چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۹
منبع: نمایندگی دانشگاه اصفهان
آلودگی هوا حاصل چندین دهه سوء مدیریت، غفلت و سهل انگاری است

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان:

آلودگی هوا حاصل چندین دهه سوء مدیریت، غفلت و سهل انگاری است

اصفهان (ایسنا) - رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: آلودگی هوا حاصل چندین دهه سوء مدیریت، غفلت، مسامحه و سهل انگاری است که اتفاق افتاده و قطعا این مشکل یک شبه حل نمی شود.

کوروش محمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶، اظهار کرد: درحال حاضر  یک قانون محکم و صریح داریم که چند سالی است ابلاغ شده و مصوبات آن  باید در کلانشهرهایی که با معضل آلودگی هوا روبرو هستند، اجرا شود.

وی با بیان اینکه بر اساس این قانون، بسیاری از دستگاه های اجرایی مکلف به انجام اقداماتی هستند که متاسفانه به آن بی توجهی شده است، گفت: در زمان هایی که کلانشهرها با حجم زیادی از آلودگی هوا مواجه می شوند، جلسات کارشناسی و گروه های اضطرار تشکیل می شود، درحالی که اگر ما نسبت به اجرای قوانین توجه و اهتمام لازم را داشته باشیم با چنین شرایطی مواجه نمی شویم.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: طی یک ماه گذشته شاخص آلودگی هوا (AQI) در اصفهان بارها به وضعیت قرمز و شرایط ناسالم رسیده است و حتی گاهی شاخص کیفیت هوا به بالای ۲۰۰ و بسیار ناسالم رسیده که تهدید جدی برای سلامت شهروندان است.

محمدی با اشاره به اینکه بررسی های اخیر نشان می دهد در سال های گذشته از موضوع آلودگی هوا غافل بوده ایم و مسیری که در این زمینه طی کرده ایم اشتباه بوده است، افزود: در سال های گذشته هرگاه با افزایش آلایندگی هوا مواجه می شدیم بلافاصله تردد خودروها در سطح شهر را هدف قرار داده و مدارس را تعطیل می کردیم و این همان اشتباه استراتژیکی است که در کلان شهر اصفهان و بعضی کلان شهرها اجرایی شده است.

وی با اشاره به انجام دو مطالعه دانشگاهی با عنوان پروژه «تعیین سهم منابع آلاینده در آلودگی گازی جو پایین و سیاهه آلاینده‌های گازی کلان شهر اصفهان» و «پروژه منشأیابی و سهم بندی ذرات معلق هوای شهر اصفهان» از سوی دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان، گفت: براساس نتایج این مطالعات، منابع آلاینده هوای شهر اصفهان فقط خودروها نیستند.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: البته در مطالعات اخیر به سهم صنایع در آلایندگی هوای اصفهان نیز اشاره شده است، ولی نباید این تصور را داشته باشیم که صنایع تنها منبع آلودگی هوای شهر هستند و باید در طبقه بندی به همه موارد از قبیل صنایع، خودروها، منابع ثابت و متحرک توجه کنیم.

مسیر اشتباهی که طی کرده ایم

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سال های گذشته در کلانشهرها به ویژه در کلانشهر اصفهان شاهد روند خوبی نبوده ایم و مسیر کاملا اشتباهی طی کرده ایم.

محمدی با اشاره به اینکه به دستور دادستان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان مصرف مازوت در صنایع بزرگ اصفهان به صفر رسیده، تصریح کرد: اگرچه در صنایع بزرگ مخازن مصرف مازوت پلمب شده و از گاز استفاده می شود، اما گاهی گزارش هایی مبنی بر استفاده برخی از صنایع از نوعی سوخت غیرمجاز منتشر شده که البته باید به تاییدیه کارشناسان مربوطه برسد.

وی با اشاره به پیگیری وضعیت تعداد قابل توجهی از صنایع آلاینده در محدوده شهر اصفهان، گفت: مدیریت شهری برخورد با این صنایع را در دستور کار خود قرار داده و آغاز کرده است، اما نیاز به برخورد و مواجهه قضایی و انتظامی داریم و مدیریت شهری به تنهایی نمی تواند این معضل را برطرف کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه صنایع داخل شهر مثل پیشه وری ها و بسیاری از صنایع کوچک هم جزو صن