کامیار مرزبانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مساحت یک میلیون و ۴۱۷ هزار هکتاری استان گیلان، اظهار کرد: ۷۰ درصد مساحت گیلان معادل ۹۷۳ هزار هکتار به اراضی ملی اعم از جنگل، مرتع، ساحل و... اختصاص دارد.
وی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان را متشکل از ۹۶۸ نفر نیروی حفاظتی و کارشناسی دانست و افزود: ۶۱۱ نفر به طور مستقیم، کار حفاظت از عرصه های ملی را برعهده دارند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری از جنگل ها و مراتع را از جمله ماموریت های این اداره کل دانست و تاکید کرد: طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۲ اجرایی شده و اکنون در سال چهارم و پایانی اجرای آن هستیم.
مرزبانی به تعهد کاشت سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور اشاره کرد و گفت: تعهد گیلان طی چهار سال، ۳۲ میلیون اصله نهال است(هشت میلیون اصله نهال در سال) و طی سه سال گذشته، بالغ بر ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله را غرس کردیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۳۷ میلیون اصله نهال را تولید کردیم، متذکر شد: ۹ نهالستان دولتی برای تولید نهالهای بومی و جنگلی هیرکانی داریم؛ فقط در نهالستان پیلمبرا، بالغ بر سه میلیون و ۲۸۵ هزار اصله نهال طی امسال تولید شده است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان از توزیع نهال رایگان اعم از صنوبر و گونه های جنگلی، هم در هفته منابع طبیعی و هم در پویش های مناسبتی خبر داد و اضافه کرد: تولید و کاشت نهال های گلدانی نیز در طول سال انجام می شود.
وی با اشاره به مشارکت مردم در تولید و کاشت نهال، تاکید کرد: دستگاه های اجرایی نیز اقدام به نهالکاری در اراضی دولتی می کنند. تامین نهال رایگان جهت کاشت در حاشیه راه ها توسط اداره کل راهداری و در حوزه فضای سبز، توسط شهرداری ها و دهیاری ها نیز انجام می شود.
مرزبانی از جابجایی برخی از گونه های جنگلی پهن برگ از جمله انجیلی که مناسب فضای سبز شهری هستند نیز خبر داد و اضافه کرد: این گونه ها توسط شهرداری، پرورش یافته و کاشته می شوند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان در ادامه به لزوم حفاظت از عرصه های نهالکاری شده اشاره و بیان کرد: حفاظت از ۱۸۰۱ هکتار از عرصه های جنگلکاری شده سنواتی در حال انجام است؛ حفاظت قرق نیز در دستور کار بوده و حفاظت فیزیکی را برای جلوگیری از تخریب و تصرف عرصه ها انجام می دهیم.
وی در ادامه از اجرای حدود ۶۰۰۰ هکتار طرح جنگلداری نوین خبر داد و اضافه کرد: ۳۵ هزار هکتار عرصه طراعت چوب فعال در اراضی غیرملی داریم؛ گیلان قطب زراعت چوب در کشور بوده و ماده اولیه صنایع سلولزی را تامین می کنیم. با توجه به توقف بهره برداری از جنگل های طبیعی و کوهستانی، تامین چوب از طریق واردات خارجی و استانهای غربی انجام می شود.
انتهای پیام