جمعه ۲۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۸:۴۵
منبع: نمایندگی اردبیل
تأکید معاون مطبوعات اردبیل بر استعدادیابی و ساماندهی فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی

تأکید معاون مطبوعات اردبیل بر استعدادیابی و ساماندهی فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی

اردبیل (ایسنا) - معاون مطبوعات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بر ضرورت استعدادیابی و تربیت نسل جدید خبرنگاران و همچنین ساماندهی فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی تأکید کرد و گفت: برای ارتقای کیفیت اطلاع‌رسانی، باید با نگاهی آینده‌نگر نسبت به شناسایی، آموزش و پرورش استعدادهای جوان در حوزه رسانه اقدام کرد.

توحید بلورساز، پنجشنبه ۱۹ شهریور، در نشست خانه مطبوعات با خبرنگاران شهرستان مشگین‌شهر، اظهار کرد: در استان اردبیل علاوه بر مرکز استان، شهرستان های مشگین شهر و پارساباد از قطب های رسانه ای محسوب می شوند، اما در سایر شهرستانها رسانه های چشمگیری فعالیت ندارند.

وی با تأکید بر ضرورت توجه جدی به موضوع استعدادیابی در حوزه رسانه، گفت: یکی از موضوعاتی که نباید در برنامه‌ریزی‌های رسانه‌ای از آن غافل شد، شناسایی و پرورش استعدادهای جوان است و در حوزه تخصص‌گرایی خبرنگاری نیز نباید نگاه کوتاه‌مدت داشت.

معاون مطبوعات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل افزود: تربیت نسل جدید فعالان رسانه‌ای نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و آینده‌نگر است و باید از ظرفیت مدارس و گروه‌های سنی نوجوان و جوان برای شناسایی علاقه‌مندان به حوزه خبر و رسانه استفاده کرد. در این راستا، می‌توان با برگزاری فراخوان در مدارس و میان نوجوانان و جوانان، علاقه‌مندان به فعالیت‌های رسانه‌ای را شناسایی و غربالگری کرد و پس از آن، آموزش‌های تخصصی لازم را در قالب دوره‌های آموزشی هدفمند به افراد مستعد ارائه داد.

بلورساز در ادامه با اشاره به وضعیت بیمه خبرنگاران، تصریح کرد: خبرنگاران برای بهره‌مندی از پوشش بیمه‌ای می‌توانند از دو مسیر استفاده کنند که یکی بیمه از طریق کد کارگاهی است که امکان استفاده تا سقف پنج نفر را فراهم می کند و دیگری، بهره‌گیری از ظرفیت صندوق اعتباری هنر است؛ خبرنگارانی که قصد استفاده از خدمات صندوق اعتباری هنر را دارند باید عضو سامانه جامع رسانه باشند و آثار خود را به‌صورت منظم در سامانه مربوط بارگذاری کرده و پس از تأیید مدیرمسئول، مراحل عضویت و استفاده از خدمات بیمه‌ای را طی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت رسانه‌ها در فضای مجازی، گفت: پایگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها نیز در زمره رسانه‌های فعال در فضای مجازی قرار دارند، اما صدور مجوز فعالیت برای شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها در شرایط فعلی صرفاً برای بسترهای داخلی انجام می‌شود و در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی از جمله اینستاگرام و تلگرام، مجوز فعالیت رسانه‌ای صادر نمی‌شود.

معاون مطبوعات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت ساماندهی فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی، بیان کرد: همان‌گونه که الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، نیز بر آن تأکید کرده است، موضوع فضای مجازی باید در شورای عالی فضای مجازی ساماندهی شود، چراکه ورود آزاد افراد به عرصه اطلاع‌رسانی از طریق کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی، شرایطی را ایجاد کرده است که کنترل و نظارت بر فعالیت‌های رسانه‌ای را با دشواری مواجه می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه همزمان به تربیت نیروی انسانی متخصص، استعدادیابی، آموزش خبرنگاران و ساماندهی فعالیت‌های رسانه‌ای در فضای مجازی می‌تواند زمینه ارتقای کیفیت اطلاع‌رسانی، افزایش تخصص‌گرایی در عرصه رسانه و تقویت جایگاه رسانه‌های رسمی را فراهم کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها