پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۵۸
منبع: نمایندگی اصفهان
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر اصفهان: آموزش امدادی، توان مردم را در لحظه بحران افزایش می‌دهد

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر اصفهان: آموزش امدادی، توان مردم را در لحظه بحران افزایش می‌دهد

اصفهان (ایسنا) - مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به اجرای نهمین دوره طرح «نذر خدمت» در استان گفت: توانمندسازی مردم محلات از طریق آموزش‌های امداد و نجات، به آنان کمک می‌کند تا در لحظات حساس پس از وقوع حوادث، اقدامات صحیح و مؤثری انجام دهند.

محسن مؤمنی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهداف و پیشینه اجرای طرح «نذر خدمت» اظهار کرد: کمک به همنوع و انجام فعالیت‌های بشردوستانه از وظایف ذاتی جمعیت هلال‌احمر است. این رویکرد از سال‌ها پیش در استان اصفهان، در قالب کاروان‌های سلامت دنبال می‌شد و به‌تدریج با بهره‌گیری از توانمندی‌های داوطلبان برای کمک‌رسانی به مردم، توسعه یافت.

وی افزود: این روند در ادامه، در قالب طرح‌های «نذر آب» و سپس «نذر خدمت» گسترش پیدا کرد و اکنون نهمین دوره این طرح در منطقه‌ای از استان اصفهان در حال اجراست. این دوره از طرح آغاز شده و قرار است به مدت سه روز ادامه داشته باشد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به اینکه در اجرای این طرح از ظرفیت داوطلبان جمعیت هلال‌احمر و توان دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌شود، بیان کرد: هدف اصلی، ارائه خدمات و کمک به مردمی است که به این خدمات نیاز دارند.

شناسایی محلات آسیب‌پذیر برای اجرای طرح نذر خدمت

مؤمنی با اشاره به شناسایی پیشین محلات هدف این طرح گفت: برخی محلات، پیش‌تر در چارچوب طرح محله‌های ۲۰۲۰ در سطح روستاها و شهرها شناسایی شده بودند و منطقه‌ای که اکنون طرح نذر خدمت در آن اجرا می‌شود نیز از جمله همین مناطق بود. نکته قابل توجه این است که منطقه هفتون در جریان جنگ تحمیلی و جنگ ۴۰روزه نیز از مناطقی بود که بیشترین آسیب را متحمل شد. به‌همین دلیل، جمعیت هلال‌احمر این منطقه را برای اجرای طرح در نظر گرفت و موضوع را با فرمانداری و دستگاه‌های مربوط مطرح کرد.

وی افزود: از داوطلبان و مردم محله هفتون، به‌ویژه اعضای خانه داوطلب این منطقه که از خانه‌های داوطلب فعال و خانه‌های هلال فعال محسوب می‌شود، قدردانی می‌کنم و امیدوارم در مدت سه‌روز اجرای طرح، کمک‌های مؤثر و ارزشمندی به افرادی که در این زمینه به خدمات و حمایت نیاز دارند، ارائه شود.

ضرورت آموزش امداد و نجات به ساکنان محلات

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان درباره اقداماتی که دستگاه‌های اجرایی و جمعیت هلال‌احمر می‌توانند برای افزایش آمادگی مردم در برابر حوادث احتمالی آینده انجام دهند، خاطرنشان کرد: یکی از اصول مهم در مدیریت حوادث این است که افرادی که از حادثه جان سالم به در برده‌اند، می‌توانند پس از وقوع آن، نقش مؤثری در کمک‌رسانی داشته باشند. بر همین اساس، بهترین اقدام، توانمندسازی ساکنان محلات، مساجد و پایگاه‌های مختلفی است که مردم در آن‌ها حضور دارند. هر اندازه آموزش‌های امدادی توسعه پیدا کند، مردم نیز توانمندتر خواهند شد و در لحظات حساس می‌توانند تشخیص دهند که چه اقداماتی باید انجام دهند.

مؤمنی ادامه داد: مردم باید آموزش ببینند که در زمان وقوع حادثه با چه مراکزی تماس بگیرند، چه اقداماتی را شخصاً انجام دهند، از انجام چه اقداماتی که ممکن است شرایط را نامناسب‌تر کند، خودداری کنند، از چه افرادی کمک بخواهند و چگونه به مصدومان و آسیب‌دیدگان یاری برسانند. این آموزش‌ها در محله‌ای که طرح نذر خدمت در آن اجرا می‌شود نیز دنبال خواهد شد. جمعیت هلال‌احمر آمادگی دارد این اقدامات را در سایر محلات و مساجد نیز پیگیری کند تا مردم در زمینه امدادرسانی و مواجهه با حوادث، توانمندی بیشتری به‌دست آورند.

مشارکت مردم در تأمین اقلام موردنیاز آسیب‌دیدگان

وی درباره میزان کمک‌های مردمی و خیران در استان اصفهان، شهرستان‌ها و محلات مختلف افزود: مردم، به‌ویژه در دوران جنگ، مشارکت و کمک‌های قابل توجهی داشتند و لازم است از همراهی آنان قدردانی شود. در قالب طرح «ارمغان مهر»، اقداماتی برای تهیه اقلام موردنیاز دانش‌آموزان، ازجمله لوازم‌التحریر، انجام شد و مردم نیز در این زمینه کمک‌های فراوانی کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان تأکید کرد: مردم در زمینه تأمین اقلام موردنیاز و بسته‌های مواد غذایی، تهیه لوازم‌التحریر و سایر موارد نیز مشارکت داشتند و از این بابت باید از آنان تشکر کرد. مردم در چنین شرایطی تمایل دارند در صحنه حضور پیدا کنند و به آسیب‌دیدگان کمک برسانند؛ با این حال، حمایت از آسیب‌دیدگان صرفاً به زمان وقوع حادثه محدود نمی‌شود و موضوع کمک‌رسانی در مراحل بعدی نیز اهمیت دارد.

نقش هلال‌احمر در هدایت کمک‌های خیران به آسیب‌دیدگان

مؤمنی درباره اقدامات جمعیت هلال‌احمر برای کمک به سایر محلاتی که بر اثر حوادث و جنگ دچار خسارت شده‌اند، گفت: برخی از خیران جمعیت هلال‌احمر نیز در این زمینه مشارکت داشته و کمک‌هایی ارائه کرده‌اند. با این حال، رسیدگی مستقیم به تمامی این موارد در چارچوب وظایف سازمانی جمعیت هلال‌احمر قرار ندارد؛ از این‌رو، جمعیت در مواردی که افراد تمایل به کمک‌رسانی دارند، آنان را راهنمایی می‌کند تا کمک‌هایشان را از مسیر مناسب به دست مردم آسیب‌دیده برسانند.

افزایش استقبال از عضویت و فعالیت داوطلبانه در هلال‌احمر

وی درباره وضعیت داوطلبی و میزان استقبال مردم از فعالیت در این جمعیت، به‌ویژه در مقایسه با سال‌های گذشته، یادآور شد: جمعیت هلال‌احمر همواره از حضور مردم استقبال می‌کند و مشارکت آنان مایه افتخار این مجموعه است. همان‌گونه که از نام این مجموعه مشخص است، هلال‌احمر یک جمعیت است، نه سازمان یا اداره و بنابراین، بدون حضور مردم، فعالیت‌های آن مفهوم و کارکرد واقعی خود را نخواهد داشت.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به راه‌های ثبت‌نام و اعلام آمادگی برای فعالیت داوطلبانه اضافه کرد: علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سامانه‌های مربوط به ثبت‌نام داوطلبان اقدام کنند یا با مراجعه به شعب جمعیت هلال‌احمر، آمادگی خود را برای شرکت در دوره‌های آموزشی و عضویت در این جمعیت اعلام کنند. حضور و مشارکت مردم در این زمینه برای ما مایه افتخار است.

افزایش دوبرابری شمار داوطلبان در دوران جنگ

مؤمنی درباره میزان افزایش استقبال از فعالیت‌های داوطلبانه در دوران جنگ گفت: استقبال مردم از فعالیت‌های داوطلبانه بسیار چشمگیر بود و شمار داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در این دوره تقریباً به دو برابر افزایش یافت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها