یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۷:۵۷
منبع: نمایندگی فارس
امام‌جمعه شیراز: زندان‌ها به مراکز اشتغال‌محور تبدیل شوند

امام‌جمعه شیراز: زندان‌ها به مراکز اشتغال‌محور تبدیل شوند

فارس (ایسنا) - نماینده ولی‌ فقیه در استان فارس و امام‌جمعه شیراز با تأکید بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های حبس، خواستار تبدیل زندان‌ها به مراکز اشتغال‌محور شد و گفت: اشتغال زندانیان می‌تواند علاوه بر کمک به اصلاح آنان، زمینه تأمین معیشت خانواده‌هایشان را فراهم و از بازگشت دوباره افراد به چرخه جرم و زندان جلوگیری کند.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام یکشنبه ۲۹ شهریور در دیدار رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و جمعی از معاونان این سازمان در شیراز، با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاست‌های حبس و رسیدگی به معضلات اجتماعی اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم باید پیش‌دستانه عمل کرد و پیش از آنکه افراد وارد چرخه جرم و زندان شوند، برای مسائل و آسیب‌های اجتماعی چاره‌اندیشی کرد.

وی با اشاره به وضعیت زندانیان مالی و جرایم غیرعمد افزود: مردم همواره برای آزادی زندانیان کم‌بضاعت پیش‌قدم بوده‌اند و در این زمینه کمک می‌کنند، اما صرف آزادی فرد به معنای حل مشکل نیست؛ زیرا اگر برای معیشت و اشتغال این افراد چاره‌ای اندیشیده نشود، احتمال بازگشت آنان به چرخه جرم و زندان وجود دارد.

امام‌جمعه شیراز راهکار برون‌رفت از این وضعیت را «حبس مولد» دانست و تصریح کرد: زندان نباید تنها محلی باشد که فرد دوران محکومیت خود را در آن سپری کند، بلکه باید شرایطی فراهم شود تا زندانیان در مراکز اشتغال و تولید فعالیت کنند.

وی ادامه داد: باید امکان اشتغال زندانیان در مراکز تولیدی فراهم شود و قاضی بتواند در چارچوب قانون، برای فرد حکم اشتغال صادر کند تا علاوه بر اصلاح و بازپروری وی، درآمد حاصل از کار نیز مستقیماً برای تأمین معاش خانواده‌اش اختصاص یابد.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: اجرای چنین رویکردی می‌تواند بخشی از بار موجود بر دوش زندان‌ها را کاهش دهد و از نظر بازدارندگی نیز نسبت به حبس بدون فعالیت و اشتغال، آثار بیشتری داشته باشد.

تأکید بر پیشگیری از بازگشت زندانیان به چرخه جرم

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با تأکید بر ضرورت توجه همزمان به اصلاح زندانیان و وضعیت معیشتی آنان گفت: برنامه‌های مرتبط با زندانیان باید به گونه‌ای باشد که زمینه بازگشت آنان به زندگی عادی و اشتغال پس از آزادی فراهم شود و صرفاً به آزادی از زندان محدود نماند.

آیت‌الله دژکام در پایان اظهار کرد: با همکاری دستگاه‌های مسئول و استفاده از ظرفیت خیرین می‌توان در جهت کاهش جمعیت کیفری، حمایت از زندانیان کم‌بضاعت و ارتقای سلامت اجتماعی گام برداشت.

به گزارش ایسنا، حیدر آسیابی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، صبح امروز در سفر به شیراز به همراه جمعی از معاونان این سازمان با آیت‌الله دژکام دیدار و درباره مسائل حوزه زندان‌ها گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها