چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۰۵
محمد رعد از علی‌الطاهر، وحدت میدان‌ها و شروط تحویل سلاح گفت

محمد رعد از علی‌الطاهر، وحدت میدان‌ها و شروط تحویل سلاح گفت

رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان تأکید کرد دشمن و همدستانش روی تسلیم شدن حزب‌الله در جریان عملیات منطقه علی الطاهر حساب باز کرده بودند اما این شرط‌بندی آن‌ها شکست خورد.

به گزارش ایسنا، محمد رعد، نماینده پارلمان لبنان و رئیس فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در مصاحبه‌ای با المدن تأیید کرد که حزب‌الله بررسی کاملی از روند اقدامات اتخاذ شده از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ انجام داده و به طور عینی نقاط قوت و اعتبار تصمیمات خود و همچنین کاستی‌ها یا نواقص عملکرد خود را شناسایی کرده است.

او به برخی اشتباهات تاکتیکی جزئی که حزب‌الله در طول عملیات حمایت از غزه مرتکب شده یا تجربه کرده است، اذعان کرد، اما با وجود این، همچنان معتقد است که حمایت آن از غزه یک موضع تاریخی است.

او گفت دولت حاکمیت خود را به خطر انداخته و به اشغالگری مشروعیت بخشید. او گفت مذاکرات مستقیم را عملی شرم‌آور از تسلیم و هدیه‌ای به دشمن برای امتیازاتی دانست که فقط می‌توانست رویای آن را در سر بپروراند.

وی گفت: مقامات لبنانی بر کشاندن مقاومت به سازوکار اجرایی توافق چارچوب حساب باز کرده بودند اما در این کار ناکام ماندند. مقاومت در جریان مقابله با تجاوز دشمن و در بحرانی‌ترین و حساس‌ترین شرایط حماسه‌ای از دلاوری و شهادت‌طلبی را رقم زد.

طبق گزارش المیادین، وی گفت: وقایع منطقه علی الطاهر درس‌های مهمی درباره ماهیت رویارویی با دشمن در بر دارد. بی‌تردید، اسرائیلی‌ها در باب اسرار و ابعاد ناشناخته این ماجرا تأمل خواهند کرد. از آنجا که ما هیچ تمایلی به گشودن این معماها برای دشمن یا متحدانش نداریم، تصمیم گرفتیم در آن مقطع وضعیت را در هاله‌ای از ابهام باقی بگذاریم. ابعاد واقعی عملکرد رزمندگان مقاومت در علی الطاهر و دقت نظارت بر عملکرد آنها بعدا آشکار خواهد شد.

محمد رعد گفت: حزب‌الله با وجود محاصره کامل هوایی و زمینی و قرار گرفتن در معرض حجم عظیمی از مواد منفجره، گلوله‌باران و حملات هوایی چهار ماه در منطقه علی الطاهر ایستادگی کرد. دشمن و همدستانش روی تسلیم شدن ما حساب باز کرده بودند اما این قمار آن‌ها شکست خورد.

محمد رعد درباره آینده روابط حزب‌الله و سوریه گفت: ما برای لبنان و سوریه آرزوی خیر داریم.

رعد خاطرنشان کرد: «چند روز پس از شهادت سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل حزب‌الله انتخاب شد تا با کمک تعدادی از رهبران، مسؤولیت مدیریت مرحله سخت را بر عهده بگیرد. در مسیر مبارزه به مقابله با تجاوزات صهیونیستی ادامه دادیم و در مقابل آن ایستادگی و از پیشروی آن به سمت شهرهای جنوبی خود جلوگیری کردیم و حتی به صورت قانونی و با حمایت از موضع مذاکره‌کننده رسمی لبنان، توافق ۲۷/۱۱/۲۰۲۴ مبنی بر توقف درگیری‌ها و هرچند به صورت قانونی و از طریق حمایت از موضع رسمی مذاکره‌کنندگان لبنان، تضمین و تحمیل کردیم. آموس هوکشتاین آمریکایی، واسطه مذاکرات غیرمستقیم بین لبنان و دشمن بود.»

وی خاطرنشان کرد: چشم‌اندازی که دبیرکل و حزب در حال حاضر به آن متعهد هستند، پایبندی به توافقنامه ۲۷/۱۱/۲۰۲۴ است که مبنایی برای پایان دادن به تجاوز، عقب‌نشینی کامل، بازگرداندن اسرا، بازگشت مردم به روستاهایشان و شروع بازسازی است.

رعد افزود: «علاوه بر این، پس از تحولات اخیر که دامنه درگیری را گسترش داده است، ما روی گنجاندن لبنان به عنوان اولین مورد در دستور کار یادداشت تفاهم ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به جنگ در منطقه حساب می‌کنیم. ما عملکرد مقامات لبنانی و روی آوردن آنها به مذاکرات مستقیم که منجر به توافق‌نامه چارچوب شد را شرم‌آور، تسلیم و هدیه‌ای به دشمن برای امتیازاتی می‌دانیم که فقط می‌توانستند رویای آن را داشته باشند، و در نتیجه حاکمیت را به خطر می‌اندازند و اشغال را مشروعیت می‌بخشند.»

وی در پاسخ به این سوال که امروز در حزب‌الله چه کسی تصمیم راهبردی می‌گیرد، توضیح داد: در حزب‌الله یک نهاد رهبری وجود دارد که از یک کنفرانس عمومی حزب انتخاب می‌شود که در شرایط عادی به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود و در شرایط استثنایی مانند شرایطی که اکنون شاهد آن هستیم، تشکیل آن به عنوان یک استثنا به تعویق می‌افتد. این نهاد رهبری دبیرکل حزب را انتخاب می‌کند و امروز دغدغه و مسؤولیت اتخاذ تصمیم‌های راهبردی و اساسی را دارد و خاطرنشان کرد: «خط قرمزها بعد از شهادت سیدحسن تغییر نکرده است، اما شاید سختگیری در نزدیک نشدن بیشتر شده است».

او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا «وحدت میدان‌ها» هنوز بخشی از استراتژی حزب‌الله است، توضیح داد: «وحدت میدان‌ها، تا جایی که وحدت درک و تشخیص دشمن و گزینه مقابله با آن باشد، به طوری که هر عرصه مسؤولیت ارزیابی توانایی خود برای مشارکت و همکاری در رویارویی را بر اساس شرایط خود بر عهده بگیرد، همان چیزی است که ما از وحدت میدان‌ها می‌خواستیم، برخلاف برداشت کودکانه‌ای که برخی از تمسخر این مفهوم و تحقیر کسانی که به آن پایبند هستند، دارند. وحدت میدان‌ها در مفهوم ما که به آن اشاره کردیم، روز به روز اثربخشی خود را نشان می‌دهد و بر مقابله با نقشه‌های دشمنان تأثیر مثبت می‌گذارد.»

او توضیح داد که «وقتی دشمن عقب‌نشینی کند و حملاتش متوقف شود و ارتش برای اجرای مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ در مورد حذف سلاح‌ها و گروه‌های مسلح از آن منطقه، در جنوب رودخانه لیطانی مستقر شود، آنگاه زمینه لازم برای بحث در مورد انحصار سلاح و نقش مقاومت در دفاع ملی، همانطور که در بحث‌های استراتژی ملی جامع توافق شده است، فراهم گردیده و موانع برداشته خواهد شد.»

رعد افزود که حزب‌الله می‌خواهد رئیس جمهور طبق قانون اساسی و سند وفاق ملی حکومت کند و وحدت ملی را در مواضع و روابط داخلی و بین‌المللی خود حفظ کند.

محمد رعد در پاسخ به سوالی در مورد تعهد این حزب در صورت دستیابی دولت لبنان به توافقی که خروج اسرائیل، توقف خصومت‌ها و حل و فصل نکات مورد اختلاف را تضمین کند، گفت: «اگر این امر مطابق با اصول حاکمیت ملی، از طریق مذاکرات غیرمستقیم و بدون هیچ گونه تعهد غیرحاکمیتی اعطا شده به دشمن اتفاق بیفتد، چرا برخی باید مثبت بودن ما را رد کنند؟»

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان