سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵ | ۰۹:۳۱
منبع: نمایندگی خراسان جنوبی
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور: ترویج احترام به طبیعت نیازمند همراهی مسئولان و مردم است

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور: ترویج احترام به طبیعت نیازمند همراهی مسئولان و مردم است

خراسان جنوبی (ایسنا) - معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با تأکید بر ضرورت گسترش فرهنگ احترام به طبیعت، گفت: همراهی مسئولان و بهره‌گیری از ظرفیت اجتماعی و فرهنگی آنان می‌تواند در نهادینه‌سازی فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست و تقویت نگاه مسئولانه به طبیعت در جامعه نقش مؤثری دارد.

شینا انصاری، امروز سه‌شنبه ۵ آبان‌ماه، در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی، با قدردانی از توجه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علیرضا عبادی به مسائل استان، اظهار کرد: خراسان‌جنوبی از ظرفیت‌های ارزشمند طبیعی برخوردار است و کارکنان و مجموعه محیط‌زیست استان برای حفاظت از این میراث طبیعی تلاش‌های قابل‌توجهی انجام می‌دهند. حضور در استان فرصتی برای قدردانی از زحمات افرادی است که با تلاش و فداکاری، مسئولیت صیانت از طبیعت و منابع ارزشمند آن را بر عهده دارند.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد فرهنگی در حفاظت از محیط‌زیست افزود: نگاه مبتنی بر مراقبت از طبیعت، طبیعت‌دوستی و احترام به محیط‌زیست می‌تواند پشتوانه مهمی برای اقدامات سازمان حفاظت محیط‌زیست باشد. در این مسیر، شخصیت‌ها و مسئولانی که از جایگاه اجتماعی و مرجعیت در میان مردم برخوردارند، می‌توانند با ترویج فرهنگ احترام به طبیعت، در افزایش آگاهی عمومی و تقویت مسئولیت‌پذیری جامعه نسبت به محیط‌زیست نقش‌آفرینی کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با تأکید بر ضرورت گسترش این فرهنگ در جامعه بیان کرد: حفاظت از محیط‌زیست تنها به اقدامات اجرایی و نظارتی محدود نمی‌شود، بلکه نیازمند تغییر و تقویت نگرش عمومی نسبت به طبیعت است. هرچه فرهنگ مراقبت از محیط‌زیست و احترام به منابع طبیعی بیشتر در جامعه نهادینه شود، زمینه همراهی مردم با برنامه‌های حفاظتی و صیانت بهتر از میراث طبیعی کشور نیز فراهم‌تر خواهد شد.

انصاری در ادامه با اشاره به جایگاه سیاست‌های کلی محیط‌زیست در برنامه‌ریزی‌های این حوزه گفت: سیاست‌های کلی محیط‌زیست ابلاغ‌شده از سوی رهبر شهید، به‌عنوان یکی از اسناد بالادستی، مبنای پیگیری موضوعات مختلف محیط‌زیستی قرار دارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست تلاش می‌کند این سیاست‌ها را در سطح کشور دنبال کند. اجرای این رویکردها در استان‌ها، از جمله خراسان‌جنوبی، می‌تواند به تقویت برنامه‌های حفاظت از محیط‌زیست و توجه بیشتر به ظرفیت‌ها و ضرورت‌های هر منطقه کمک کند.

وی در پایان با بیان اینکه هدف از این دیدار، بهره‌مندی از دیدگاه‌ها و رهنمودهای نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی است، بر اهمیت تعامل و هم‌افزایی برای پیشبرد اهداف محیط‌زیستی و ترویج فرهنگ حفاظت از طبیعت تأکید کرد.

ترویج فرهنگ احترام به طبیعت نیازمند همراهی مسئولان و مردم است

حجت‌الاسلام سید علیرضا عبادی، نیز با تأکید بر جایگاه طبیعت در نظام آفرینش اظهار کرد: همه اجزای جهان هستی با وجود تنوع و تفاوت‌هایی که دارند، در چرخه حیات نقش ایفا می‌کنند و هر موجودی در جایگاه خود دارای حکمت و کارکردی است؛ بنابراین، انسان نیز باید در رفتار و تصمیم‌های خود این نظم را در نظر بگیرد و از آسیب‌رساندن بی‌دلیل به طبیعت پرهیز کند.

وی با اشاره به آموزه‌های دینی در زمینه رعایت حقوق موجودات زنده افزود: نگاه دینی به طبیعت، تنها به استفاده از منابع برای تأمین نیازهای انسان محدود نیست، بلکه بر رعایت حقوق سایر مخلوقات نیز تأکید دارد. بر همین اساس، نباید بدون ضرورت به موجودات زنده آسیب رساند و لازم است در اقدامات مرتبط با محیط‌زیست، جایگاه و نیازهای آن‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با اشاره به شرایط منابع آبی استان و وابستگی بخش‌هایی از آن به قنات‌ها، به پیامدهای زیست‌محیطی انتقال آب در مسیرهای لوله‌گذاری‌شده پرداخت و بیان کرد: پیش از لوله‌گذاری، حیوانات، پرندگان و حشرات در مسیر طبیعی قنات به آب دسترسی داشتند؛ اما با انتقال آب به داخل لوله‌ها و بسته‌شدن مسیرهای قبلی، ممکن است این موجودات از دسترسی به منبع آب محروم شوند.

عبادی ادامه داد: در اجرای چنین طرح‌هایی باید در کنار هدف‌هایی مانند جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهره‌وری، راهکارهایی نیز برای دسترسی حیات‌وحش به آب در نظر گرفته شود. این موضوع به‌ویژه در استان‌هایی مانند خراسان‌جنوبی که با محدودیت منابع آبی مواجه‌اند، اهمیت بیشتری دارد و لازم است مسئولان مربوطه هنگام اجرای طرح‌های آبی، نیازهای زیستی سایر موجودات را نیز در محاسبات خود لحاظ کنند.

وی با تأکید بر اینکه هر موجودی در نظام آفرینش جایگاه خاص خود را دارد، گفت: انسان همه ابعاد و آثار وجودی موجودات را نمی‌شناسد؛ ازاین‌رو، نباید تصور کند که طبیعت صرفاً برای بهره‌برداری اقتصادی در اختیار او قرار گرفته است. تصمیم‌هایی که با هدف توسعه یا صرفه‌جویی انجام می‌شوند نیز باید با توجه به پیامدهای آن‌ها بر محیط‌زیست و حیات سایر گونه‌ها اتخاذ شوند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی همچنین با اشاره به ضرورت تقویت فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست، مسئولیت‌پذیری عمومی را در صیانت از طبیعت مهم دانست و بر لزوم توجه مسئولان و مردم به حقوق موجودات زنده و حفظ منابع طبیعی تأکید کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها