چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۳:۲۷
منبع: نمایندگی کردستان
نماینده ولی فقیه در کردستان: نماینده ولی‌فقیه باید خودش ایده مرکزی داشته باشد

نماینده ولی فقیه در کردستان: نماینده ولی‌فقیه باید خودش ایده مرکزی داشته باشد

کردستان (ایسنا) - نماینده ولی‌فقیه در کردستان گفت: نماینده ولی‌فقیه باید برای فعالیت‌های خود در استان ایده مرکزی داشته باشد و در کنار توجه به عدالت، شریعت و عزت مردم، ارتباط مستقیم و مستمر با جامعه را در اولویت قرار دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، چهارشنبه ۱۱شهریورماه در نشست خبری به مناسبت ششمین سالگرد حضور خود در استان، با قدردانی از تلاش‌های اصحاب رسانه اظهار کرد: خبرنگاران و رسانه‌های کردستان به اندازه جایگاه و نقشی که دارند مورد توجه قرار نگرفته‌اند و باید برای رفع این مسئله تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی رسانه را یک فرصت برای مسئولان دانست و افزود: ممکن است رسانه‌ها گاهی نقد یا ایرادی را مطرح کنند، اما نگاه من این نیست که رسانه مزاحم است؛ بلکه معتقدم بیان مسائل و نقدها می‌تواند فرصتی برای اصلاح امور باشد.

پورذهبی با اشاره به شش سال حضور خود در کردستان گفت: در این مدت تلاش کردم تا حد امکان در مسائل مختلف استان ورود داشته باشم و برای حل مشکلات و پیگیری مطالبات مردم اقدام کنم. البته اگر در این مدت کوتاهی یا کم‌کاری از سوی من صورت گرفته است، از مردم استان طلب حلالیت دارم.

وی با اشاره به شرایط خاص سال‌های گذشته ادامه داد: دوران حضور ما در کردستان با اتفاقات مختلفی از جمله شیوع کرونا، حوادث سال ۱۴۰۱ و پس از آن شرایط امنیتی و جنگی همراه بود و همین مسائل بخشی از ظرفیت و زمان مدیریت استان را تحت تأثیر قرار داد.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان با بیان اینکه در سال‌های گذشته برای پیگیری مسائل استان دیدارها و نشست‌های متعددی در تهران داشته است، گفت: در وزارت اطلاعات، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه هنری، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان و صداوسیما درباره ظرفیت‌ها و مسائل کردستان گفت‌وگو و تلاش کردم ایده‌هایی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی استان مطرح کنم.

وی همچنین درباره رویکرد مدیریتی خود اظهار کرد: در این مدت تلاش کردم گرفتار انحصارطلبی، تکبر، بدخواهی و بی‌تفاوتی نشوم و تا جایی که توان داشتم برای حل مشکلات مردم وقت گذاشتم.

پورذهبی با تأکید بر اینکه نماینده ولی‌فقیه نباید به یک جایگاه تشریفاتی تبدیل شود، گفت: نماینده ولی‌فقیه باید دارای ایده و برنامه باشد و برای مسائل استان راهکار ارائه کند. نگاه من این بوده که این جایگاه باید قانون‌گرا، فرهنگی، اخلاقی و تأثیرگذار باشد و از آن برای حل مشکلات مردم استفاده شود.

وی افزود: دفتر نماینده ولی‌فقیه نباید به تدارکاتچی یا محلی برای سفارش و کارچاق‌کنی تبدیل شود، بلکه باید در چارچوب قانون و وظایف خود نقش مؤثر و سازنده‌ای در استان داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان، «نظارت بر عدالت، شریعت و عزت» را از محورهای اصلی فعالیت خود عنوان کرد و گفت: مردم سه مطالبه اساسی دارند؛ عزت، عدالت و قدرت. ممکن است قدرت به شکل‌های مختلف تعریف شود، اما وظیفه ما این است که عزت و عدالت مردم رعایت شود و هیچ‌کس به دلیل قومیت یا مذهب مورد توهین قرار نگیرد.

وی با اشاره به دیدگاه خود درباره وحدت اظهار کرد: وحدت را باید بر چهار محور اخلاص، ادب، نگاه انسانی و مبانی دینی دنبال کرد. وحدت زمانی واقعی است که افراد آن را از روی اعتقاد بپذیرند، نه اینکه در خلوت رفتار دیگری داشته باشند.

پورذهبی تأکید کرد: نگاه من از روز نخست، نگاه انسانی بوده است؛ چراکه انسانیت می‌تواند زمینه‌ساز وحدت و همدلی میان شیعه و سنی، کرد و ترک و اقشار مختلف جامعه باشد.

وی با بیان اینکه باید از رفتار نادرست افراد انتقاد کرد، نه اینکه از خود افراد متنفر بود، گفت: ممکن است از عمل یک فرد ناراضی باشیم، اما نباید انسانیت او را نادیده بگیریم. اگر قرار است با خطایی برخورد شود، باید با خود عمل و رفتار نادرست مقابله کرد.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای شش سال فعالیت خود را شناخت بیشتر از ظرفیت‌ها و مسائل استان دانست و اظهار کرد: در این مدت بیش از ۶۰۰ بار با روحانیون شیعه و بیش از ۷۰۰ بار با علمای اهل سنت دیدار داشته‌ام و صدها سفر به شهرها و روستاهای مختلف استان انجام شده است.

وی افزود: تا پیش از عید امسال، ۵۴۸ سفر به شهرهای مختلف و ۴۵۲ سفر روستایی انجام شده و هدف اصلی از این حضورها، شناخت نزدیک‌تر مسائل، سبک زندگی، مشکلات و مطالبات مردم بوده است.

پورذهبی با اشاره به دیدار با نخبگان استان نیز گفت: جلسات متعددی با نخبگان شهرهای مختلف از جمله مهاباد، بیجار و سقز برگزار شده است. تلاش کرده‌ام افراد مختلف را بدون ایجاد محدودیت و فشار ببینم و از دیدگاه‌های آنان استفاده کنم.

وی درباره وضعیت ماموستاهای استان نیز اظهار کرد: شرایط ماموستاها هنوز به وضعیت ایده‌آل نرسیده است، اما نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست. امروز نزدیک به ۴۰۰ نفر از ماموستاها در مشاغل دولتی فعالیت دارند که حدود ۲۰۰ مورد آن در دوره مسئولیت من اتفاق افتاده و بخشی دیگر نیز از طریق آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها انجام شده است.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان با اشاره به پیگیری مشکلات معلمان و برخی گروه‌های اجتماعی گفت: تلاش ما این بوده که در مواردی که گره‌ای در زندگی مردم وجود دارد، برای باز شدن آن اقدام کنیم. در برخی موارد نیز افرادی که با مشکلات قضایی یا اجتماعی مواجه بودند، برای پیگیری مسائل خود به ما مراجعه کردند.

وی ادامه داد: حتی اگر در یک مورد بتوانیم مانع اجرای یک حکم اعدام شویم و یک انسان را نجات دهیم، این را برای خود یک افتخار می‌دانم؛ البته همه اقدامات باید در چارچوب قانون انجام شود و تصمیم نهایی نیز بر اساس قانون خواهد بود.

پورذهبی در بخش دیگری از سخنان خود درباره موضوع تپه قوپال اظهار کرد: این ملک پیش از حضور من در کردستان در یک مزایده و با پرداخت وجه از سوی حسینیه خریداری شده است. ممکن است من اگر در آن زمان مسئول بودم، چنین تصمیمی نمی‌گرفتم، اما اکنون این ملک متعلق به حسینیه است و اگر قرار باشد واگذار یا خریداری شود، باید حقوق مالک آن رعایت شود.

وی در عین حال به واگذاری کتابخانه امام خمینی(ره) به مردم اشاره کرد و گفت: اگر نگاه ما صرفاً اقتصادی بود، می‌توانستیم درباره املاک مختلف تصمیم دیگری بگیریم، اما کتابخانه‌ای که در اختیار مرکز بزرگ اسلامی بود، با پیگیری انجام‌شده در اختیار مردم قرار گرفت و هدف ما استفاده عمومی از این ظرفیت بود.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان با انتقاد از برخی تحلیل‌ها و مطالب منتشرشده درباره استان، تصریح کرد: درباره مسائل کردستان باید با دقت و بر اساس اطلاعات و شناخت واقعی اظهارنظر کرد. گاهی مطالبی درباره مهاجرت، نخبگان، گرایش‌های سیاسی مردم یا مسائل تاریخی مطرح می‌شود که با واقعیت‌ها و آمارهای موجود همخوانی ندارد.

وی با تأکید بر ضرورت تقویت ارتباط مسئولان با مردم گفت: مسئولان باید خود را در معرض نقد قرار دهند و نشست‌های خبری و گفت‌وگو با مردم و رسانه‌ها را جدی بگیرند. یکی از اشکالات ما این است که گاهی جلسات طولانی برگزار می‌کنیم، در حالی که بسیاری از این جلسات می‌تواند کوتاه‌تر و مؤثرتر برگزار شود.

پورذهبی در ادامه به برنامه‌های خود برای آینده اشاره کرد و گفت: گشایش بیشتر فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان، ایجاد گشایش‌های اقتصادی، توجه به نیروهای بومی، حمایت از صنعت و گردشگری، توجه به ورزش و هنر، تقویت سمن‌ها، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و همچنین کنشگری در حوزه محیط زیست از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تأکید کرد: توجه به نیروهای بومی به معنای نفی استفاده از ظرفیت‌های خارج از استان نیست. همه ما ایرانی هستیم و باید نگاه ملی داشته باشیم، اما در کنار آن باید ظرفیت‌ها و نیروهای توانمند داخل استان نیز دیده شوند.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان ،ارتباط با مردم را مهم‌ترین وظیفه این جایگاه دانست و گفت: بر اساس تأکید رهبر شهید انقلاب، ارتباط با مردم یکی از مهم‌ترین وظایف نماینده ولی‌فقیه است و تلاش من نیز در این شش سال بر همین اساس بوده است.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های خود در فصل بهار امسال افزود: در این مدت ۶۹ بازدید، ۱۴۳ مورد سرکشی و تکریم از خانواده شهدا و ماموستاها، ۲٠۸ جلسه کاری و ۶۴۳ دیدار و ملاقات انجام شده که بخش قابل توجهی از این برنامه‌ها در روزهای تعطیل و خارج از ساعات اداری انجام شده است.

پورذهبی در پایان گفت: همه این اقدامات در برابر عظمت و بزرگی مردم کردستان ناچیز است. هدف ما این نیست که دیگران از ما تعریف و تمجید کنند؛ بلکه تلاش می‌کنیم در نظام جمهوری اسلامی وظیفه‌ای را که بر عهده داریم انجام دهیم تا روزی که در پیشگاه خداوند از ما پرسیده می‌شود چرا برای مردم و برای حل مشکلات آنان کاری نکردید، پاسخی داشته باشیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها