یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۷:۱۴
سوخت پشتیبان صنایع خراسان رضوی برای فصل زمستان تأمین می‌شود؟

سوخت پشتیبان صنایع خراسان رضوی برای فصل زمستان تأمین می‌شود؟

خراسان رضوی (ایسنا) - رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: بر اساس مصوبات ستاد انرژی استان، قرار بود با هدف افزایش آمادگی در شرایط بحرانی، سوخت موردنیاز واحدهای تولیدی برای ماه‌های دی و بهمن ذخیره شود تا فعالیت صنایع با وقفه مواجه نشود؛ با این حال، تاکنون هیچ سهمیه‌ای برای این منظور اختصاص نیافته است.

حامد قربانی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان سبزوار یکشنبه ۲۶ مهر در چهل و هشتیمن جلسه یکشنبه‌های اقتصادی خراسان رضوی، با بیان اینکه از مجموع ۲۷۵ پروانه بهره‌برداری صنعتی در شش شهرستان غرب خراسان رضوی، ۱۷۴ پروانه متعلق به سبزوار است، اظهار کرد: فعالیت‌های صنعتی این منطقه زمینه اشتغال بیش از ۸۱۳۳ نفر را فراهم کرده و حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده نیز حدود ۹۷ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی منطقه افزود: از مجموع ۲۰۰ پروانه بهره‌برداری معدنی در شهرستان‌های غرب استان، ۸۶ پروانه در سبزوار قرار دارد که ۵۸ معدن فعال آن در منطقه روداب واقع شده است؛ با این حال، سهم این منطقه از درآمد حقوق دولتی معادن برای اجرای طرح‌های عمرانی متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان سبزوار با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های صادراتی، خواستار صدور مجوز ایجاد پایانه صادراتی مواد معدنی در غرب استان شد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های معدنی منطقه و وجود منطقه ویژه اقتصادی سبزوار، توسعه زیرساخت‌های صادراتی می‌تواند به رونق فعالیت‌های اقتصادی کمک کند.

وی با اشاره به مشکلات شرکت کاپ خودرو سبزوار در تامین مواد اولیه بیان کرد: این شرکت به دلیل مشکلات ثبت سفارش و تامین سیم‌های موردنیاز، ناچار به خرید از بازارها و مبادی غیررسمی با هزینه‌ای تا سه برابر بیشتر شده است؛ ازاین‌رو، حمایت از تامین مواد اولیه از مسیرهای رسمی ضروری است.

فرماندار شهرستان سبزوار با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی و دامپروری منطقه، بیان کرد: سبزوار با برخورداری از حدود ۲۵۰ واحد مرغداری، سهم مهمی در تامین گوشت سفید استان دارد و حمایت اعتباری از این بخش می‌تواند به حفظ و تقویت ظرفیت تولید کمک کند.

تأکید بر استفاده از توان داخلی برای تامین سیم خودرو

حسین محمدیان، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با اشاره به ظرفیت تولید سیم خودرو در استان و ضرورت گسترش همکاری میان بخش خصوصی و نمایندگان مجلس، گفت: با وجود فراهم شدن امکان استقرار دفتر مجمع نمایندگان استان در اتاق مشهد، تاکنون نشست مشترک و اثربخشی برای بررسی مسائل و مطالبات بخش خصوصی برگزار نشده است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌ها و توانمندی‌های لازم برای تولید سیم خودرو در داخل استان وجود دارد، افزود: با توجه به نبود موانع جدی در مسیر تولید این محصول، می‌توان با بهره‌گیری از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی، وابستگی به منابع تأمین خارج از استان را کاهش داد و تامین سیم خودرو از طریق تولید داخل را تقویت کرد.

هشدار درباره تامین نشدن سوخت ذخیره واحدهای صنعتی خراسان رضوی

حسین محمودی خراسانی، عضو هیئت نمایندگان اتاق مشهد و رئیس انجمن مدیران صنایع استان، با اشاره به بلاتکلیفی در تامین سوخت پشتیبان صنایع برای فصل زمستان، اظهار کرد: بر اساس مصوبات ستاد انرژی استان، قرار بود با هدف افزایش آمادگی در شرایط بحرانی و رعایت الزامات پدافند غیرعامل، سوخت موردنیاز واحدهای تولیدی برای ماه‌های دی و بهمن ذخیره شود تا محدودیت در تامین نفت و گاز، فعالیت صنایع را با وقفه مواجه نکند؛ با این حال، تاکنون هیچ سهمیه‌ای برای این منظور اختصاص نیافته است.

مشارکت نمایندگی‌های خانه صمت در بررسی مسائل اقتصادی شهرستان‌ها تقویت شود

فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، با اشاره به عملکرد نمایندگی‌های این مجموعه در شهرستان‌های استان گفت: نمایندگی خانه صمت در سبزوار، تربت‌حیدریه و نیشابور از نمایندگی‌های برتر استان به شمار می‌روند و حمایت فرمانداران از فعالیت این مجموعه‌ها نقش مهمی در پیشبرد اهداف آن‌ها دارد.

وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از دیدگاه تشکل‌های تخصصی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، اظهار کرد: انتظار می‌رود در نشست‌های کارشناسی برای بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی شهرستان‌ها، از نمایندگان خانه صنعت، معدن و تجارت نیز دعوت شود تا زمینه مشارکت موثرترین این تشکل در فرآیند تصمیم‌سازی و پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی فراهم شود.

گسترش فعالیت تشکل‌های تخصصی در سبزوار ضروری است

محمدحسین روشنک، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی مشهد، با اشاره به وضعیت فعالیت گمرکات خراسان رضوی، اظهار کرد: در حال حاضر، رویه‌های گمرکی استان با مشکل جدی مواجه نیست و امور مربوط به این بخش به‌خوبی پیش می‌رود.

وی با تأکید بر لزوم تقویت حضور تشکل‌های بخش خصوصی در شهرستان‌ها، افزود: ایجاد نمایندگی اتحادیه‌ها و تشکل‌های تخصصی در سبزوار باید پیگیری شود تا بستر مشارکت سازمان‌یافته فعالان اقتصادی و گسترش فعالیت‌های بخش خصوصی در این شهرستان فراهم شود.

گمرکات خراسان رضوی برای ترخیص کالاهای واحدهای تولیدی با ثبت دستی همکاری می‌کنند

رضا راستی، ناظر گمرکات خراسان رضوی، با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای رفع موانع ترخیص کالاهای موردنیاز واحدهای تولیدی، گفت: با دستور استاندار و پیگیری نمایندگان مجلس، امکان انجام فرایندهای گمرکی به‌صورت دستی برای واحدهایی که در ثبت سفارش با مشکل مواجه‌اند، فراهم شده است و این واحدها در گمرکات استان با توقف در روند ترخیص کالا روبه‌رو نیستند.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی به ثبت سفارش و کد رهگیری بانک مربوط می‌شود، افزود: برای رفع این موانع، اقداماتی از جمله انجام ثبت دستی و پیگیری موضوع از طریق شورای دستگاه‌های نظارتی انجام شده است. در برخی موارد نیز ترخیص کالا با درصدی از تعرفه‌های مورد بررسی انجام می‌شود تا فرآیند تأمین مواد اولیه و کالاهای موردنیاز تولید با وقفه مواجه نشود.

راستی از واحدهای تولیدی که همچنان در این زمینه با مشکل مواجه‌اند خواست موضوع را اعلام کنند و اظهار کرد: در صورت معرفی واحدهای دارای مشکل، گمرک آمادگی دارد مسائل آن‌ها را پیگیری و برای رفع موانع موجود اقدام کند.

ناظر گمرکات خراسان رضوی همچنین درباره راه‌اندازی گمرک منطقه ویژه اقتصادی سبزوار گفت: برای پیگیری امور گمرکی این منطقه، نیرویی در سبزوار مستقر شده و بخشی از مقدمات اجرایی نیز فراهم شده است؛ با این حال، راه‌اندازی سامانه گمرکی به تکمیل برخی زیرساخت‌ها، به‌ویژه آماده‌سازی اتاق سرور، بستگی دارد.

وی با اشاره به پیگیری موضوع از سوی فرماندار سبزوار افزود: مقرر شده است در هفته آینده کارشناسانی برای بررسی وضعیت زیرساخت‌ها به منطقه اعزام شوند و در صورت آماده بودن امکانات موردنیاز، اقدامات لازم برای راه‌اندازی سامانه و پیشبرد امور گمرکی انجام شود.

راستی تأکید کرد: گمرک برای فعال‌سازی ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی سبزوار آمادگی دارد و پس از تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز، می‌توان مراحل بعدی راه‌اندازی و ارائه خدمات گمرکی را پیگیری کرد.

رفع تعهدات ارزی خارج از اختیارات شبکه بانکی استان است

علی‌اصغر نظری، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی، با اشاره به مشکلات بانکی مطرح‌شده از سوی فعالان اقتصادی سبزوار، گفت: رفع تعهدات ارزی موضوعی ملی و خارج از اختیارات شبکه بانکی استان است که از طریق بانک مرکزی پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه نسبت منابع به مصارف شبکه بانکی در سبزوار حدود ۱۰۰ درصد است، افزود: وضعیت این شهرستان از نظر تخصیص تسهیلات متناسب با منابع بانکی، در مقایسه با سایر شهرستان‌های استان مطلوب است.

نظری با اشاره به محدودیت منابع بانکی برای تامین نیازهای واحدهای تولیدی، اظهار کرد: تامین سرمایه ثابت با دشواری‌هایی همراه است، اما شبکه بانکی آمادگی دارد در چارچوب منابع و ضوابط موجود، برای تامین سرمایه در گردش واحدها و استفاده از ابزارهای مالی غیرتسهیلاتی همکاری کند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی همچنین با اشاره به امکان استفاده از ابزارهای تعهدی برای تامین شرایط موردنیاز دریافت تسهیلات گفت: میانگین حساب موردنیاز برای دریافت تسهیلات لزوما به نگهداری وجه نقد در حساب محدود نیست و می‌توان از ابزارهایی مانند اعتبارات اسنادی و ضمانت‌نامه‌ها نیز در این زمینه استفاده کرد.

بروکراسی اداری مانع توسعه ظرفیت‌های اقتصادی سبزوار و ششتمد است

حسین فیض‌آبادی، فرماندار ششتمد، با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی و موانع اداری پیش‌روی سرمایه‌گذاران، بر ضرورت تسریع در صدور مجوزها، تفویض اختیار به شهرستان‌ها و تسهیل دسترسی بخش تولید به منابع مالی تأکید کرد و گفت: طولانی شدن فرآیندهای اداری و تعدد مقررات، هزینه فعالیت‌های اقتصادی را افزایش داده و موجب کندی اجرای طرح‌های تولیدی و زیرساختی شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی ششتمد در حوزه کشاورزی، پرورش طیور، آبزی‌پروری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی اظهار کرد: تکمیل فاز دوم شرکت پارسیان یادگار پیشگام شرق، فعال‌سازی شرکت صنایع ریخته‌گری راه ابریشم سربداران و بازنگری در قیمت و شرایط پرداخت زمین در ناحیه صنعتی ششتمد، از مطالبات اصلی این شهرستان است.

فیض‌آبادی با بیان اینکه فاز دوم واحد پرورش مرغ مادر و جوجه‌کشی پارسیان یادگار پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصدی دارد، افزود: این طرح با ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه، برای تکمیل به حدود ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارد.

فرماندار ششتمد همچنین خواستار تعیین تکلیف فعالیت شرکت صنایع ریخته‌گری راه ابریشم سربداران و بررسی امکان تغییر موضوع فعالیت آن شد و گفت: با توجه به فراهم بودن بخشی از زیرساخت‌ها و اختصاص زمین به این مجموعه، لازم است وضعیت ادامه فعالیت و سرمایه‌گذاری آن مشخص شود.

وی با انتقاد از طولانی شدن فرآیندهای اداری در حوزه گمرک، منطقه ویژه اقتصادی سبزوار و تخصیص زمین، اظهار کرد: با وجود گذشت حدود ۱۸ سال از تصویب منطقه ویژه اقتصادی سبزوار، برخی مراحل اجرایی و واگذاری زمین همچنان با موانع اداری مواجه است؛ در حالی که تسهیل فعالیت این منطقه می‌تواند به توسعه تجارت و کاهش هزینه‌های تولید کمک کند.

فیض‌آبادی با تأکید بر ضرورت حمایت بانکی از بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی افزود: در شرایط فعلی، تأمین مالی واحدهای تولیدی باید در اولویت قرار گیرد و بانک‌ها برای رفع نیازهای سرمایه در گردش و تسهیلاتی بنگاه‌های اقتصادی همکاری بیشتری داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت فرودگاه سبزوار، استفاده از آن برای حمل‌ونقل هوایی کالا و کاهش بخشی از بار ترافیکی فرودگاه مشهد را ضروری دانست و پیشنهاد کرد : کمیته‌های تخصصی با حضور مدیران دستگاه‌های مرتبط و نمایندگان واحدهای صنعتی و معدنی به‌صورت هفتگی تشکیل شود تا مشکلات بنگاه‌ها به شکل مستمر بررسی و روند اجرای مصوبات پیگیری شود. 

خوشاب به حمایت مالی از واحدهای تولیدی و احیای قنوات نیاز دارد

ابوالقاسم جوادی، فرماندار خوشاب، با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان و جایگاه سوم آن در تولید پسته استان، بر ضرورت استقرار بانک‌ها و موسسات مالی، حمایت از واحدهای تولیدی، توسعه منطقه اقتصادی پسته و تأمین اعتبار برای احیای قنوات تأکید کرد و گفت: با وجود پیگیری‌های انجام‌شده، استقرار بانک‌ها و موسسات مالی در شهرستان خوشاب همچنان با محدودیت مواجه است و خدمات بانکی در این شهرستان فقط از طریق بانک کشاورزی، پست‌بانک و یک باجه بانک تجارت ارائه می‌شود.

وی با اشاره به نیاز واحدهای تولیدی خوشاب به تامین مالی اظهار کرد: ۳۵ واحد تولیدی در بخش کشاورزی و پنج واحد در بخش صنعت و معدن شهرستان به حمایت مالی نیاز دارند و لازم است برای رفع مشکلات این واحدها و تداوم فعالیت آن‌ها تدابیر لازم اتخاذ شود.

فرماندار خوشاب با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت قابل‌توجهی در تولید و فرآوری پسته دارد، افزود: خوشاب حدود ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که هشت هزار هکتار آن بارور است و حدود ۲۵ واحد ترمینال ضبط و فرآوری پسته نیز در شهرستان فعالیت می‌کنند. بر همین اساس، پیشنهاد می‌شود ناحیه صنعتی خوشاب به‌عنوان منطقه اقتصادی پسته در استان به تصویب برسد تا زمینه توسعه سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره فرآوری این محصول فراهم شود.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت حمایت از بخش کشاورزی، خواستار تخصیص اعتبار برای احیای قنوات و لایروبی آن‌ها شد و گفت: کشاورزان شهرستان طی سال‌های گذشته از مشکلات مربوط به قنوات آسیب دیده‌اند و تأمین منابع مالی برای احیا و لایروبی این زیرساخت‌ها می‌تواند به پایداری فعالیت‌های کشاورزی کمک کند.

نوسانات قیمت نهاده‌ها و جوجه، مرغداران داورزن را با مشکل مواجه کرده است

حسن قربانی، فرماندار داورزن با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی و دام و طیور این شهرستان، بر ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی و سامان‌دهی بازار مرغ تأکید کرد و گفت: شهرستان داورزن دارای دو شهرک صنعتی در شهر داورزن و روستای بیزه است و ظرفیت مناسبی برای توسعه فعالیت‌های تولیدی و صنایع تبدیلی دارد.

وی با اشاره به ظرفیت تولید فلفل در روستای بیزه اظهار کرد: سطح زیر کشت فلفل در این منطقه حدود ۲۰ هزار هکتار اعلام شده و میانگین برداشت محصول نیز حدود چهار تن در هر هکتار است. با توجه به ظرفیت تولید فلفل قرمز و خشک در شهرستان، از سرمایه‌گذاران دعوت می‌شود برای راه‌اندازی واحدهای بسته‌بندی و فرآوری این محصول اقدام کنند.

فرماندار داورزن همچنین با اشاره به فعالیت ۱۳۵ واحد مرغداری گوشتی و تخم‌گذار در این شهرستان افزود: این واحدها ظرفیت قابل‌توجهی در تولید گوشت مرغ دارند و سالانه حدود ۱۵ هزار تن گوشت سفید در شهرستان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه نوسانات قیمت جوجه، نهاده‌های موردنیاز و مرغ زنده، برنامه‌ریزی تولید را برای مرغداران دشوار کرده است، گفت: بی‌ثباتی قیمت‌ها موجب سردرگمی مرغداران در زمینه جوجه‌ریزی شده و لازم است مسئولان جهاد کشاورزی برای مدیریت این وضعیت و حمایت از تولیدکنندگان چاره‌اندیشی کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها