یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۱۰:۲۳
منبع: نمایندگی مازندران
برخورد شهرداری با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم تالاب بابل

برخورد شهرداری با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم تالاب بابل

مازندران (ایسنا) - مدیرعامل سازمان مدیریت شهری و فضای سبز شهرداری بابل، با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی در حوزه تالاب، بر ضرورت مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم این پهنه طبیعی تأکید کرد و گفت: شهرداری در کنار محیط‌ زیست، پیگیر صدور حکم تخریب برای موارد غیرقانونی است تا از آسیب به عنوان بابل، شهر جهانی تالاب، جلوگیری شود.

محمدحاجی‌اسماعیلی در گفت وگو با ایسنا، درباره موضع فضای سبز شهرداری بابل در خصوص ساخت‌وسازهای جدید در مجاورت تالاب، اظهار کرد: سازمان مدیریت شهری در مقابله با تخلفات ساختمانی در این منطقه، قاطع برخورد خواهد کرد.

وی تصریح کرد: برخلاف تصورات عمومی، ما در برابر ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم تالاب منفعل نیستیم؛ پرونده‌های مربوط به این حوزه از طریق مکاتبات رسمی با دادستانی و پیگیری‌های مداوم در کمیسیون ماده ۱۰۰ در جریان است.

حاجی‌اسماعیلی خاطرنشان کرد: برخی از این پرونده‌ها به دلیل پیچیدگی‌های قانونی و تلاش برخی سازندگان برای دور زدن مقررات، نیازمند طی شدن مراحل شبه‌قضایی هستند.

اقدامات فنی در سایه کمبود بودجه

مدیرعامل سازمان فضای سبز بابل با اشاره به اقدامات زیربنایی انجام شده، خاطرنشان کرد: بسیاری از اقدامات حیاتی برای احیای تالاب، نظیر لایروبی، مدیریت روشنایی حریم و کنترل رشد سنبل آبی، اقدامات فنی و پیشگیرانه‌ای هستند که شاید در نگاه نخست، جلوه‌ ملموسی نداشته باشند، اما برای بقای اکوسیستم تالاب بسیار حیاتی است.

وی با انتقاد از عدم تخصیص بودجه‌های استانی و متکی بودن به اعتبارات کشوری، افزود: در شرایطی که با محدودیت‌های بودجه‌ای مواجه هستیم، تلاش می‌کنیم تا اثرات مخرب رشد بیش از حد سنبل آبی را کنترل کنیم هرچند این مسئله نیازمند نگاهی فراتر از مدیریت شهری است.

برخورد شهرداری با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم تالاب بابل

چالش تعدد تصمیم‌گیران و مدیریت پسماند

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بابل به چالش ساختاری در مدیریت تالاب اشاره کرد و گفت: تعدد تصمیم‌گیران در حوزه تالاب، از شهرداری و محیط‌زیست گرفته تا بخش کشاورزی، مانعی برای مدیریت یکپارچه ایجاد کرده است.

حاجی‌اسماعیلی افزود: نیازمند یک ساختار هماهنگ و دفتر مشترک میان نهادهای متولی هستیم تا از بروز تداخل در تصمیم‌گیری‌ها جلوگیری شود.

وی همچنین به مسئله مدیریت پسماند و آلاینده‌های ورودی به تالاب اشاره کرد و گفت: ورودی زباله‌های جامد و عدم مشارکت صحیح شهروندان در مدیریت فاضلاب، فشار مضاعفی بر اکوسیستم تالاب وارد می‌کند.

حاجی اسماعیلی یادآورشد: مدیریت این چالش نیازمند تعامل میان سازمان، نهادهای محیط‌زیستی و خودِ شهروندان است.

مدیرعامل سازمان فضای سبز شهرداری بابل با تأکید بر اهمیت حفظ جایگاه جهانی تالاب، گفت: سازمان مدیریت شهری تمام توان خود را برای صیانت از این سرمایه ملی و اجرای دقیق قوانین ساخت‌وساز به کار خواهد گرفت و پیگیری‌های قضایی برای برخورد با متخلفان در حریم تالاب با جدیت ادامه خواهد یافت.

مبارزه با آفات نارنج بابل با راهبردهای تخصصی

وی در بخش دیگری از گفت‌وگو به عملیات گسترده کنترل آفات درختان نارنج بابل اشاره کرد و گفت: این اقدامات با تمرکز بر مدیریت سیکل زندگی حشرات و استفاده از ترکیبات تخصصی انجام شد.

حاجی‌اسماعیلی افزود: اگرچه محدودیت‌های بودجه‌ای در برخی فصول، اجرای برنامه‌ها را با چالش مواجه کرده بود، اما با تغییر راهبرد و تمرکز بر کنترل همزمان حشرات بالغ و نوزادان در نیمه شهریورماه، این عملیات با موفقیت انجام شد.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بابل گفت: در این عملیات از ترکیب حشره‌کش‌های تخصصی و روغن‌های گیاهی برای نفوذ بهتر به محل رشد آفات استفاده شد که منجر به کاهش چشمگیر تراکم آفات و رفع علائم آسیب‌دیدگی (مانند زردی برگ‌ها) در درختان نارنج سطح شهر گردید.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها