دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ | ۰۹:۱۲
شهید «سید علی یوسفی»؛ جوانی از تبار علم و عمل

شهید «سید علی یوسفی»؛ جوانی از تبار علم و عمل

قم (ایسنا) - برادر شهید سید علی یوسفی گفت: مهم‌ترین چیزی که از سیدعلی باقی مانده، سبک زندگی اوست، بعضی افراد فقط صحبت می‌کنند، اما سیدعلی طوری زندگی کرد که رفتار و عملش برای دیگران تبدیل به الگو شد. تلاش همیشگی برای رسیدن به اهداف، رشد کردن، یاد گرفتن، مفید بودن و کمک به دیگران، ویژگی‌هایی بود که در زندگی او دیده می‌شد.

سید محمد حسین یوسفی برادر شهید سید علی یوسفی از شهدای جنگ تحمیلی سوم، در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به دوران دانشجویی این شهید جوان اظهار کرد: سیدعلی رشته‌اش حقوق بود و با علاقه زیادی مباحث تخصصی این رشته را دنبال می‌کرد. موضوعاتی که نیاز داشت را با کمک اساتید پیگیری می‌کرد و واقعاً علاقه‌مند به یادگیری بود.

وی ادامه داد: زمانی که دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته دانشگاه امام صادق (ع) تهران بود، در طول حدود ۷ سال تحصیلش برنامه زندگی‌اش را به شکلی تنظیم کرده بود که بخش زیادی از ساعات شبانه‌روز را صرف تلاش، مطالعه و یادگیری کند. در کنار کلاس‌هایی که دانشگاه برگزار می‌کرد، با چند نفر از اساتید خوب دانشگاه ارتباط گرفته بود و حتی بعد از ساعات رسمی دانشگاه، با تعدادی از دوستانش جمع می‌شدند و مطالعه می‌کردند.

یوسفی افزود: بیشتر مواقع هم سیدعلی بود که دوستان را تشویق می‌کرد تا بیشتر درس بخوانند و برای یادگیری وقت بگذارند، حتی در خانه هم برنامه مطالعاتی داشت؛ نوارهای آموزشی گوش می‌داد، روی کتاب‌هایش حاشیه‌نویسی می‌کرد و مطالعه مستمر داشت.

برادر شهید افزود: یکی از ویژگی‌های سیدعلی این بود که زندگی‌اش تک‌بعدی نبود، در کنار فعالیت‌های علمی، ورزش را هم جدی دنبال می‌کرد. در دوران دانشجویی چند رشته ورزشی را تا سطح خوبی ادامه داد. جودو، کونگ‌فو، تکواندو، شنا و نجات غریق از جمله ورزش‌هایی بود که دنبال می‌کرد. حتی در رشته نجات غریق تا مرحله دریافت مدرک هم پیش رفت، در کنار همه این فعالیت‌ها، معلم هم بود و در مدرسه درس‌هایی مانند قرآن و عربی راتدریس می‌کرد.

یوسفی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهید سیدعلی گفت: سیدعلی در مسجد محل هم فعالیت زیادی داشت. دغدغه اصلی‌اش کودکان و تربیت آن‌ها بود. برای نوجوانان وقت می‌گذاشت، کلاس‌های قرآن و برنامه‌های تربیتی برگزار و تلاش می‌کرد در رشد فکری و اخلاقی آن‌ها نقش داشته باشد.

وی بیان کرد: فعالیت‌هایش در مسجد به مرور بیشتر شد. ابتدا مسئول فرهنگی بسیج شد، بعد در کانون فرهنگی مسجد مسئولیت گرفت، سپس مسئول کانون فرهنگی شد و بعد به عنوان فرمانده پایگاه مسجد فعالیت کرد. در سال‌های پایانی هم یک گروه فرهنگی و یک هیئت تأسیس کرد و در کنار فعالیت‌های مسجد، مجموعه خودش را برای کار فرهنگی و تربیتی ادامه داد.

مسیر علمی شهید سید علی یوسفی

برادر شهید یوسفی بیان کرد: سیدعلی زمانی که به شهادت رسید، دانشجوی دکتری بود و مسیر علمی خودش را ادامه می‌داد. هدفش این بود که در آینده در حوزه و دانشگاه تدریس کند و از نظر علمی پیشرفت بیشتری داشته باشد. با وجود اینکه در مقطع دکتری تحصیل می‌کرد و رساله دکتری خودش را دنبال می‌کرد، همچنان روحیه تواضع داشت. هیچ‌وقت نگاهش این نبود که چون به یک جایگاه علمی بالاتر رسیده، باید خودش را از دیگران جدا بداند.

وی ادامه داد: در همان دوران دانشجوی دکتری، همچنان معلم کلاس سوم ابتدایی بود و با همان انگیزه و علاقه به آموزش دانش‌آموزان ادامه می‌داد. برایش مهم این بود که بتواند مفید باشد و در هر جایگاهی که هست، تأثیر مثبتی بگذارد. از نظر علمی هم سطح بالایی داشت و مسیر رشدش را با جدیت ادامه می‌داد، اما در کنار علم، دغدغه تربیت و کار فرهنگی را هم هیچ‌وقت کنار نگذاشت.

یوسفی با اشاره به دغدغه‌های مهم شهید بیان کرد: یکی از اهداف جدی سیدعلی این بود که در حوزه آموزش و تربیت فعالیت کند؛ حتی برای تأسیس یک مدرسه برنامه‌ریزی کرده بود.

وی در مورد رابطه شهید سیدعلی با خانواده و به‌خصوص پدر و مادر اظهار کرد: سیدعلی برادر بزرگ‌تر من بود و فرزند بزرگ خانواده محسوب می‌شد. در تمام سال‌هایی که کنار او زندگی کردم، چیزی که همیشه دیدم این بود که رابطه بسیار صمیمی و دوستانه‌ای با پدر و مادر داشت. برای رضایت آن‌ها اهمیت زیادی قائل بود.

برادر شهید یوسفی گفت: زمانی پیش می‌آمد که نظر خودش چیز دیگری بود یا به کاری علاقه داشت، اما اگر احساس می‌کرد پدر و مادر با آن موافق نیستند، از خواسته خودش می‌گذشت. همین احترام و محبت دوطرفه باعث شده بود جایگاه ویژه‌ای نزد پدر و مادرم داشته باشد و رابطه عمیقی بین آن‌ها شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا؛ شهید سیدعلی یوسفی، دانشجوی ورودی ۱۴۰۲ مقطع دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی که مشغول نگارش رساله دکتری خود بود در تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونی در حین خدمت به حفظ امنیت و آرامش مردم به شهادت رسید. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها