چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۵ | ۰۹:۰۷
۹ تیم به میدان رقابت فینال اینترنت اشیاء رسیدند

۹ تیم به میدان رقابت فینال اینترنت اشیاء رسیدند

در مرحله مقدماتی لیگ سخت‌افزار اینترنت اشیاء در المپیک فناوری از میان ۲۴ تیم شرکت‌کننده، ۹ تیم به مرحله فینال راه یافتند؛ رقابت‌هایی که در آن شرکت‌ کنندگان با استفاده از بردهای برنامه‌پذیر و داده‌های حسگرها، مأموریت پاک‌سازی اطلاعات و کنترل یک گلخانه هوشمند با کشت واقعی توت‌فرنگی را دنبال کردند.

شیوا محمدی، دبیر اجرایی رقابت‌های اینترنت اشیاء در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تشریح مراحل اجرای این لیگ، گفت: مرحله مقدماتی لیگ سخت‌افزار اینترنت اشیاء (IoT) در سومین المپیک فناوری ۲۰۲۶ با معرفی ۹ تیم راه‌یافته به فینال به پایان رسید و این تیم‌ها از میان ۲۴ گروه شرکت‌کننده، جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کردند.

وی با اشاره به نتایج مرحله مقدماتی این مسابقات، اظهار کرد: لیگ سخت‌افزار با حضور ۲۴ تیم آغاز شد و پس از ارزیابی عملکرد شرکت‌کنندگان در مواجهه با سناریوهای عملی، ۹ تیم به مرحله فینال راه یافتند. از میان تیم‌های صعودکننده، ۸ تیم از ایران و یک تیم از کشور عراق هستند که در مرحله نهایی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

محمدی با اشاره به کاربردی بودن ماموریت‌های طراحی‌ شده برای این رقابت‌ها، توضیح داد: مبنای ارزیابی تیم‌ها، مواجهه با مسائل واقعی صنایع بود و به همین منظور به‌جای استفاده از شبیه‌سازی‌های صرفاً نظری، یک گلخانه هوشمند فیزیکی با کشت واقعی توت‌فرنگی در محل مسابقات مستقر شد. این گلخانه به حسگرهای اندازه‌گیری دما و رطوبت، شیرهای برقی و کنترلرهای هوشمند مجهز شده است تا شرکت‌کنندگان در محیطی نزدیک به شرایط واقعی، توانمندی‌های فنی خود را به نمایش بگذارند.

دبیر اجرایی رقابت‌های اینترنت اشیاء یکی از مهمترین چالش‌های پیش‌روی تیم‌های این لیگ را دریافت داده‌های رادیوفرکانسی دارای خطا و پاک‌سازی آنها ذکر کرد و ادامه داد: شرکت‌کنندگان باید با برنامه‌نویسی روی بردهای ESP32، داده‌های نامعتبر را شناسایی و اطلاعات معتبر را استخراج می‌کردند و سپس این اطلاعات را در پنل مرکزی سامانه به نمایش می‌گذاشتند.

وی هدف از طراحی این سطح از ارزیابی را استعدادیابی دقیق‌تر و پرورش نیروهای متخصص برای حل مسائل واقعی صنایع عنوان کرد و یادآور شد: در این رقابت تلاش شده است توانایی فنی شرکت‌کنندگان در مواجهه با چالش‌های عملی و کاربردی سنجیده شود. 

محمدی همچنین با اشاره به برگزاری لیگ امنیت اینترنت اشیاء در حاشیه این رقابت‌ها، اظهار کرد: در این لیگ نیز ۱۴ تیم حضور دارند که ماموریت آنها شناسایی مسیرهای نفوذ به سامانه گلخانه هوشمند است. از میان ۱۴ تیم شرکت‌کننده در لیگ امنیت اینترنت اشیاء، ۸تیم برتر به مرحله فینال راه پیدا می‌کنند.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی