شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۱۴
منبع: نمایندگی آذربایجان غربی
کشت بیش از ۵ هزار ژنوتیپ گندم و جو برای شناسایی ارقام پربازده در میاندوآب

رئیس مرکز تحقیقات آذربایجان غربی خبرداد:

کشت بیش از ۵ هزار ژنوتیپ گندم و جو برای شناسایی ارقام پربازده در میاندوآب

آذربایجان غربی (ایسنا) - رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی از کشت بیش از پنج هزار اکسشن گندم و جو در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب در سال زراعی ۱۴۰۵–۱۴۰۶ خبر داد.

اسماعیل علیزاده در گفت و گو با ایسنا افزود: این آزمایش‌ها با هدف شناسایی و معرفی ارقام پربازده با نیاز کمتر به نهاده‌های کشاورزی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اجرای آزمایش‌های به‌نژادی غلات در این ایستگاه اظهار کرد: اعضای بخش به‌نژادی غلات مرکز پس از آماده‌سازی بذرها و تهیه نقشه‌های کشت آزمایشی، بیش از پنج هزار اکسشن گندم و جو را کشت کردند.

علیزاده با بیان اینکه ترکیب آزمایش‌های امسال تقریباً شامل ۵۰ درصد ژنوتیپ‌های جو و ۵۰ درصد ژنوتیپ‌های گندم است، افزود: تفاوت اصلی آزمایش‌های امسال با سال گذشته، استفاده از ژنوتیپ‌های جدید با هدف شناسایی و معرفی ارقام پربازده و کم‌نیاز به نهاده‌های کشاورزی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی با اشاره به دستاوردهای این مرکز در زمینه اصلاح ارقام غلات ادامه داد: سال گذشته نیز در راستای این هدف، رقم جدید گندم نان با نام «آبی الماس» معرفی شد.

وی با اشاره به جایگاه ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب در اصلاح گندم کشور گفت: این ایستگاه به‌عنوان یکی از ایستگاه‌های مادر اصلاح گندم، علاوه بر اجرای آزمایش‌های به‌نژادی، در پایش و بررسی بیماری‌های مهم غلات، به‌ویژه بیماری‌های زنگ، نیز فعالیت دارد.

علیزاده، تأمین بذر آزمایش‌های تحقیقاتی و ارسال بذر مورد نیاز به سایر استان‌ها و مؤسسات تحقیقاتی کشور را از دیگر فعالیت‌های این ایستگاه برشمرد و افزود: تولید و تأمین بذر لاین‌های امیدبخش غلات که مراحل ارزیابی و معرفی را طی کرده و به مرحله تکثیر و توزیع تجاری رسیده‌اند نیز در این مجموعه انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این فعالیت‌ها در تأمین بذر مورد نیاز استان و سایر مناطق کشور و پشتیبانی از برنامه‌های تولید محصولات راهبردی کشاورزی اهمیت دارد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها