پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۰۰
منبع: نمایندگی خوزستان
تشدید مقابله با برق غیرمجاز در اهواز/ شناسایی ساختمان چندطبقه با مصرف سال‌ها برق غیرمجاز

مدیرعامل برق اهواز:

تشدید مقابله با برق غیرمجاز در اهواز/ شناسایی ساختمان چندطبقه با مصرف سال‌ها برق غیرمجاز

خوزستان (ایسنا) - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با تأکید بر ضرورت اجرای جدی‌تر طرح ملی «مهتاب» گفت: این طرح در صدر اولویت‌های شرکت‌های توزیع نیروی برق قرار دارد و باید با شناسایی و جمع‌آوری انشعاب‌های غیرمجاز، از هدررفت انرژی و تضییع حقوق مشترکان جلوگیری شود. 

محمد فراتی پنج‌شنبه ۱۶ مهرماه در حاشیه سی‌امین مانور سراسری طرح ملی مهتاب که در امور برق منطقه پنج اهواز برگزار شد، با قدردانی از عوامل اجرایی و کارکنان منطقه پنج اظهار کرد: تلاش کرده‌ایم جلسات مرتبط با این طرح به‌صورت مستمر در مناطق مختلف برگزار شود و تقریبا هر هفته از یک منطقه بازدید داشته باشیم تا همه کارکنان شرکت در جریان موضوعات و اقدامات مرتبط با طرح قرار گیرند. 

وی افزود: طرح ملی مهتاب در راس اولویت‌های شرکت‌های توزیع نیروی برق قرار دارد و باید با جدیت دنبال شود. همان‌طور که معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز تاکید کرده، این طرح برای صنعت برق اهمیت ویژه‌ای دارد. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به شناسایی موارد متعدد استفاده غیرمجاز از برق، بیان کرد: اخیرا یک ساختمان چندطبقه شناسایی شده که برای چند سال از برق غیرمجاز استفاده می‌کرده است. سوال این است که چگونه چنین ساختمانی در محدوده فعالیت همکاران قرائت، بهره‌برداری، مهندسی و مدیریت منطقه قرار داشته اما شناسایی نشده است. 

فراتی ادامه داد: امکان ندارد یک ساختمان پنج یا شش‌طبقه ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گیرد و چند سال از برق غیرمجاز استفاده کند، اما دستگاه نظارتی و اجرایی متوجه آن نشود. چنین مواردی نشان می‌دهد که باید نظارت‌ها و فرآیندهای شناسایی انشعاب‌های غیرمجاز با جدیت بیشتری دنبال شود. 

وی با اشاره به کشف یک واحد صنفی با مصرف بسیار بالا گفت: مواردی از واحدهای صنفی شناسایی شده که میزان مصرف برق آن‌ها در حد یک کارخانه بوده است. تصاویر و فیلم‌های مربوط به این موارد نیز موجود است و باید از این ظرفیت برای افزایش حساسیت و اطلاع‌رسانی میان مجموعه کارکنان استفاده شود. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با تاکید بر ضرورت تقویت اقدامات در نیمه دوم سال اظهار کرد: انتظار داریم در نیمه دوم سال با جدیت بیشتری وارد عمل شویم. احکام مجریان طرح صادر شده و برای هر یک از بخش‌ها مجری مشخص شده است. از هفته آینده نیز مجریان باید در جلسات حضور داشته باشند و گزارش اقدامات و روند اجرای ماموریت‌های خود را ارائه کنند. 

فراتی افزود: برای هر موضوع باید مسئول مشخصی وجود داشته باشد و روند اقدامات نیز قابل پیگیری باشد؛ چرا که عملکرد مجموعه در این حوزه با اعتبار شرکت ارتباط مستقیم دارد. 

وی با اشاره به لزوم ساماندهی برق مصرفی صنوف سیار گفت: در موضوع نصب شمارنده برای صنوف سیار نیز باید با توجه به شرایط خاص شهر اهواز، از مدل‌های متناسب با شرایط بومی استفاده کنیم. در هر صورت هدف اصلی، دریافت هزینه انرژی مصرف‌شده است و می‌توان با دریافت ودیعه و نصب شمارنده، از حقوق شرکت صیانت کرد. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز خاطرنشان کرد: اگر مشترکی از دریافت انشعاب مجاز خودداری کند، با وجود تسهیل‌گری‌های صورت‌گرفته از جمله امکان استفاده از کنتورهای دیجیتال و پرداخت اقساطی، باید با موارد تخلف برخورد قانونی شود. 

وی ادامه داد: البته مشترکانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هستند و مشمول تخفیف‌های قانونی می‌شوند باید راهنمایی شوند تا از ظرفیت‌های قانونی موجود استفاده کنند، اما نباید اجازه دهیم استفاده غیرمجاز از برق به یک رویه و پدیده فراگیر تبدیل شود. 

فراتی با اشاره به ضرورت دریافت هزینه برق از واحدهای دارای توان مالی گفت: نمی‌توان پذیرفت فردی برای ساخت یک برج یا مجتمع مسکونی هزینه‌های قابل توجهی صرف کند اما در مقابل، هزینه قانونی برق مصرفی یا هزینه نصب کنتور را پرداخت نکند. برق، یک خدمت حیاتی و ارزشمند است و باید حقوق شرکت و منابع عمومی در این زمینه رعایت شود. 

وی با بیان اینکه موارد مشابه در مناطق مختلف وجود دارد، گفت: باید در تمام مناطق نسبت به شناسایی ساختمان‌ها و واحدهای دارای مصرف غیرمجاز حساسیت داشته باشیم و این موضوع به‌صورت مستمر دنبال شود. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز همچنین بر استفاده بیشتر از ظرفیت پیمانکاران برای اجرای طرح مهتاب تاکید کرد و افزود: هر حمایتی که برای افزایش ظرفیت پیمانکاران و اجرای این طرح لازم باشد، انجام خواهیم داد. در حال حاضر نیز موضوع تعیین مشوق برای ماموران قرائت در حال بررسی است. 

وی گفت: با آمار نزدیک به ۲۲ هزار جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز و احصاء ۵۷۵ میلیون کیلووات ساعت انرژی برق تاکنون روند خوبی با تلاش همه همکاران داشته‌ایم ولی جای کار همچنان باقی است و لازم است جهت کاهش تلفات انرژی و برنامه‌ریزی دقیق‌تر در زمینه جمع‌آوری برق‌های غیرمجاز همت بیشتری به خرج داد و کارها تشدید یابد. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها