پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۵ | ۱۶:۲۳
منبع: نمایندگی گیلان
رئیس بنیاد نخبگان استان: گیلان را به عنوان شاهراه علم، فناوری و اقتصاد معرفی کنیم

رئیس بنیاد نخبگان استان: گیلان را به عنوان شاهراه علم، فناوری و اقتصاد معرفی کنیم

گیلان (ایسنا) - رئیس بنیاد نخبگان گیلان، با بیان اینکه باید استان را به عنوان شاهراه علم و فناوری و اقتصاد معرفی کنیم، گفت: ظرفیت جامعه نخبگانی گیلان بسیار بالاست.

فرهاد شیرینی، پنجشنبه ۱۴ آبان در نشست با فرهیختگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان گیلان، ضمن قدردانی از نگاه ویژه دولت چهاردهم به نخبگان، اظهار کرد: ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان نشان دهنده اهتمام دولت در این بخش است.

وی، عدالت را شعار محوری دولت دانست و افزود: جامعه نخبگانی ایران در کنار دولتمردان هستند و از هیچ تلاشی برای تعالی کشور دریغ نخواهند کرد، لذا برای همراهی و همگامی حداکثری جامعه نخبگانی، نیازمند پذیرش نظرات و راهکارها و اجرایی کردن حداکثری این نظرات است.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان خواستار استفاده از ظرفیت نخبگان در بدنه اجرایی کشور شد و اضافه کرد: در کنار جامعه نخبگانی، باید به جامعه دانشگاهی استان نیز توجه کنیم؛ جامعه دانشگاهی گیلان بسیار توانمند و منسجم و یکپارچه است و باید از این فرصت برای جلب امکانات بیشتر استفاده کنیم.

شیرینی در ادامه با بیان اینکه مشکلات گیلان در پشت چهره سبز آن پنهان شده است، خاطرنشان کرد: گیلان از جامعه نخبگانی گسترده و مردم فهیم و علاقمند به فرهنگ و علم و دانش و امکانات خدادادی و دریا و منطقه آزاد و موقعیت جغرافیایی مناسب و شخصیت‌های علمی و... برخوردار است و لذا باید گیلان را به عنوان شاهراه علم و فناوری و اقتصاد معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: گیلان باید به عنوان مرکز ارتباطات بین المللی ایران با منطقه قفقاز و کشورهای حاشیه دریای کاسپین به رسمیت شناخته شود و بر سه محور دریا و محیط زیست و علوم پایه تاکید کنیم.

فعالان سیاسی و فرهنگی گیلان در دیدار با معاون اجرایی رئیس‌جمهور چه گفتند؟

مجتبی نعیمی، از فعالان سیاسی و اجتماعی، در این نشست با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل متحد، آن را دفاعی شجاعانه از ملت ایران توصیف کرد و گفت: کشور در مقطع کنونی درگیر یک جنگ تمدنی و در آستانه یک پیچ تاریخی مهم قرار دارد و خدمت در چنین شرایطی، نعمتی است که نصیب مسئولان شده است؛ بنابراین باید این فرصت را مغتنم شمرد و از ظرفیت‌های موجود برای حل مسائل کشور و استان استفاده کرد.

وی با اشاره به موضوعات مهم استان گیلان، از جمله مدیریت پسماند، محیط زیست، راه‌آهن، گردشگری و صنعت، اظهار کرد: بسیاری از اقدامات از سوی دستگاه‌های اجرایی در حال انجام است، اما لازم است سازوکاری مشخص برای ارتباط افرادی که دارای ایده و طرح هستند با دولت تعریف شود.

نعیمی در ادامه با یادآوری تأکیدهای رئیس‌جمهور مبنی بر استقبال از طرح‌ها و ایده‌های کارشناسی، تصریح کرد: باید مشخص باشد افرادی که برای حل مسائل کشور و استان پیشنهاد و راهکار دارند، از چه مسیری می‌توانند ایده‌های خود را به دولت ارائه کنند و این پیشنهادها چگونه به مرحله اجرا می‌رسند.

وی همچنین با اشاره به موضوع ارز ترجیحی و ابهامات موجود در شیوه مدیریت آن، بر ضرورت شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و تبیین روش اجرای طرح‌های مختلف تأکید کرد.

این فعال سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف باید پیوست روشی و اجرایی اقدامات مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: همچنان فقدان یک تصویر و درک مشترک میان مسئولان و نخبگان درباره مسائل و اولویت‌های استان وجود دارد و لازم است برای ایجاد این هم‌افزایی تلاش شود.

پرویز شکوری، فعال فرهنگی استان گیلان، نیز در این نشست با انتقاد از وضعیت نظام آموزش و پرورش، اظهار کرد: امروز آنچه در ساختار آموزش و پرورش مشاهده می‌کنیم، بیش از هر چیز تحت تأثیر پول و سرمایه قرار گرفته است و این مسئله عدالت آموزشی را با چالش مواجه کرده است.

وی با اشاره به سهم اندک دانش‌آموزان مدارس عادی در میان رتبه‌های برتر کنکور، افزود: آنچه بیش از همه نگران‌کننده است، نبود اراده و برنامه جدی در آموزش و پرورش برای رسیدگی به این مسئله و برقراری عدالت آموزشی است.

شکوری با بیان اینکه شکاف میان مدرسه و جامعه بسیار عمیق شده است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از مباحث علمی و آموزشی که امروز در میان دانش‌آموزان موفق مشاهده می‌کنیم، حاصل آموزش‌های رسمی مدارس نیست، بلکه از طریق کلاس‌های خصوصی و با اتکا به توان مالی خانواده‌ها تأمین می‌شود. این وضعیت نشان می‌دهد که فرصت‌های آموزشی به شکل برابر در اختیار همه دانش‌آموزان قرار ندارد.

این فعال فرهنگی با تأکید بر جایگاه تاریخی گیلان در حوزه علم و دانش، گفت: گیلان همواره یکی از استان‌های پیشرو در عرصه علم و فرهنگ بوده است، اما آنچه امروز در وضعیت آموزش و پرورش استان مشاهده می‌شود، در شأن مردم و پیشینه علمی و فرهنگی این خطه نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جمعیت اهل سنت در استان گیلان اظهار کرد: حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را اهل سنت تشکیل می‌دهند. این موضوع را باید از دو منظر مورد توجه قرار داد؛ از منظر اجتماعی، زندگی مسالمت‌آمیز و همزیستی میان اقوام و مذاهب در استان برقرار است و این ظرفیت ارزشمندی محسوب می‌شود. از سوی دیگر، برای نخستین بار در دولت فعلی یک فرماندار اهل سنت در استان منصوب شده است که می‌توان آن را گامی در جهت توجه به تنوع مذهبی و استفاده از ظرفیت‌های مختلف جامعه دانست.

شکوری در ادامه با تأکید بر ضرورت پذیرش الزامات جمهوریت، خاطرنشان کرد: وقتی نظام جمهوریت را پذیرفته‌ایم، باید اقتضائات و الزامات آن را نیز بپذیریم. یکی از این الزامات، به رسمیت شناختن حق اعتراض و مطالبه‌گری شهروندان است.

وی در ادامه با اشاره به اعتراضات معلمان نسبت به مشکلات معیشتی، گفت: اگر معلمان به دلیل مشکلات معیشتی اعتراض و مطالبه‌ای دارند، باید این حق را به رسمیت شناخت. برخورد با معلمان معترض از طریق زندان یا برکناری از کار، راهکار مناسبی نیست و باید به جای برخوردهای سلبی، زمینه گفت‌وگو، شنیدن مطالبات و حل مشکلات آنان فراهم شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها