به گزارش ایسنا دکتر مهدی حسینی در جمع خبرنگاران بیان کرد: در بحث آزمایشات مولکولی برای آنفلوانزای فوق حاد طیور نیز به منظور ارتقای نتایج کیفی آزمایشات پاسخگویی شفاف و دقیق به متقاضیان صادرات و واردات فرآورده های خام دامی و نهاده های دام و طیور انجام می شود و این آزمایشگاه ها کمک بزرگی است.
وی اظهار کرد: پایش و مراقبت مهمتر از واکسیناسیون است و بخش خصوصی نیز در این زمینه مشارکت خوبی دارد و در همین راستا تفاهمنامه ای با سایر ارگان ها مانند محیط زیست امضا شده است.
حسینی گفت: چهار میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام در یکسال گذشته علیه بیماری های دامی واکسیناسیون و یک میلیون و ۳۶۰ هزار پایش و مراقبت بیماری در استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: از ۱۷۰۹ عامل بیماریزا در انسان ۸۳۲ مورد بین انسان و دام مشترک است که برای ریشه کنی و کنترل این بیماریها در جمعیت انسانی باید برنامه ریشهکنی در جمعیت دامی انجام شود.
وی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی متولی تولید غذای سالم و تامین امنیت غذایی مردم است به همین سبب برای ریشه کنی بیماریها در جمعیت دامی نیازمند همکاری بیش از پیش مردم هستیم.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: امنیت غذایی از نظر کمی و کیفی از سوی سازمان دامپزشکی مورد بررسی قرار می گیرد که در همین راستا سالانه بیش از ۵۹ هزار مورد آزمایش کنترل کیفی و به طور متوسط چهار هزار مورد بازدید از سوی کارکنان این اداره کل در استان انجام میشود.
حسینی ادامه داد: از نگاه دولت بسیاری از امور باید به بخش خصوصی واگذار شود و برخی از واکسن ها مانند تب برفکی به بخش خصوصی واگذار شده و دولت نقش نظارتی دارد.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: با وجودی که انتقال بیماری کرونا یا مرس (از خانواده کرونا) از شتر به انسان هنوز ثابت نشده و کشندگی آن ۳۰ درصد است، از سال ۹۴ آزمایشگاه راه اندازی و بر روی تمامی شترهای وارداتی تست کرونا انجام می شود و موارد مثبت قرنطینه و تست ها مجدد صورت می گیرد تا زمانیکه منفی شود.
حسینی اظهار داشت: ۴۰۰۰ مورد بازدید از مراکز عرضه صورت گرفته که ۲۵۰ مورد به مراجع قضایی معرفی و ۲۳۰۰ تن فرآورده نیز ضبط که ۱۷۰ تن از این محموله ها معدوم شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیماری نیوکاسل نیز با هدف جلوگیری از انتقال ویروس به واحدهای صنعتی به صورت رایگان در استان اجرا می شود.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: مردم باید از مراکز مجاز، دام مورد نیاز را تهیه کنند زیرا در کشتارگاه تمام موازین شرعی رعایت می شود و عمده دامی که خارج از کشتارگاه ذبح می شود، مطابق موازین شرعی نیست.
وی افزود: طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با هدف تقویت نظارت بر اعمال سامانه های بهداشتی در کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآورده های خوراکی طیور در کشتارگاه های صنعتی و ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصولات استحصالی نهایی مرغ در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات