سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵ | ۱۹:۰۹
منبع: نمایندگی گیلان
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد: هنر ماندگار با قرآن و معارف اهل بیت(ع) پیوند دارد

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد: هنر ماندگار با قرآن و معارف اهل بیت(ع) پیوند دارد

گیلان (ایسنا) - معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، با اشاره به ویژگی های آثار هنری پویا، نافذ، جذاب و ماندگار، گفت: تجربه تاریخی نشان داده که هرچقدر آثار هنری با قرآن و آموزه ها و معارف اهل بیت (ع) پیوند دقیق تر و وثیق تری داشته باشند، از ماندگاری و جذابیت بیشتری برخوردار خواهند بود.

آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره نمایشنامه‌نویسی رضوی و چهارمین جشنواره فیلمنامه‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی «آیات» عصر سه شنبه پنجم آبان با حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولین استانی در آستانه اشرفیه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در این آیین، ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این دو رویداد فرهنگی و هنری و دینی در استان گیلان، اظهار کرد: چنین جلساتی مایه رشد و بالندگی فکری است و برکات فراوانی برای جامعه دارد.

وی با بیان اینکه دین، فرهنگ و هنر از دیرباز دارای پیوند وثیق بوده و هستند، افزود: در هیچ مقطعی از تاریخ مشاهده نشده که این پیوند وجود نداشته باشد؛ در واقع دین، فرهنگ و هنر، سه گانه های به هم پیوسته ای هستند که در لابه لای آثار تاریخی، همواره مورد توجه صاحب نظران قرار گرفته اند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسان را موجودی کمال طلب دانست و تصریح کرد: زیبایی، اوج کمال است و انسان این حس زیبایی شناسی را از سوی خداوند باری تعالی دریافت کرده؛ هر انسانی در طبیعت خود به دنبال فهم و درک زیبایی و لذت بردن از انواع زیبایی هاست و لذا بدون هنر نمی توان زیبایی را دید و لمس کرد.

حجت الاسلام ارباب سلیمانی، با اشاره به جایگاه هنر در جامعه بشری، ادامه داد: امروز می خواهیم از ظرفیت نمایشنامه و فیلم نامه برای بیان آموزه های قرآن و عترت استفاده کنیم و لذا باید شاخص های هنر دینی را بشناسیم.

وی هنر دینی را جهت دار و هدفمند دانست و بیان کرد: هنر دینی غایت دارد و برخلاف برخی ها که اعتقاد به «هنر برای هنر» دارند، از نگاه دینی، هنر فقط برای هنر نیست و هنر برای رسیدن به یک مقصد است و قطعا هنر بدون مقصد، از اصالت لازم برخوردار نیست.

معاون وزیر ارشاد، هنر دینی را هنری دانست که بتواند آرمان های بلند و زیبای اسلام عزیز را ترسیم و تجسم کند و گفت: اگر هنرمند در انجام این ماموریت ناتوان باشد، فقط وقت و انرژی و امکانات خودش را صرف کرده، اما به مقصد نرسیده است.

وی با بیان اینکه استعداد هنری مانند سایر استعدادها، موهبت الهی محسوب می شود، خاطرنشان کرد: هر موهبت به شکر لازم دارد و تکلیف آور است، یعنی باید در مقابل خالق، پاسخگوی آن موهبت باشیم.

به گفته حجت الاسلام ارباب سلیمانی، افرادی که در عرصه هنر حرکت می کنند، باید با تکالیف زمانه خودشان آشنا باشند؛ امروز با جنگ ۱۲ روزه و جنگ ۴۰ روزه و جنایت میناب و شهادت قائد امت مواجه هستیم و نمی توانیم به عنوان یک هنرمند متعهد، نسبت به این وقایع بی تفاوت باشیم و خودمان را از آنها دور نگه داریم.

وی مقوله هنر را دارای ارزش والا دانست و تاکید کرد: هنر مانند خوردن و آشامیدن، حلال و حرام دارد و باید از هنر حرام پرهیز کرد؛ اهالی هنر باید دائما در تلاش باشند و اگر از استعداد هنری برخوردارند، نباید در نیمه راه بمانند و کار را رها کنند.

معاون وزیر ارشاد با بیان اینکه هنرمند در هنر دینی دائما مشغول فکر و اندیشه و نوآوری است و به گذشته بسنده نمی کند، افزود: تولید آثار فاخر هنری نباید متوقف شود و هنرمند باید به دیگر قالب های هنری بیاندیشد.

حجت الاسلام ارباب سلیمانی، جان را ارزشمندترین سرمایه انسان دانست که بهشت، بهای آن است و متذکر شد: هنر بخشی از جان انسان است و نباید هنر را بی ارزش کنیم و به بهای ارزان بفروشیم لذا هنرمندان وظیفه دارند این استعداد را به گونه ای هزینه کنند که به بهای بهشت برسند و کمال را دریافت کنند.

وی کیفیت را رمز ماندگاری اثر هنری دانست و بیان کرد: در کار هنری، اصل بر انبوه سازی نیست و نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم. اثر هنری در هنر دینی، هم در قالب و هم در محتوا، باید صد درصد قابل قبول و تحسین باشد و لذا هنرمند باید تمام توان خودش را به کار بگیرد تا بهترین قالب و محتوا را عرضه کند.

معاون وزیر ارشاد، هنر دینی را ابزار تعلیم و تربیت دانست و متذکر شد: در فعالیت تربیتی، رفتار غیر مستقیم مبناست؛ هنر دینی نیز به دنبال رشد و تعالی و تربیت است و لذا برای اینکه در جامعه رشد اتفاق بیفتد، باید رفتار غیر مستقیم را مبنای فعالیت های تربیتی قرار دهیم.

وی با اشاره به ویژگی های آثار هنری پویا، نافذ، جذاب و ماندگار، اضافه کرد: تجربه تاریخی نشان داده که هرچقدر آثار هنری با قرآن و آموزه ها و معارف اهل بیت(ع) پیوند دقیق تر و وثیق تری داشته باشند، از ماندگاری و جذابیت بیشتری برخوردار خواهند بود.

حجت الاسلام ارباب سلیمانی ضمن قدردانی از فرهیختگان و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه حاضر در دو جشنواره مذکور، تاکید کرد: این آثار هنری دارای پیوست قرآن و عترت است و قطعا مانا می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز، ظرفیت‌های فرهنگی، هنری، تاریخی و مذهبی استان گیلان و شهرستان آستانه اشرفیه را منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: قرآن کریم سرشار از مفاهیم و ارزش‌های الهی، انسانی و اخلاقی است که می تواند منبع الهام هنرمندان باشد.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد: هنری جذاب و ماندگار است که به قرآن و عترت پیوند بخورد

سعید طاهری جشنواره «آیات» را پیوند میان هنر و دین دانست و تاکید کرد: هنر تئاتر و فیلم نیز به برکت معارف قرآن و عترت دارای غنا شده و نمونه فاخر آثار هنری را در جشنواره رضوی شاهد هستیم.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به حضور ۱۱۵ شرکت‌کننده با ۱۲۳ اثر از ۲۷ استان کشور در جشنواره رضوی، اضافه کرد: همچنین ۲۰۷ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره «آیات» رسیده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها