یکشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۵۱
مدیرکل دامپزشکی البرز: هیچ نشانه‌ای از تب برفکی در استان مشاهده نشده است

مدیرکل دامپزشکی البرز: هیچ نشانه‌ای از تب برفکی در استان مشاهده نشده است

البرز (ایسنا) - مدیرکل دامپزشکی استان البرز از اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در ۳۵ هزار رأس دام خبر داد و گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه نشانه‌ای از بیماری تب برفکی در استان مشاهده نشده است. واکسیناسیون دام‌های صنعتی استان نیز از ابتدای آبان‌ با هدف پیشگیری و کنترل این بیماری آغاز می‌شود.

علیرضا جمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام‌ شده برای مقابله با بیماری تب برفکی اظهار کرد: برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری در دامداری‌های صنعتی هر چهار ماه یک‌ بار و در دامداری‌های سنتی هر شش ماه یک ‌بار انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به ورود سویه جدید بیماری در سال گذشته به کشور و قرار گرفتن البرز در مسیر عبور و تردد دام از ۱۴ استان، اقدامات کنترلی در استان به‌طور کامل انجام شد و خوشبختانه بیماری خسارت اقتصادی به دامداری‌های استان وارد نکرد.

جمالی با بیان اینکه امسال طرح واکسیناسیون برای کنترل بیماری از ابتدای شهریور در دامداری‌ها آغاز شده است، عنوان کرد: تاکنون حدود ۳۵ هزار رأس دام واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون دام‌های صنعتی با جمعیتی بالغ بر ۱۱۰ هزار رأس نیز از ابتدای آبان آغاز خواهد شد. واکسن‌های مورد نیاز این مرحله تهیه شده و آمادگی لازم برای اجرای طرح وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به وضعیت فعلی بیماری در استان بیان کرد: در حال حاضر هیچ‌گونه نشانه‌ای از بیماری تب برفکی در استان مشاهده نشده است.

تشدید اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری‌های طیور

جمالی در ادامه با اشاره به احتمال شیوع بیماری‌های طیور در فصل سرما مطرح کرد: اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری‌ها آغاز شده و نمونه‌گیری و خون‌گیری از واحدهای مرغداری صنعتی در حال انجام است تا میزان عیار یا تیتر واکسن در این واحدها مشخص شود.

وی افزود: در صورت پایین بودن میزان ایمنی ایجاد شده در هر واحد، اقدامات لازم برای واکسیناسیون مجدد آن انجام خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز ادامه داد: همزمان با سرد شدن هوا، نظارت بر ورود طیور به کشتارگاه‌ها و ضدعفونی خودروهای حمل طیور نیز انجام می‌شود. همچنین رعایت ضوابط قرنطینه‌ای در واحدهای مرغداری صنعتی مورد توجه قرار دارد.

واکسیناسیون ۱۰ هزار قلاده سگ علیه هاری در البرز

جمالی درباره اقدامات دامپزشکی برای کنترل بیماری هاری اظهار کرد: وظیفه دامپزشکی در این حوزه، مراقبت‌های بهداشتی و مبارزه با بیماری است و واکسیناسیون سگ‌های گله و سگ‌های خانگی با همکاری بخش دولتی و خصوصی انجام می‌شود.

وی یادآور شد: از ابتدای مهرماه تاکنون حدود ۱۰ هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری واکسینه شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز بیان کرد: در صورت مشاهده موارد مشکوک به هاری، نمونه‌ برداری از بافت‌های مورد نیاز، از جمله مغز و نخاع حیوان، توسط همکاران دامپزشکی انجام و برای آزمایش ارسال می‌شود تا بر اساس نتایج، اقدامات بعدی صورت گیرد.

وی درباره ساماندهی سگ‌های ولگرد نیز اظهار کرد: ساماندهی این حیوانات در حوزه وظایف شهرداری‌ها قرار دارد و مسئولیت دامپزشکی در این زمینه به موضوعات بهداشتی و کنترل بیماری‌ها مربوط می‌شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها