دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۲:۲۲
۱۲۵ کسب‌وکار خلاق به مرحله منتورینگ مانورین رسیدند

۱۲۵ کسب‌وکار خلاق به مرحله منتورینگ مانورین رسیدند

فرآیند انتخاب برگزیدگان جشنواره مانوین پس از عبور ۱۲۵ شرکت از مرحله ارزیابی اولیه و دریافت خدمات منتورینگ وارد مرحله نهایی شده است و به گفته مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین، در ادامه نیمی از این شرکت‌ها برای حضور در استیج جشنواره و رقابت بر سر جذب سرمایه انتخاب می‌شوند.

زهرا آرانی، مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت این کلینیک اظهار کرد: در کلینیک رشد مانوین پنج اتاق در نظر گرفته شده است که هر یک از آنها در بخش‌های مختلف، خدمات و مشاوره‌های مورد نیاز شرکت‌ها را ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه خدمات کلینیک رشد مانوین در محورهای مختلفی ارائه می‌شود، افزود: «روایت و داستان محصول»، «ارائه محصول و شرکت»، «تکمیل مدل کسب‌وکار»، «راهنمایی در مسیر کسب بازار داخلی»، «صادرات، طراحی و توسعه محصول» از جمله محورهای خدماتی این کلینیک است.

آرانی با اشاره به روند ارزیابی شرکت‌های حاضر در جشنواره مانوین توضیح داد: در مرحله نخست، حدود ۵۰۰ شرکت در جشنواره ثبت‌نام کردند که از میان آنها، ۱۲۵ شرکت در مرحله ارزیابی اولیه غربال و وارد مرحله منتورینگ شدند. در مرحله منتورینگ، هر یک از شرکت‌ها به طور میانگین دو تا سه نوبت مورد بررسی و ویزیت قرار گرفتند و بیش از ۸۰ شرکت این مرحله را پشت سر گذاشته‌اند.

مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین ادامه داد: برخلاف مرحله نخست که تمرکز اصلی بر ارزیابی شرکت‌ها بود، در مرحله منتورینگ تمرکز بیشتر بر تقویت و رشد کسب‌وکارها قرار داشت.

وی با اشاره به نقش منتورها در این مرحله اظهار کرد: منتورها در جلسات مشاوره، علاوه بر اینکه بر نقاط ضعف کسب‌وکارها که در مرحله ارزیابی شناسایی شده است تمرکز می‌کنند، برای تقویت این بخش‌ها نیز راهکار ارائه می‌دهند. در این مرحله علاوه بر فعالیت‌های منتورینگ، ارزیابی مجددی نیز از شرکت‌ها انجام می‌شود و در واقع غربال دیگری روی شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

آرانی با بیان اینکه بخشی از شرکت‌های حاضر در مرحله منتورینگ به مرحله جشنواره مانوین راه پیدا می‌کنند، خاطر نشان کرد: از میان شرکت‌هایی که در این مرحله حضور دارند، تقریباً نیمی برای استیج جشنواره مانوین انتخاب می‌شوند؛ به این معنا که از حدود ۱۲۰ شرکت، ۶۰ شرکت برای حضور در این مرحله انتخاب خواهند شد.

مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین، با اشاره به مراحل بعدی فرآیند ارزیابی شرکت‌ها اظهار کرد: در مرحله بعد، موضوع جذب سرمایه و جوایزی که قرار است به شرکت‌ها اهدا شود، مطرح است و شرکت‌ها در این مرحله با یکدیگر رقابت می‌کنند. در این مرحله نیز نیمی از شرکت‌ها در نهایت سرمایه دریافت می‌کنند و برندگان جایزه جشنواره مشخص خواهند شد.

آرانی با اشاره به فعالیت کلینیک رشد مانوین در رویداد امروز یادآور شد: در این مرحله، شرکت‌ها و طرح‌ها بر اساس نیازهایی که در مرحله نخست ارزیابی برای آنها شناسایی شده است، به اتاق‌های پنج‌گانه منتورینگ مراجعه می‌کنند و خدمات مشاوره‌ای متناسب با نیاز خود دریافت می‌کنند. تعداد اتاق‌هایی که هر شرکت به آنها مراجعه می‌کند، متفاوت است؛ برخی شرکت‌ها نیاز دارند به یک اتاق مراجعه کنند، برخی به دو اتاق و برخی نیز به سه اتاق مراجعه می‌کنند، اما به طور میانگین هر شرکت بین دو تا سه اتاق را طی می‌کند.

مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین با بیان اینکه تمرکز اصلی این مرحله بر رشد و مشاوره به شرکت‌ها است، ادامه داد: در کنار مشاوره و کمک به رشد کسب‌وکارها، غربالگری شرکت‌ها نیز در این مرحله انجام می‌شود.

وی درباره شاخص‌های مورد استفاده در مرحله غربالگری شرکت‌ها اظهار کرد: یکی از شاخص‌ها، مسئله فرهنگی یا اجتماعی است که محصول تلاش می‌کند در جامعه حل کند و در این بخش، اثر فرهنگی و اجتماعی محصولات شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. میزان نوآوری موجود در ایده و مدل کسب‌وکار و همچنین کیفیت محصولات شرکت‌ها از دیگر شاخص‌های مورد توجه در ارزیابی اولیه بوده است.

وی اضافه کرد: ظرفیت اشتغال‌زایی شرکت‌ها و ظرفیتی که برای ایجاد اشتغال ایجاد کرده‌اند نیز در فرآیند ارزیابی مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر اجرایی کلینیک رشد مانوین با اشاره به ظرفیت تجاری‌سازی شرکت‌ها گفت: یکی دیگر از شاخص‌های ارزیابی این بوده است که شرکت تا چه اندازه امکان تجاری‌سازی محصولات خود را دارد و آیا می‌تواند محصولاتش را صادر کند و در عرصه بین‌المللی حضور داشته باشد. مجموع این شاخص‌ها در ارزیابی اولیه مورد توجه قرار گرفت و بر اساس آنها غربالگری شرکت‌ها انجام شد.

آرانی درباره مدت و زمان فعالیت کلینیک رشد مانوین اظهار کرد: کلینیک رشد مانوین به مدت دو هفته، هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر فعالیت داشته است.

وی افزود: ۱۲۵ شرکتی که پیش از این به آنها اشاره کردم، به صورت حضوری در جلسات کلینیک حضور پیدا کردند؛ شرکت‌هایی که در شهرهای اطراف تهران بودند و امکان حضور داشتند، به صورت حضوری در جلسات شرکت کردند. برای شرکت‌هایی که در مناطق دورتر، از جمله جنوب و شمال کشور قرار داشتند و امکان حضور در تهران برای آنها فراهم نبود، جلسات با همان کیفیت به صورت آنلاین برگزار شد.

به گفته وی فعالیت دو هفته‌ای داوری و منتورینگ شرکت‌های رویداد مانوین از هفته گذشته آغاز شده و رویداد امروز نیز تقریبا در پایان این دوره دو هفته‌ای قرار دارد.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی