چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۰۰
تشکیل ائتلاف القدوه، حماس، جهاد اسلامی و دحلان برای انتخابات فلسطین

تشکیل ائتلاف القدوه، حماس، جهاد اسلامی و دحلان برای انتخابات فلسطین

منابع مطلع از شکل‌گیری ائتلافی سیاسی در قاهره برای حضور در انتخابات مجلس قانون‌گذاری فلسطین خبر دادند که قرار است با مشارکت مجموعه‌ای از چهره‌ها و جریان‌های سیاسی فلسطینی و در قالب فهرستی ملی و غیرجناحی فعالیت کند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه به «العربی الجدید» تأکید کردند که یک ائتلاف سیاسی برای شرکت در انتخابات مجلس قانون‌گذاری فلسطین در قاهره شکل گرفته است که مجمع ملی، جریان اصلاح‌طلب جنبش فتح و جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی را شامل می‌شود و قرار است طی دو روز آینده به‌طور رسمی اعلام شود.

در همین راستا، ناصر القدوه، رئیس «مجمع ملی دموکراتیک فلسطین»، در اظهاراتی به «العربی الجدید» گفت که در حال حاضر در قاهره رایزنی‌هایی برای حرکت به سمت تشکیل فهرستی ملی و غیرجناحی به منظور شرکت در انتخابات مجلس قانون‌گذاری فلسطین که برای نوامبر آینده برنامه‌ریزی شده است، در جریان است.

القدوه در ادامه افزود: «طی دو روز گذشته، دیدارها و تماس‌های دوجانبه و چندجانبه‌ای میان مجمع ملی، جریان اصلاح‌طلب جنبش فتح و جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی انجام شده است که در جریان آنها درباره تشکیل فهرستی ملی و غیرجناحی شامل طیف گسترده‌ای از شخصیت‌های ملی فلسطینی و هر فردی که تمایل داشته باشد در این فهرست ملی گسترده حضور داشته باشد، تفاهم حاصل شد.»

به گفته القدوه، در روزهای آینده تلاش‌ها برای تدوین بیانیه سیاسی و تعیین اسامی شرکت‌کنندگان در فهرست انتخاباتی ادامه خواهد یافت.

ناصر القدوه، محمد دحلان، رئیس جریان ملی، حسام بدران و زاهر جبارین، دو عضو دفتر سیاسی جنبش حماس و زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در این دیدارها شرکت داشتند. این جریان‌های سیاسی، در کنار جبهه دموکراتیک و جبهه خلق، در نشست بیستم ماه گذشته در قاهره نیز شرکت کرده و ایده تشکیل فهرستی ملی و گسترده و غیرجناحی برای شرکت در انتخابات مجلس قانون‌گذاری را بررسی کرده بودند.

با این حال، جبهه خلق در آن زمان خواستار فرصت بیشتری برای بررسی این موضوع و ارائه آن به ساختارهای تشکیلاتی خود شد و پس از آن، ابتکار سیاسی‌ای را مطرح کرد که مهم‌ترین محور آن تشکیل یک شورای ملی انتقالی بود؛ اما این ابتکار با استقبال محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش فتح مواجه نشد.

در همین رابطه، منبعی به «العربی الجدید» اعلام کرد تدوین فهرست اسامی و بیانیه سیاسی تا زمان دریافت پاسخ مروان البرغوثی، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح که در زندان‌های رژیم صهیونیستی در اسارت به سر می‌برد به تعویق خواهد افتاد.

این منبع در پاسخ به این پرسش که آیا مخالفت البرغوثی به نبود این ائتلاف منجر خواهد شد، گفت: «ما می‌دانیم که البرغوثی نمی‌خواهد در رأس فهرست انتخابات مجلس قانون‌گذاری قرار بگیرد، زیرا تصمیم خود را برای نامزدی در انتخابات ریاستی گرفته است و منتظر هستیم ببینیم طی دو روز آینده چه خواهد گفت.»

این منبع همچنین تأکید کرد که این ائتلاف ادامه خواهد یافت.

به نظر می‌رسد جبهه خلق تنها از این ائتلاف غایب نیست، بلکه تا این لحظه درباره مشارکت خود در انتخابات مجلس قانون‌گذاری نیز تصمیم نهایی نگرفته است.

منابع مطلع اعلام کردند که تماس‌ها میان جبهه خلق و فهرست «ائتلاف برای تغییر و آزادی ملی» متوقف شده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد جبهه خلق در این ائتلاف انتخاباتی حضور نخواهد داشت.

ائتلاف «برای تغییر و آزادی ملی» شامل شماری از نخبگان، شخصیت‌های ملی و مستقل و فعالان مردمی، «جنبش ابتکار ملی» و «کنفرانس مردمی فلسطین ۱۴ میلیونی» است.

کمیته مرکزی انتخابات، مدت ثبت نامزدی را از صبح شنبه ۲۶ سپتامبر جاری تا عصر چهارشنبه هفتم اکتبر آینده تعیین کرده و شماری از شروط را اعلام کرده است.

بر اساس این شروط، نامزدی تنها از طریق فهرست‌های انتخاباتی انجام می‌شود و درخواست‌های نامزدی فردی پذیرفته نخواهد شد. فهرست انتخاباتی باید از سوی یک حزب، ائتلافی از احزاب یا گروهی از رأی‌دهندگان با هدف مشارکت در انتخابات عضویت مجلس قانون‌گذاری تشکیل شود.

همچنین فهرست نامزدها از نظر ترتیب اسامی، بسته در نظر گرفته می‌شود و کرسی‌هایی که هر فهرست به دست می‌آورد، بر اساس ترتیب اسامی نامزدهای آن فهرست، از نفر نخست و پس از آن نفر بعدی و به همین ترتیب، میان آنها توزیع خواهد شد.

درخواست نامزدی فهرست انتخاباتی نیز باید از طریق هماهنگ‌کننده و نماینده فهرست ارائه شود؛ فردی که نمایندگی فهرست در تمامی امور پیش روی کمیته از جمله ارائه تمامی درخواست‌ها و اسناد از طرف آن به کمیته را بر عهده دارد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان