سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۶:۱۵
منبع: نمایندگی آذربایجان غربی
نمایشگاه کتاب باید امکان گفت‌وگو درباره ادبیات و فرهنگ را فراهم کند

یک نویسنده:

نمایشگاه کتاب باید امکان گفت‌وگو درباره ادبیات و فرهنگ را فراهم کند

آذربایجان غربی (ایسنا) - یک نویسنده و پژوهشگر اهل آذربایجان غربی بابیان اینکه نمایشگاه کتاب باید امکان حضور اقوام مختلف و گفت‌وگوی آزاد میان آنها را فراهم کند،گفت: فضای فرهنگی نمایشگاه کتاب باید امکان گفت‌وگو درباره ادبیات و فرهنگ را فراهم کند.

اسماعیل یوردشاهیان ‌سه شنبه ۳۱ شهریور در حاشیه نمایشگاه کتاب در ارومیه با بیان اینکه آذربایجان غربی از نظر قومی و مذهبی تنوع زیادی دارد و در طول تاریخ، میان اقوام ساکن آن پیوندهای تاریخی، خانوادگی و فرهنگی شکل گرفته است، گفت: میان این اقوام، اسطوره‌ها، افسانه‌ها، داستان‌ها و رویدادهای مشترکی وجود دارد که می‌تواند زمینه گفت‌وگو و شناخت متقابل را فراهم کند. 

وی با اشاره به رواج تنوع زبانی در آذربایجان غربی از جمله زبان آشوری، ارمنی، کردی با گویش‌های مختلف و ترکی آذربایجانی،گفت: این تنوع زبانی ظرفیت مهمی برای فعالیت‌های فرهنگی و ادبی ایجاد می‌کند.

یوردشاهیان با تاکید بر اهمیت گفت‌وگو در شکل‌گیری فرهنگ بیان کرد: گفت‌وگو به شکل‌گیری فرهنگ کمک می‌کند و جامعه‌ای که دیالوگ در آن جریان داشته باشد، امکان رشد فرهنگی بیشتری پیدا می‌کند و کتاب می‌تواند یکی از زمینه‌های اصلی این دیالوگ باشد.

وی درباره نقش ادبیات در ارتباط میان فرهنگ‌ها، کتاب را نقش آفرین و روایتگر تاریخ، رنج‌ها، شادی‌ها و اتفاقات یک دوره عنوان کرد و افزود: وقتی مخاطب رمانی را می‌خواند، با زندگی، فرهنگ و تاریخ یک منطقه آشنا می‌شود. این ارتباط می‌تواند زمینه شناخت فرهنگ‌های مختلف را فراهم کند.

این نویسنده کتاب، یکی از مشکلات حوزه نشر در استان را توزیع کتاب دانست و گفت: بسیاری از کتاب‌های من در تهران منتشر می‌شوند و برای رساندن آنها به شهرستان‌ها با مشکل روبه‌رو هستم. ناشران معمولاً شمارگان محدودی دارند و ارسال کتاب به شهرستان برای آنها دشواری‌هایی در زمینه فروش و بازگشت هزینه ایجاد می‌کند. در نتیجه کتاب گاهی به دست مخاطبان اصلی خود در استان نمی‌رسد.

وی افزود: نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی می‌تواند در توزیع آثار نویسندگان استان و معرفی کتاب‌های مرتبط با فرهنگ منطقه نقش داشته باشد. 

یوردشاهیان پیشنهاد داد که در کنار عرضه کتاب، می‌توان نشست‌هایی با حضور نویسندگان، شاعران و ناشران برگزار کرد. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها