یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۳:۰۶
منبع: نمایندگی همدان
سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز برگزار شد

همدان (ایسنا) - سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز اسدآباد با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی ، مردم اسدآباد و نیز جمعی از مسئولین استان و شهرستان با همت شهرداری این شهر با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری برگزار شد.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی شامگاه یکشنبه ۲۹ شهریور در سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز اسدآباد با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در شهرستان اظهار کرد:  شهرستان اسدآباد با توجه به تولیدات مختلف محصولات باغی نیازمند توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در این شهرستان در راستای جلوگیری از خام فروشی و ارزش افزوده دو چندان با استفاده از جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی است.

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد

اکبر رنجبرزاده  از سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری سرمایه‌گذاران چینی در این شهرستان خبر داد و گفت: در بازه زمانی تا دو سال آینده ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در شهرستان توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد که این امر از نقش موثری در اشتغال و رونق اقتصادی این شهرستان برخوردار خواهد بود.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توسعه گلخانه ها  در این شهرستان ، خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و اهمیت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، حرکت به سمت کشت‌های گلخانه‌ای باید با جدیت بیشتری دنبال شود و حمایت از سرمایه‌گذاران این حوزه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه تولید و اشتغال در شهرستان باشد.
رنجبرزاده  افزود: اسدآباد از ظرفیت‌های مناسبی در بخش کشاورزی برخوردار است و باید با استفاده از فناوری‌های نوین، مدیریت مصرف آب و توسعه کشت‌های متناسب با شرایط اقلیمی، ارزش افزوده بیشتری در این بخش ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه توسعه گلخانه‌ها می‌تواند به افزایش بهره‌وری آب و تولید محصولات با کیفیت کمک کند، خاطرنشان کرد: تسهیل فرآیند صدور مجوزها، تأمین زیرساخت‌ها و حمایت از کشاورزان و سرمایه‌گذاران می‌تواند روند توسعه این واحدها را شتاب بخشیده و به رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

فرماندار اسدآباد  هم از ثبت ملی جشنواره هلو و شلیل این شهر در فهرست میراث ناملموس کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: درراستای تحقق موضوع «ساماندهی و مسیرهای جدید گردشگری» در سند تحول دولت مردمی، رویداد گردشگری «جشنواره‌ هلو و شلیل» شهر پالیز که هر ساله در بازه زمانی ۱۰ شهریور تا ۳۱ شهریور برگزار می‌شود، در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ با شماره ۱۰۴۲۹۱۱۲۵، در سطح ملی«محلی» در «فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران» به ثبت رسیده است.

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد


سلیمان نظری دوست با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌ها چند وجه از جمله وجه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد، گفت: از نظر وجهه فرهنگی، با برگزاری این جشنواره آداب و رسوم شهر نوپای مردم پالیز به گردشگران معرفی می‌شود.
نظری دوست با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی محصولات باغی از نقش موثری در رونق اقتصادی شهرستان و شهر پالیز برخوردار خواهد بود، ادامه داد: شهرستان اسدآباد نیاز به شور و نشاط اجتماعی دارد، برگزاری این جشنواره‌ها و حضور خودجوش مردم در این رویدادها از نقش موثری در ایجاد شور و نشاط اجتماعی برخوردار خواهد بود.
وی اظهار کرد: باید از رویدادها به‌عنوان یک فرصت و ظرفیت با برنامه‌ریزی لازم استفاده کرد و این رویدادها فرصت مناسبی برای اشتغال در هر منطقه خواهد بود.

شهردار پالیز هم با بیان اینکه پالیز به عنوان یکی از قطب‌های تولید هلو و شلیل شهرستان اسدآباد شناخته می‌شود و بخش قابل توجهی از باغات این شهرستان در این منطقه قرار دارد، افزود: بر اساس اعلام جهاد کشاورزی، سطح باغات هلو و شلیل اسدآباد حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هکتار بوده و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰ هزار تن محصول از این باغات برداشت شود.

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد


 حمید اسدی خاطرنشان کرد: این جشنواره علاوه بر معرفی توانمندی باغداران، می‌تواند زمینه‌ای برای توسعه گردشگری کشاورزی، معرفی محصولات باغی پالیز و جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری هلو و شلیل فراهم کند.

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد

به گزارش ایسنا: شهرستان اسدآباد دارای ۵۵۰ تا ۶۰۰ هکتار باغات هلو و شلیل بوده که بر اساس پیش‌بینی‌ها از این میزان سطح، در سال‌جاری افزون‌بر ۱۰ تا ۱۲ هزار تُن محصول توسط باغداران این شهرستان قابل برداشت خواهد بود.
شهرستان اسدآباد به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید هلو و شلیل استان همدان به‌شمار می‌رود، : بیشترین سطح پراکنش باغات هلو و شلیل شهرستان اسدآباد به شهر پالیز اختصاص دارد که در همین رابطه در سنوات گذشته میانگین تولید هلو و شلیل این شهر بسیار بالا بوده و بیشترین شاخص تولید و درآمد باغداران این شهر از تولید باغات هلو و شلیل آنان بوده است.

سومین جشنواره هلو و شلیل شهر پالیز  برگزار شد

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها