دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۰:۴۸
منبع: بانک مرکزی
افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است/ نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم

رئیس کل بانک مرکزی:

افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است/ نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم

رئیس کل بانک مرکزی افزایش شکاف نرخ ارز را موقتی عنوان و اعلام کرد: شتاب تورم کنترل و میزان نقدینگی کاهشی شده است. از سوی دیگر از بهمن ماه ارز دپو کرده‌ایم و ارز مورد نیاز کالاهای اساسی، دارو و صنعت را تا پایان سال تامین می‌کنیم و نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی امروز (دوشنبه) در دیدار با مجمع کارآفرینان با اشاره به شرایط سخت کشور ضمن تاکید بر صحبت صادقانه با مردم گفت: شرایطی که در شش ماه گذشته داشتیم، بسیار سخت بود ولی مجموعه دولت و کسانی که دستی بر آتش داشتند، تلاش کردند با وجود مشکلات جدی مردم، جریان زندگی در کشور ادامه داشته باشد و تاب‌آوری داشته باشیم.

همتی تاکید کرد: سختی کشیدن با فروپاشی و آنچه آمریکا به دنبال آن است، تفاوت دارد. صحبت کردن درباره مشکلات به معنی سیاه‌نمایی نیست. مردم شرایط کشور را به خوبی درک می‌کنند.

ادعاهای اخیر ترامپ، محدودیت و فشارهای تازه‌ای ندارد که ما را به فروپاشی برساند

رئیس کل بانک مرکزی با مرور تجربه دوره گذشته ریاست جمهوری ترامپ و با اشاره به اظهارات روزهای گذشته او، درباره تشدید فشار بر ایران گفت: آنها هرکاری می‌توانستند تا امروز انجام داده‌اند و ادعاهای اخیر، محدودیت و فشارهای تازه‌ای ندارد که ما را به فروپاشی برساند.

همتی با تأکید بر اینکه بانک‌ها تامین‌کننده اقتصاد کشور هستند، بر نقش نظام بانکی کشور برای تاب‌آوری در شرایط فعلی تاکید کرد.

ارز دپو کرده‌ایم؛ ارز مورد نیاز کالاهای اساسی، دارو و صنعت را تا پایان سال تامین می‌کنیم

وی همچنین گفت: از بهمن ماه پیش‌بینی شرایط سخت را می‌کردیم و شروع کردیم به دپو کردن ارز در جاهای گوناگون و همین باعث شد که بتوانیم و قول موکد بدهیم که ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو را تامین می‌کنیم. تا پایان سال ارز مورد نیاز صنعت را هم تامین خواهیم کرد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: مردم باید بدانند که سختی‌هایشان را درک می‌کنیم.

کسانی که صحبت‌های من سوءاستفاده می‌کنند، انگیزه سیاسی دارند

همتی گفت: بانک مرکزی تلاش می‌کند به کارآفرینان کمک کند و سدی در مقابل آنان نباشد. معتقدم با مردم باید صادقانه صحبت کنیم. این که عده‌ای از صحبت‌های من در صداوسیما سوءاستفاده می‌کنند، انگیزه سیاسی دارند. در شرایط بسیار سختی به سر می‌بریم اما تلاش می‌کنیم شرایط اقتصادی کشور را با ثبات کنیم.

وی تصریح کرد: تحمل سختی با فروپاشی با چیزی که آمریکا دنبال آن است فرق دارد. وقتی از سختی‌ها صحبت می‌کنیم، عده‌ای می‌گویند شما دل مردم را خالی می‌کنید. در حالی که مردم باید بدانند که سختی‌هایشان را درک می‌کنیم.

تحریم بیشتری برای اعمال علیه ایران باقی نمانده است

رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ کل درآمدی نفت و گاز دولت هفت میلیارد دلار بود. در آن شرایط که ترامپ روی کار بود ایستادگی کردیم و آن شرایط را گذراندیم‌، درحال حاضر نیز گذر خواهیم کرد. امروز دشمنان می‌گویند می‌خواهند تحریم ۱۰۰ درصدی را شروع کنند. به آنان می‌گوییم دیگر چه کاری مانده که انجام نداده‌اید؟ ما هم بیکار ننشسته‌ایم.

وی همچنان تاکید کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده مشکلی برای تامین ارز نداریم‌. هر کارآفرین هرچه قدر اسکناس بخواهد تامین می‌کنیم.

همتی گفت: فشار آمریکایی‌ها نمی‌تواند ادامه پیدا کند. با اطلاع می‌گویم آنها بیشتر از ما نیاز دارند که این شرایط تمام شود.

شتاب تورم را کنترل کردیم

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: مهم‌ترین وظیفه دولت، کنترل تورم است و بانک مرکزی نیز باید با همین هدف به دولت کمک کند. نمی‌توانیم بی هدف پول چاپ کنیم و نقدینگی را بالا ببریم. از بهمن ماه پیش‌بینی جنگ را کردیم و ارز دپو کردیم تا بتوانیم معیشت مردم را تأمین کنیم و در همین باره نیز به مقام معظم رهبری نامه نوشتم.

۲۰ میلیارد دلار برای صنعت تا پایان سال تامین ارز خواهیم کرد

همتی اعلام کرد: ۲۰ میلیارد دلار برای صنعت تا پایان سال تامین ارز انجام‌ خواهیم داد. عده‌ای با انگیزه سیاسی جملات من را به گونه‌ای عنوان می‌کنند تا دل مردم را خالی کنند.

جلوی تورم و کاهش ارزش پولی را در حد توان می‌گیریم

وی تصریح کرد: جلوی تورم و کاهش ارزش پولی را در حد توان خواهیم گرفت. وزیر خزانه‌داری آمریکا رجزخوانی می‌کند و اقدامی نمانده که انجام ندهد. تأمین و تخصیص ارز را انجام خواهیم داد و به سروصداها توجه نمی‌کنیم. متاسفانه مقررات دست‌وپاگیر زیادی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان وضع شده که باید این موضوعات را حل کنیم.

شتاب تورم در مرداد ۴ درصد است/ میزان نقدینگی کاهشی شد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: ممکن است منشأ ارز را برای برخی کالاها بی‌اهمیت کنیم و به تولیدکنندگان اعتماد کنیم. آمریکا در همه طرح‌های تحریمی خود تلاش می‌کند اشتغال‌ را در کشور با مشکل مواجه کند. اما کلید حل اشتغال در کشور، افزایش تولید است.

وی افزود: در این شرایط خاص توانستیم شتاب تورم را متوقف کنیم. شتاب تورم در مرداد حدود چهار درصد خواهد بود و میزان نقدینگی نیز کاهشی شده است.

۷۰۰ همت بدون اتکا به چاپ پول برای تولید تأمین می‌شود

همتی همچنین افزود: برنامه‌ریزی کرده‌ایم ۷۰۰ همت از طریق ابزارهای تأمین مالی و بدون اتکا به چاپ پول برای تولید تأمین شود.

وی گفت: در خصوص افزایش فرصت برای صادرکنندگان نیز پیگیری‌هایی انجام داده‌ایم و با قوه قضائیه جلساتی داشته‌ایم تا بخشی از مسائل را در داخل بانک مرکزی و با همکاری دستگاه‌های مرتبط حل کنیم.

افزایش شکاف نرخ ارز موقتی است

رئیس کل بانک مرکزی مورد فاصله نرخ ارز در بازار نیز معتقد است افزایش این فاصله موقتی است و نباید به دلیل نوسانات کوتاه‌مدت، مسیر سیاست‌های ارزی را تغییر دهیم.

نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم

وی تاکید کرد: نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین هستم و معتقدم بسیاری از مشکلات موجود قابل حل است.

همتی گفت: از ابتدای سال تاکنون به‌طور میانگین روزانه ۱۷۵ میلیون دلار ارز تأمین کرده‌ایم؛ در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰۵ میلیون دلار بوده است. البته کاهش فعالیت‌های اقتصادی موجب شده بخشی از درآمدهای دولت از محل مالیات و حق بیمه کاهش پیدا کند و فشار بیشتری به دولت وارد شود، اما این به معنای توقف فعالیت اقتصادی کشور نیست.

انتهای پیام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی