پنجشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۴۳
منبع: نمایندگی مازندران
افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

مازندران (ایسنا) - مرکز خدمات جامع سلامت بابل با هدف ارائه بهینه خدمات درمانی، آموزش پزشکان و کادر درمان به همت دانشگاه علوم پزشکی بابل با حضور مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل روز پنج‌شنبه ۱۹ شهریور با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفی خدمات بهداشتی و آموزشی، از تبدیل مراکز خدمات جامع سلامت به مراکز آموزشی با هدف تربیت پزشکان پاسخگو به نیازهای واقعی جامعه خبر داد.

محمدعلی جهانی با اشاره به سیاست‌های این دانشگاه مبنی بر یکسان‌سازی ارائه خدمات در مناطق شهری و روستایی اظهار کرد: از ۴۱ مرکز تحت پوشش، ۲۸ مرکز روستایی و ۱۳ مرکز شهری-روستایی هستند. راهبرد کلان دانشگاه این است که خدمات در تمام این نقاط به صورت یکپارچه و با کیفیت مطلوب ارائه شود.

وی افزود: سیاست ما حرکت به سمت مراکز آموزشی-بهداشتی است تا بتوانیم علاوه بر ارائه خدمت، آموزش و انتقال سلامت را به صورت اصولی و نمادین در سایر مراکز نیز نهادینه کنیم.

جهانی با تشریح اهداف این تغییر رویکرد گفت: هدف نخست ما تعمیق ادغام آموزش با ارائه خدمات است تا پزشکانی تربیت کنیم که در قبال بیماری‌ها و نیازهای سلامت مردم پاسخگو باشند. هدف دوم، توسعه مهارت‌های مورد نیاز برای استقرار موفق طرح پزشک خانواده است؛ چرا که بابل از جمله دانشگاه‌های پیشرو در این عرصه است و باید وضعیت اجرای آن بیش از پیش ارتقا یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل، هدف سوم را پاسخگویی آموزش پزشکی به نیازهای واقعی جامعه دانست و تصریح کرد: سیستم آموزشی باید به گونه‌ای باشد که پزشکان تربیت شده، علاوه بر تسلط بر پروسیجرهای پیشرفته، در زمینه خدمات اولیه سلامت و تشخیص نیازهای بومی منطقه نیز متبحر باشند.

وی با اشاره به مشخصات فنی پروژه افتتاح شده، بیان کرد: جمعیت تحت پوشش این مرکز ۵۰ هزار نفر است که تحت نظارت ۲۰ پایگاه پزشک خانواده فعالیت می‌کنند. برای تغییر کاربری و آماده‌سازی این مرکز تاکنون ۷ میلیارد تومان هزینه شده که ۵۰۰ میلیون تومان آن از محل منابع وزارتخانه و مابقی از منابع اختصاصی دانشگاه تامین شده است.

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

درخواست از فرماندار برای توسعه زیرساخت‌ها

جهانی با اشاره به ضرورت توسعه این مرکز به‌عنوان بزرگترین مرکز ارائه خدمات در بابل، خواستار حمایت فرماندار در دو حوزه شد و گفت: زمینِ این مرکز در سال ۱۳۶۴ توسط اهالی منطقه حیدرکلا به دانشگاه اهدا شد. اکنون بخشی از زمین‌های مجاور که در اختیار اهالی است، نیازمند پیگیری برای بازپس‌گیری و الحاق است تا بتوانیم زیربنای مرکز را به ۲۰۰۰ متر افزایش دهیم. همچنین هزار متر فضای پشتی مرکز که سال‌ها به عنوان انبار ضایعات استفاده می‌شد، برای آسفالت و محوطه‌سازی آماده است که نیازمند همکاری برای زیرسازی و بهره‌برداری کامل است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: با توجه به پیشینه این مرکز در ارائه خدمات به مردم منطقه، امیدواریم با این توسعه آموزشی و زیرساختی، خدمات جامع سلامت با کیفیت جهانی و به صورت اصولی‌تر به شهروندان بابلی ارائه شود.

ارتقای کیفیت آموزش پزشکی با توسعه فضاهای بالینی

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بابل با تأکید بر لزوم تناسب میان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و زیرساخت‌های آموزشی، از بهره‌گیری از ظرفیت مراکز خدمات جامع سلامت برای آموزش دانشجویان رشته‌های پزشکی خبر داد.

دکتر احسان موعودی هم با اشاره به پیشینه تاریخی دانشگاه علوم پزشکی بابل که از سال ۱۳۶۲ با تأسیس دانشکده‌های دندانپزشکی و داروسازی آغاز به کار کرد، اظهار کرد: این دانشگاه در طول دهه‌های گذشته همواره در مسیر توسعه گام برداشته است. با این حال، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت ما را در قبال تأمین زیرساخت‌های آموزشی دوچندان کرده است.

وی با بیان اینکه باید با واقع‌بینی، راهکارهای عملیاتی برای پاسخگویی به جمعیت دانشجویی طراحی کرد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی بابل هم‌اکنون با جمعیت دانشجویی قابل‌توجهی مواجه است و اگرچه تلاش‌های گسترده‌ای برای افزایش پذیرش صورت گرفته، اما واقعیت این است که زیرساخت‌های آموزشی باید همگام با این رشد، تجهیز و تقویت شوند.

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

موعودی با اشاره به رویکرد جدید این معاونت در استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، تصریح کرد: یکی از استراتژی‌های اصلی ما، بهره‌گیری از ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی برای فعالیت‌های آموزشی است. در این مسیر، با حمایت‌های ریاست دانشگاه و همراهی مسئولان وزارت بهداشت، سعی داریم با تجهیز این مراکز، محیطی استاندارد برای تربیت پزشکان عمومی توانمند فراهم کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به وضعیت تجهیز این مرکز، افزود: تفاوت وضعیت امروز این مرکز با شش ماه گذشته، گویای عزم جدی برای توسعه زیرساخت‌هاست. اگرچه در ابتدای مسیر با چالش‌ها و مشکلات زیرساختی مواجه بودیم، اما با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، این مرکز اکنون به‌عنوان یک محیط آموزشی کارآمد در حال بهره‌برداری است و در ماه‌های آینده شاهد تجهیز و تکمیل نهایی بخش‌های مختلف آن خواهیم بود.

وی با اشاره به ضرورت همدلی میان مسئولان شهری و دانشگاهی برای حل مشکلات حوزه سلامت و آموزش، خاطرنشان کرد: پیگیری‌های مکرر نمایندگان مردم بابل و مسئولان اجرایی در خصوص وضعیت بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی، نشان‌دهنده هم‌صدایی و دغدغه‌مندی مشترک میان مسئولان است.

خدمت‌رسانی بی‌منت به مردم، جوهره و ماهیت نظام اسلامی است

حجت‌الاسلام حسن روحانی هم با تأکید بر اینکه خدمت به مردم در ابعاد مختلف، فلسفه وجودی نظام اسلامی است، گفت: به برکت انقلاب اسلامی، بسیاری از ظرفیت‌های کشور که پیش‌تر در اختیار عده‌ای خاص بود، اکنون به مراکز عمومی و دانشگاهی برای ارائه خدمت به آحاد مردم تبدیل شده است.

امام جمعه بابل، اظهار کرد: تحولات عظیمی که در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در بخش سلامت، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی رخ داده، مرهون نیت‌های خیر و تلاش‌های بی‌وقفه دست‌اندرکارانی است که خدمت به قشر نیازمند را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور افزود: با وجود محدودیت‌های مالی و تحریم‌های ظالمانه (جنگ اقتصادی)، نه تنها پروژه‌های عمرانی و درمانی متوقف نشده، بلکه شاهد گسترش و توسعه چشمگیر این پروژه‌ها نسبت به سالیان گذشته هستیم؛ این موضوع نشان از عزم جدی مجموعه دستگاه‌های اجرایی برای ارائه خدمت به مردم دارد.

حجت‌الاسلام روحانی تغییر کاربری برخی از مراکز درمانی به آموزشی را اقدامی مبارک توصیف کرد و گفت: حضور دانشجویان در این مراکز و مواجهه نزدیک آنان با مسائل و دردهای مردم در کف جامعه، علاوه بر جنبه درمانی، زمینه شناخت عمیق‌تر از جامعه را برای نسل جوان کادر درمان فراهم می‌کند.

امام جمعه بابل خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها در واقع سفره‌ای است که برای خدمت‌رسانی به مردم پهن شده و امیدوارم با استمرار این نیات خیر و تلاش‌های جهادگونه، شاهد رضایت‌مندی بیش از پیش شهروندان و ارتقای شاخص‌های سلامت در این منطقه باشیم.

بابل پیشگام اجرای طرح نوین «نظام ارجاع» در کشور

فرماندار بابل، نیز با اشاره به پیشگامی بابل در اجرای طرح‌های کلان سلامت، بر اهمیت استقرار «نظام ارجاع» در نظام بهداشت و درمان تأکید کرد.

سیدمصطفی میرتبار با بیان اینکه بابل به‌عنوان یکی از پیشروترین شهرستان‌های کشور در اجرای طرح‌های تحول نظام سلامت شناخته می‌شود، اظهار کرد: اعتماد وزارت بهداشت به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مدیریتی شهرستان بابل، زمینه‌ساز اجرای موفق طرح‌های بزرگی شده است که بارقه‌های امید را در دل مردم روشن می‌کند.

میرتبار با اشاره به اجرای موفقیت‌آمیز فازهای قبلی برنامه‌های سلامت‌محور در این شهرستان، تصریح کرد: بابل از معدود شهرستان‌هایی در کشور است که در حوزه پزشک خانواده، گام‌های عملی و مؤثری برداشته و توانسته است خدمات درمانی را با کیفیت مطلوب به شهروندان ارائه دهد.

استقرار نظام ارجاع؛ کلید تحول در خدمات پایه

وی به فاز صفر نظام ارجاع اشاره کرد و افزود: نظام ارجاع نوین که اکنون در بابل پیگیری می‌شود، یک نقطه عطف در مدیریت هزینه‌ها و خدمات است. این سیستم با تخصیص اعتبارات ویژه برای پزشکان عمومی و ساماندهی ارجاعات از طریق پزشکان پایه، یکی از بزرگترین حسن‌های این طرح محسوب می‌شود که می‌تواند عدالت در سلامت را به معنای واقعی محقق کند.

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

فرماندار ویژه بابل با تأکید بر اینکه فرمانداران به‌عنوان مسئولان اصلی اجرای پروژه‌های زیرساختی در شهرستان‌ها وظیفه سنگینی بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: مدیریت شهرستان بابل با هماهنگی کامل دستگاه‌های اجرایی، تمامی توان خود را برای اجرای دقیق این طرح به کار خواهد بست. ما معتقدیم با تکیه بر بدنه کارشناسی و تیم‌های حرفه‌ای در دانشگاه علوم پزشکی بابل، می‌توانیم الگویی موفق از مدیریت سلامت را در سطح ملی ارائه دهیم.

«پیشگیری» اولویت راهبردی نظام سلامت است

حسن حسن‌نتاج نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، اظهار کرد: علیرغم چالش‌های اقتصادی و تورم موجود، تداوم پروژه‌های عمرانی و علمی دانشگاه نشان‌دهنده پویایی مدیریت است.

وی با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد در وزارت بهداشت، تصریح کرد: دنیا به نقطه‌ای رسیده که پیش‌بینی و به دنبال آن پیشگیری را در دستور کار خود قرار داده است. اگر قرار است نظام سلامت احیا شده و مشکلات اساسی آن مرتفع شود، مهم‌ترین اقدام باید تمرکز بر حوزه پیشگیری باشد.

نماینده مردم بابل درمجلس یاداور شد: رؤسای دانشگاه‌ها باید این رسالت را به عنوان اصلی‌ترین اولویت کاری خود تعریف کنند.

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در بابل

ضرورت پایان رنجِ مراجعه به تهران برای تأمین دارو

دیگر نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه مردم «خط قرمز» ما هستند، گفت: تمام تلاش ما در مجلس و دولت، انجام خدمت صادقانه به مردم است. با وجود محدودیت‌های اعتباری و چالش‌های تولید، ما ذره‌ذره در حال کمک به توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی و درمانی هستیم.

احمد فاطمی گفت: اینکه مردم بابل مجبور باشند برای تهیه داروهای خاص به تهران مراجعه کنند، به هیچ عنوان شایسته مردم فهیم این شهرستان نیست.

فاطمی خاطرنشان کرد: بابل به‌عنوان پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهرستان استان مازندران، همچون نگینی در استان می‌درخشد. ما مصمم هستیم با ایجاد باجه‌ها و شعب اختصاصی داروخانه‌های خاص در شهرستان، بار سفر مردم برای تأمین دارو را برداریم و این درخشش را در خدمات‌رسانی به مردم بیش از پیش کنیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها