیب جدید هیات‌مدیره کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر مشخص شد

اعضای جدید هیات‌مدیره و بازرسان کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر در مجمع عمومی این کانون انتخاب شدند و در نخستین جلسه هیات‌مدیره، امیر قالیچی به عنوان رئیس و مریم رودبارانی به عنوان نایب‌رئیس کانون انتخاب شدند.

دریافتی چهارشنبه



به گزارش روابط عمومی کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر، مجمع عمومی این کانون برگزار شد و اعضای جدید هیات‌مدیره و بازرسان کانون با رای اعضای مجمع انتخاب شدند.

بر اساس آرای اعضای حاضر در مجمع، امیر قالیچی، مریم رودبارانی و محمد وفایی به عنوان اعضای اصلی هیات‌مدیره کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر انتخاب شدند.

همچنین محمدرضا ایمانیان و زهرا شایان‌فر به عنوان اعضای علی‌البدل هیات‌مدیره انتخاب شدند.

در بخش بازرسی نیز محسن بیده به عنوان بازرس اصلی و پیام احمدی‌کاشانی به عنوان بازرس علی‌البدل کانون انتخاب شدند.

در ادامه، نخستین جلسه هیات‌مدیره کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر روز دوشنبه ۲۶ مردادماه با حضور اعضای اصلی و علی‌البدل هیات‌مدیره و بازرس کانون برگزار شد. در این جلسه، امیر قالیچی به عنوان رئیس هیات‌مدیره و مریم رودبارانی به عنوان نایب‌رئیس کانون انتخاب شدند.

در این جلسه همچنین درباره مسائل و موضوعات مرتبط با فعالیت‌های کانون و برنامه‌های دوره جدید هیات‌مدیره بحث و تبادل نظر شد.

کانون روابط عمومی و تبلیغات تئاتر با هدف تقویت ارتباط میان فعالان حوزه روابط عمومی و تبلیغات تئاتر و توسعه فعالیت‌های حرفه‌ای این حوزه در خانه تئاتر فعالیت می‌کند.

جزئیات مربوط به سایر مسئولیت‌ها و برنامه‌های دوره جدید کانون متعاقباً اعلام خواهد شد.

دریافتی چهارشنبه

فیلم‌های کوتاهی که آماده نمایش شدند

فیلم کوتاه «دکمه» به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی حسن رئیسی و فیلم کوتاه «خزش» به نویسندگی و کارگردانی ندا قربانیان و تهیه‌کنندگی حسن رئیسی پس از طی مراحل تولید و آماده‌سازی، آماده حضور در جشنواره‌های داخلی و خارجی شدند.

«دکمه» روایتی کوتاه از جهانی است که در آن جزئیات، روابط و انتخاب‌های انسانی می‌توانند معنایی فراتر از آنچه در نگاه نخست دیده می‌شود پیدا کنند.
این فیلم تلاش دارد با تکیه بر روایت، بازی بازیگران و زبان تصویر، جهان داستانی خود را با مخاطب به اشتراک بگذارد.
در دکمه، ستایش موسوی، محمد رشنو، سجاد رضایی، احسان خراط و یاشار حقیقی ایفای نقش می‌کنند.
عوامل فیلم عبارتند از: نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان: حسن رئیسی، مجری طرح: میثم ترکمند، مشاور و بازیگردان: مبین رستگار، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: النا پوررحیم، مدیر فیلمبرداری: امین اسحاقیان، دستیاران فیلمبردار: مجید کشاورز، محمد نوروزی، مجید آوری، صدابردار: علی نوری، منشی صحنه: سمیرا سلیمانی، طراح صحنه و لباس: محمود حقیری، دستیار صحنه و لباس: مهدی عسکری، طراح گریم: آیسا زلفقاری، عکاس: مندنا خانزاده
همچنین، در خلاصه فیلم کوتاه «خزش» آمده است:سالهاست وحشت‌ اتفاق هولناکی که در ۱۰ سالگی، برای پسر در حمام‌ اتفاق افتاده است او را رها نمیکند، مادر مقصر است و...
در این فیلم نیز، فاطمه نیشابوری، محمد رشنو، محمد سیف، آریانا اسفندیاری و مهران اردکانی ایفای نقش دارند.
تهیه‌کننده: حسن رئیسی، نویسنده و کارگردان: ندا قربانیان، مدیر تولید: مبین رستگار، مجری طرح: دکتر آنا بهوند، دستیار کارگردان: النا پوررحیم، برنامه‌ریز: میثم ترکمند، مدیر فیلمبرداری: امین اسحاقیان، دستیاران فیلمبردار: مجید کشاورز، محمد نوروزی، مجید آوری، صدابردار: علی نوری، منشی صحنه: سمیرا فقیه سلیمانی، طراح صحنه و لباس: محمود حقیری، دستیاران صحنه و لباس: مهران اردکانی، مهدی عسکری، طراح گریم: آیسا زلفقاری و عکاس: ماندانا خانزاده، عوامل خزش را شامل می‌شوند.

پوستر «سفینه نجات» رونمایی شد

پوستر انیمیشن سینمایی «سفینه نجات» در آستانه اکران عمومی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پروژه، همزمان با صدور پروانه‌ی نمایش انیمیشن سینمایی «سفینه نجات»، محصول استودیوی اسکای فریم، به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی، پوستر این اثر رونمایی شد.

بدین ترتیب این انیمیشن فضایی و هیجان‌انگیز از چهارشنبه ۴ شهریورماه توسط پخش بهمن سبز اکران عمومی خود را آغاز می‌کند.

دریافتی چهارشنبه



در خلاصه داستان این اثر آمده است: «در سیاره‌ای دوردست دختری به نام دریا منتظر قهرمانی افسانه‌ای‌ست که آنها را از دست آبدزک‌ها نجات دهد. هم‌زمان پسر بچه‌ای عاشق قهرمان شدن به نام هانی که اشتباهی به جای یک میمون فضانورد در آسمان سرگردان است، وارد سیاره آنها می‌شود.»

سعید شیخ‌زاده مدیر دوبلاژ این اثر است و سحر سحامیان، ابراهیم شفیعی، زهرا سلیمی، شایان شامبیاتی، مریم رادپور، ارسالان جولایی، نیما نکویی، سعید شیخ‌زاده و مینا قیاسپور صداپیشگان «سفینه نجات» هستند.

دیگر عوامل این پروژه عبارتند از نویسندگان: هادی محمدیان، سیدعلی دانش، حسین جمالی و محمد شکوهی، موسیقی: بامداد افشار، مدیرتولید: مهدی پاکدل و سمیرا پیشانی‌دار، مدیر اجرایی: شهاب شریفیان، بازیگردان: حسین جمالی، کارگردان فنی: مصطفی شاهمردانی، طراحی کاراکتر: محمد خیراندیش، طراحی فضا: مهدی سرکانی، سرپرست مدلسازی: مرتضی قفلی و محمدرضا چاکرالحسینی، سرپرست ریگ: علی میرکریمی، سرپرست تکسچر: امین ضرونی، طراحی صدا: سیدمحمود لاجوردی، صداگذاری: فرشید جلیلی، محمد عباسی و یاسر لاری لواسانی، سوپروایزر انیمیت: محمدجلال رهبری پسندیده، سوپروایزر نور: حسین محمدیان، سرپرست فنی رندر: شهاب شریفیان، سرپرست جلوه‌های ویژه: کوروش فرزادفرد، راوی بصری: علیرضا غیاثوند، سرپرست کامپوزیت: محمد کریمی و حسین محمدیان، سرپرست لی اوت و دوربین: سعید معماریان، سرپرست شبیه‌سازی لباس: علی قاضی‌زاده، تدوین: ابولفضل باقری و مرتضی علی عباس میرزایی، مدیر تبلیغات و رسانه: زهرا دمزآبادی و مدیر روابط عمومی: سپیده شریعت‌رضوی.

مدیر روابط عمومی انجمن منتقدان سینما انتخاب شد

در آخرین جلسه هیئت مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران، با حکم جعفر گودرزی رئیس انجمن، مریم قربانی‌نیا به عنوان مدیر روابط عمومی این نهاد صنفی منصوب شد.

مریم قربانی‌نیا عضو انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی و از فعالان حوزه روابط عمومی و رسانه است که بیش از دو دهه سابقه کار و فعالیت در این زمینه را دارد.

جعفر گودرزی (رئیس)، کامران ملکی (نایب‌رئیس)، رضا صائمی (خزانه‌دار)، ذبیح‌الله رحمانی (دبیر)، محمدرضا لطفی (سخنگو) اعضای اصلی هیات مدیره و مهیار جوادی‌فر بازرس انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران در دوره جاری هستند.

انتهای پیام 

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری