سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۱۱
منبع: نمایندگی فارس
آغاز برداشت خرما از نخلستان‌های قیر و کارزین/ کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اعلام کرد

آغاز برداشت خرما از نخلستان‌های قیر و کارزین/ کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری

فارس (ایسنا) - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر و کارزین از آغاز برداشت خرما از ۱۱ هزار هکتار نخلستان این شهرستان خبر داد و با پیش‌بینی تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن خرما در سال جاری، کمبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری را از مهم‌ترین چالش‌های این بخش عنوان کرد.

محمد حیدری امروز سه‌شنبه ۲۱ مهر در حاشیه بازدید از عملیات برداشت خرما از نخلستان‌های قیر و کارزین با اعلام این خبر اظهار کرد: شهرستان قیر و کارزین با برخورداری از ۱۱ هزار هکتار نخلستان، یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در استان فارس و کشور به شمار می‌رود؛ به‌طوری‌که ۶ درصد خرمای کشور و ۴۰ درصد خرمای استان فارس در این شهرستان تولید می‌شود.

وی افزود: عملیات برداشت خرما از اوایل شهریورماه آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان آبان‌ماه ادامه داشته باشد. با توجه به سطح زیر کشت و عملکرد نخلستان‌ها، متوسط برداشت خرما حدود ۱۲ تن در هر هکتار برآورد می‌شود و انتظار می‌رود میزان تولید این محصول در سال جاری به بیش از ۱۲۰ هزار تن برسد.

زاهدی، رقم غالب خرمای قیر و کارزین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر و کارزین با اشاره به تنوع ارقام خرمای تولیدی این شهرستان تصریح کرد: زاهدی، خاصویی، هلیله، شاهانی و تورز از مهم‌ترین ارقام خرمای تولیدی قیر و کارزین هستند و خرمای زاهدی با سهمی حدود ۹۰ درصدی، عمده تولید این شهرستان را به خود اختصاص داده است.

حیدری با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی خرمای این شهرستان گفت: افغانستان، پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه از بازارهای هدف صادرات خرمای قیر و کارزین هستند. محصول برداشت‌شده پس از سورتینگ، درجه‌بندی و بسته‌بندی، برای عرضه در بازارهای داخلی و صادرات به بازارهای هدف ارسال می‌شود.

اشتغال ۵۰ هزار نفر در زنجیره تولید خرما

وی با بیان اینکه برداشت خرما نقش مهمی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال فصلی در منطقه دارد، افزود: فعالیت‌های مرتبط با تولید، برداشت و عرضه خرما زمینه اشتغال حدود ۵۰ هزار نفر از کارگران را فراهم می‌کند.

حیدری کمبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری را از مهم‌ترین چالش‌های بخش خرمای شهرستان عنوان کرد و گفت: توسعه این صنایع می‌تواند به افزایش ارزش افزوده محصول، کاهش ضایعات، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و تقویت ظرفیت صادراتی منطقه کمک کند.

مدیر جهادکشاورزی قیر و کارزین از سرمایه‌گذاران دعوت کرد با مشارکت در راه‌اندازی واحدهای صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری خرما، در توسعه این بخش و رفع مشکلات موجود گام‌های مؤثری بردارند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها