یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۶
آخرین خبرها از ۴ خط جدید متروی تهران/ تولید ۸۵ درصد قطعات واگن ملی در کشور

معاون شهردار تهران اعلام کرد

آخرین خبرها از ۴ خط جدید متروی تهران/ تولید ۸۵ درصد قطعات واگن ملی در کشور

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران از افتتاح ۴۱ کیلومتر مسیر و ۲۲ ایستگاه مترو در دوره فعلی مدیریت شهری خبر داد و گفت: بیش از ۸۵ درصد قطعات واگن ملی در داخل کشور تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، محسن هرمزی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران و در جریان ارائه گزارشی از آخرین اقدامات انجام‌ شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی، با اشاره به وضعیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی در ابتدای دوره فعلی مدیریت شهری اظهار کرد: در ابتدای این دوره، ناوگان اتوبوسرانی تهران با کاهش چشمگیری مواجه شده بود و تعداد اتوبوس‌ها از حدود ۴۰۰۰ دستگاه در پایان دوره چهارم به ۸۶۰ دستگاه در ابتدای دوره ششم رسیده بود.

وی با بیان اینکه در دوره پنجم مدیریت شهری نوسازی قابل‌توجهی در ناوگان اتوبوسرانی انجام نشد، افزود: در حوزه مترو نیز مشکلات متعددی از جمله کمبود قطعات و تجهیزات، تکمیل‌ نشدن خطوط، مشکلات مالی و توقف فعالیت کارخانه واگن‌سازی وجود داشت.

هرمزی با اشاره به وضعیت خط ۶ مترو در ابتدای دوره ششم مدیریت شهری گفت: این خط به‌صورت جزیره‌ای افتتاح شده بود و یکی از درخواست‌های شورا، خارج کردن خط ۶ از این وضعیت و تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو بود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به پروژه متروی پرند نیز اظهار کرد: این پروژه حدود ۱۲ تا ۱۴ سال به دلیل مشکلات تأمین منابع مالی متوقف مانده بود که در این دوره با حضور شهید آیت‌الله رئیسی به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه پایانه مسافربری شرق جدید نیز در ابتدای این دوره عملاً رها شده بود، گفت: در حوزه پارکینگ‌های مترو، پایانه‌ها و مراکز معاینه فنی نیز مشکلات و کمبودهای متعددی وجود داشت و تجهیزات مراکز معاینه فنی فرسوده شده بود.

هرمزی همچنین با اشاره به ضعف مطالعات حمل‌ونقل و آلودگی هوا در دوره‌های گذشته، بر ضرورت حرکت هم‌زمان در حوزه نوسازی ناوگان، مطالعات و اجرای طرح‌های حمل‌ونقلی تأکید کرد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در شرکت متروی تهران گفت: در این دوره، خطوط هفت‌گانه مترو تکمیل شده و تاکنون ۴۱ کیلومتر مسیر و ۲۲ ایستگاه به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: ایستگاه تبادلی خط ۶ مترو نیز در آستانه بهره‌برداری قرار دارد و توسعه خطوط جدید و خطوط موجود در دستور کار قرار گرفته است.

هرمزی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ متروی تهران، اظهار کرد: توسعه شرقی خط ۲ مترو از ایستگاه فرهنگسرا تا پایانه شرق جدید، توسعه خط ۷ به سمت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و حصارک و توسعه شرقی و غربی خط ۴ مترو نیز در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: ایستگاه علامه جعفری در توسعه غربی خط ۴ مترو نیز در همین دوره به بهره‌برداری رسیده است.

هرمزی با اشاره به قراردادهای تأمین واگن مترو نیز گفت: قراردادهای واگن وارد فاز اجرایی شده و با تأمین منابع مالی از سوی شهرداری تهران، روند ساخت واگن‌ها آغاز شده است.

وی افزود: در حوزه واگن ملی، علاوه بر یک رام قطار هفت‌واگنه اولیه، دو رام قطار دیگر به ظرفیت مجموع ۱۴ واگن در سال گذشته ساخته و تحویل شهر تهران شده است و این قطارها هم‌اکنون در خطوط مترو در حال بهره‌برداری هستند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به قرارداد تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن مترو اظهار کرد: این قرارداد نیز در مسیر اجرا قرار دارد و روند تأمین ناوگان جدید مترو در حال پیگیری است.

هرمزی با تأکید بر ظرفیت‌های داخلی در تولید واگن مترو گفت: امروز این ادعا را داریم که بیش از ۸۵ درصد تولید واگن ملی در داخل کشور انجام می‌شود و زنجیره تولید آن با همکاری پنج شرکت دانش‌بنیان شکل گرفته است.

وی با اشاره به برنامه تولید واگن ملی در شرکت واگن‌سازی تهران اظهار کرد: در حال حاضر پنج رام قطار هفت‌واگنه در دست ساخت است و امیدواریم تا پایان سال سه رام قطار هفت‌واگنه تحویل داده شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه واگن‌سازی تهران ظرفیت تولید واگن برای تهران و سایر کلان‌شهرها را دارد، خواستار حمایت شورا از تأمین منابع مالی این بخش شد.

وی با اشاره به توسعه زیرساخت‌های کارخانه واگن‌سازی تهران گفت: توسعه سالن‌های تولید و راه‌اندازی سالن‌های رباتیک از جمله اقداماتی است که در این دوره انجام شده و امروز بخشی از طراحی و ساخت قطعات با استفاده از ربات‌ها صورت می‌گیرد.

هرمزی در ادامه با تأکید بر ضرورت حمایت از تولید داخلی واگن گفت: درخواست ما این است که بودجه‌ای مجزا برای تولید واگن ملی و داخلی اختصاص داده شود تا ظرفیت تولید داخل توسعه پیدا کند.

معاون شهردار تهران در ادامه ارائه گزارش اقدامات انجام‌ شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی، با اشاره به برنامه‌های توسعه مترو، اظهار کرد: توسعه خطوط مترو و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از جمله اولویت‌های مدیریت شهری است و در این راستا، پروژه‌های متعددی در خطوط مختلف در حال اجراست.

وی با اشاره به توسعه جنوبی خط ۶ مترو گفت: حفاری ۱۰ کیلومتر از مسیر حدفاصل دولت‌آباد تا انتهای ایستگاه شهرری به پایان رسیده و عملیات ریل‌گذاری نیز انجام شده است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، تست گرم این بخش در ابتدای هفته آینده انجام می‌شود و ایستگاه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) نیز حدود ۲۵ روز تا یک ماه پس از آن به بهره‌برداری خواهد رسید.

هرمزی با اشاره به ویژگی‌های معماری ایستگاه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) افزود: در طراحی این ایستگاه، معماری راه‌آهن قدیمی تهران و ری با معماری مدرن مترو تلفیق شده و قطار دودی قدیمی نیز در طراحی آن مورد توجه قرار گرفته است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین از بهره‌برداری ورودی‌های جدید ایستگاه‌های مترو خبر داد و گفت: ورودی‌های جدید ایستگاه‌های میدان شهدا، چهل‌تن دولاب، ورزشگاه تختی و میدان کتاب طی دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به بهره‌برداری از ورودی ایستگاه شهدای هفتم تیر در اردیبهشت‌ماه ادامه داد: ایستگاه ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو نیز پس از جنگ به بهره‌برداری رسید.

هرمزی با اشاره به پروژه‌های پایانه‌ای مترو گفت: پایانه آزادگان یکی از پروژه‌های مهم و چالش‌برانگیز مترو است که فاز نخست آن تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: فاز دوم پایانه کلاهدوز نیز در فروردین‌ماه به بهره‌برداری رسید و عملیات احداث مسیر مترو حدفاصل ایستگاه فرهنگسرا تا پایانه شرق جدید در حال انجام است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه تلاش می‌شود تست گرم این مسیر در ابتدای اسفندماه انجام شود، اظهار کرد: امیدواریم در پایان اسفندماه، ایستگاه متروی پایانه شرق جدید به خط ۲ متصل شود و همچنین ورودی‌های ایستگاه‌های زین‌الدین و خواجه عبدالله نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

هرمزی با اشاره به اجرای پروژه‌های جدید مترو گفت: عملیات اجرایی خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ در حال پیگیری است و در خط ۸، عملیات احداث دو شفت پشتیبان در کارگاه‌های بوستان ولایت و بیهقی انجام می‌شود.

وی با اشاره به تأمین تجهیزات حفاری خطوط جدید مترو اظهار کرد: برای خطوط جدید، پیمانکاران با استفاده از منابع خود اقدام به تأمین تجهیزات کرده‌اند و بر اساس اسناد ارائه‌ شده، ۵۲ میلیون یورو برای خرید دو دستگاه حفاری تأمین شده است.

معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: دستگاه حفاری خط ۹ مونتاژ شده و شفت آن نیز آماده است. همچنین عملیات حفاری خط ۱۰ مترو آغاز شده و تاکنون نزدیک به سه کیلومتر حفاری در این خط انجام شده است.

هرمزی با اشاره به برنامه‌های توسعه مترو گفت: بر اساس اسناد بالادستی، هدف‌گذاری شده است قطعه نخست خط ۹ تا پایان سال ۱۴۰۸ به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اقدامات شرکت بهره‌برداری متروی تهران در حوزه تعمیرات و نگهداری ناوگان، اظهار کرد: در این دوره، ۶۴۵ دستگاه واگن مترو اورهال شده است.

هرمزی افزود: در شش‌ماهه نخست امسال، با وجود محدودیت منابع و شرایط جنگی، ۷۷ دستگاه واگن اورهال شده و روند تعمیرات اساسی ناوگان ادامه دارد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زیرساخت‌های مترو گفت: بهسازی مسیر جنوبی خط یک و خط ۵، مقاوم‌سازی پل‌های مسیر خط ۵ و تعمیرات اساسی شبکه برق، مخابرات و تجهیزات ثابت ایستگاه‌ها از دیگر اقدامات انجام‌ شده در این دوره مدیریت شهری است.

وی همچنین از توسعه زیرساخت‌های کارخانه واگن‌سازی تهران خبر داد و گفت: در این دوره حدود ۲۷ درصد به ظرفیت واگن‌سازی تهران افزوده شده و سالن‌های مونتاژ، رنگ، انبار و سایر بخش‌های مورد نیاز توسعه یافته‌اند.

هرمزی با اشاره به وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران اظهار کرد: تاکنون ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به شهر تهران اضافه شده است و این آمار صرفاً مربوط به اتوبوس‌هایی است که وارد شهر شده‌اند و اتوبوس‌های در راه و قراردادهای آتی در آن لحاظ نشده‌اند.

وی با بیان اینکه ۸۳ درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران نوسازی شده است، افزود: از مجموع اتوبوس‌های وارد شده، حدود ۵۱۰ دستگاه برقی و مابقی دیزلی هستند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به قراردادهای منعقد شده برای تأمین اتوبوس گفت: در مجموع برای تأمین ۶۴۸۰ دستگاه اتوبوس قرارداد منعقد شده است که تاکنون ۲۵۰۰ دستگاه آن تحویل شده است.

وی ادامه داد: ۲۵۰ دستگاه اتوبوس از شرکت عقاب‌افشان و ۲۵۰ دستگاه از شرکت اسنا باقی مانده است که امیدواریم تا پایان سال تحویل داده شوند.

هرمزی همچنین از نهایی‌شدن مراحل مالی قرارداد ۲۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۸ متری دیزلی خبر داد و گفت: ۷۵ دستگاه اتوبوس نیز در مسیر حمل به کشور قرار دارد.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای بخشی از محموله‌های اتوبوس گفت: با وجود مشکلات پیش‌آمده برای بخشی از محموله‌ها، روند تأمین و حمل اتوبوس‌ها متوقف نشده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در حوزه بازسازی ناوگان گفت: در این دوره ۷۴۵ دستگاه اتوبوس بازسازی شده است.

وی افزود: برنامه بازسازی اتوبوس‌های ۱۸ متری دیزلی نیز در قالب پروژه‌ای با ظرفیت ۸۰۰ دستگاه در دست بررسی است و همکاری میان شرکت واگن‌سازی تهران و شرکت اتوبوسرانی برای اجرای این طرح در حال شکل‌گیری است.

هرمزی با اشاره به برنامه تولید اتوبوس‌های برقی در داخل کشور، اظهار کرد: توافقات و قراردادهای مربوط به مونتاژ ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی ۱۸ متری در شرکت واگن‌سازی تهران منعقد شده و قرار است عملیات مونتاژ این اتوبوس‌ها آغاز شود.

هرمزی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه تاکسیرانی گفت: در این دوره ۱۱ هزار دستگاه تاکسی در تهران نوسازی شده است که حدود ۲۰۰۰ دستگاه از آن‌ها تاکسی برقی هستند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در حوزه پارکینگ‌های عمومی، گفت: پارکینگ‌های امیرکبیر و مدنی در این دوره به بهره‌برداری رسیده‌اند و برنامه‌ریزی برای توسعه ظرفیت پارکینگ‌های شهری ادامه دارد.

وی با بیان اینکه پارکینگ‌های جوادیه و اعتماد در برنامه بهره‌برداری تا پایان سال قرار دارند، به پروژه پارکینگ نیایش اشاره و اظهار کرد: این پروژه با همکاری سازمان عمران شهرداری تهران در حال اجراست و ظرفیت آن می‌تواند به میزان قابل‌توجهی به مجموع ظرفیت پارکینگ‌های شهر تهران اضافه کند.

هرمزی در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به وضعیت تجهیزات نظارتی ترافیک گفت: در ابتدای این دوره، سامانه‌های دوربین‌های نظارت تصویری و کنترل سرعت با مشکلات متعددی مواجه بودند که به‌روزرسانی ۵۷۷ دستگاه دوربین نظارت تصویری در دستور کار قرار گرفته و اقدامات مربوط به توسعه سامانه‌های کنترل ترافیک نیز در حال پیگیری است.

وی با اشاره به اقدامات شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران اظهار کرد: ۵۰۰ سامانه کنترل سرعت در دستور کار قرار گرفته که نصب آن‌ها در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال به بهره‌برداری برسند.

معاون شهردار تهران با اشاره به توسعه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی، افزود: در مجموع ۱۷ ایستگاه شارژ تعریف شده که ۹ ایستگاه به بهره‌برداری رسیده و هشت ایستگاه دیگر در دست احداث است. همچنین در این ایستگاه‌ها ۱۲۰ شارژر پیش‌بینی شده است.

هرمزی با بیان اینکه زیرساخت‌های شارژ برای ناوگان اتوبوسرانی برقی نیز ایجاد شده است، گفت: علاوه بر تأمین نیاز ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی، امکان استفاده شهروندان دارای خودروهای برقی از این ایستگاه‌ها نیز فراهم شده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به برنامه بهره‌برداری از ایستگاه‌های شارژ جدید، اظهار کرد: ایستگاه‌های جنت‌آباد و هنگام، فاز دوم، در برنامه بهره‌برداری مهرماه قرار دارند.

وی ادامه داد: با تکمیل این زیرساخت‌ها، امکان شارژ حدود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس در یک شیفت شبانه از ساعت ۲۲ تا پنج صبح فراهم می‌شود و پس از آن، از ظرفیت شارژ برای حدود ۸ هزار تاکسی‌ و خودروهای شخصی نیز استفاده خواهد شد.

هرمزی با اشاره به برنامه‌های شهرداری تهران برای توسعه حمل‌ونقل برقی گفت: در حوزه اتوبوس‌های برقی و تاکسی‌ها اقدامات متعددی انجام شده و اکنون توسعه موتورسیکلت‌های برقی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: برای اجرای این طرح، مصوبه لازم اخذ شده و با همکاری بانک مرکزی، منابعی به میزان ۲۰۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام آمادگی برای همکاری با تولیدکنندگان موتورسیکلت برقی اظهار کرد: زیرساخت‌ها و شرایط سرمایه‌گذاری برای همکاری با مجموعه‌های تولیدکننده فراهم شده و شهرداری آمادگی دارد زمینه عرضه و واگذاری موتورسیکلت‌های برقی به شهروندان را فراهم کند.

هرمزی با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در حوزه پایانه‌های مسافربری، گفت: پایانه مسافربری شرق به بهره‌برداری رسیده و در پایانه بیهقی نیز سالن جدیدی احداث شده است. همچنین پایانه شرق قدیم جمع‌آوری شده و ایستگاه شارژ ویژه‌ای نیز در این مجموعه ایجاد شده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین از تجهیز پایانه‌های مسافربری به دستگاه‌های ایکس‌ری خبر داد و گفت: این اقدام با هدف ارتقای سطح امنیت پایانه‌ها انجام شده است.

هرمزی با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در مراکز معاینه فنی تهران، اظهار کرد: در این دوره تجهیزات خطوط معاینه فنی به‌روزرسانی شده و ۱۱ خط معاینه فنی خودروهای سبک به ظرفیت موجود اضافه شده است.

وی افزود: حرکت به سمت ارائه خدمات معاینه فنی خودروهای برقی نیز در دستور کار قرار دارد و تجهیزات مورد نیاز این بخش خریداری شده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به تسویه برخی بدهی‌های گذشته، اظهار کرد: با همکاری مجموعه‌های مرتبط، موضوع تسویه بدهی‌ها و وام‌های متروی تهران از جمله با بانک‌های تجارت و ملت در این دوره پیگیری شده است.

وی همچنین از دریافت پروانه برای شش مجتمع ایستگاهی جدید در سال جاری خبر داد و در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به چالش‌های پیش‌روی حوزه حمل‌ونقل عمومی، گفت: مشکلات واردات و تأمین ارز از جمله موانع موجود در مسیر تأمین واگن، قطعات و اتوبوس‌هاست.

هرمزی ابراز امیدواری کرد که با رفع این مشکلات و ادامه همکاری با بانک مرکزی، روند تأمین و حمل تجهیزات و ناوگان مورد نیاز شهر تهران تسهیل شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به برنامه‌های بلندمدت این معاونت تأکید کرد: مجموعه شهرداری تهران با همکاری شورای شهر تلاش می‌کند برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی و توسعه زیرساخت‌ها را تا پایان سال محقق کند.

ادامه دارد...

# اجتماعی

آخرین اخبار اجتماعی