• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۳
  • GMT 01:33

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۳
  • GMT 01:33

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

نان کامل، دریچه ای به سمت سلامتی

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۳

سبک تغذیه مردم ایران و جایگاه مهمی که نان در سبد تغذیه ایرانیان داشته و دارد از یک سو و ضرورت بهبود رژیم غذایی مردم برای کاهش آمار بیماری های غیرواگیر که عموما ناشی از نوع تغذیه و سبک زندگی افراد است، مسئولان و سیاستگذاران را بر آن داشت تا با افزایش کیفیت نان مصرفی مردم، به نوعی کیفیت سلامت آنان را افزایش داده و در درازمدت به کاهش آمار برخی بیماری ها کمک کنند و در نهایت، این تصمیم به راه اندازی نهضت نان کامل منجر شد. استان مرکزی یکی از استان‌های پیشتاز در این نهضت است و در حال حاضر حدود ۷۰ نانوایی به پخت نان با آرد کامل فعالیت می‌کنند.

عکس: فرید رحیمی

  • نان در سراسر جهان و از نگاه تمامی ملت‌ها، یک خوراک اساسی و ارزشمند و عضو اصلی سبد غذایی خانوار است.
  • مصرف سرانه نان در برخی کشورها همچون ایران بسیار بالا و تنوع آن در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران قابل توجه است.
  • مردم در نقاط مختلف کشور علاوه بر نان‌های رایج، بر اساس نوع تغذیه و مواد در دسترس، نان‌های محلی بسیار متنوعی را تهیه و مصرف می‌کنند.
  • علم نیز ارزش غذایی نان را باور دارد، براساس آنچه هرم غذایی می‌گوید، نان جزو مهمترین گروه‌های تغذیه ای بویژه برای بزرگسالان است. نان مد نظر در هرم غذایی، محصولی ساخته‌شده از غلات کامل با فیبر بیشتر و غنی از عناصر تغذیه‌ای است و غلات سبوس‌دار مثال بارزی از تکامل هستند.
  • نهضت احیای نان کامل با هدف افزایش کیفیت نان مصرفی مردم و افزایش کیفیت سلامت آنان در چند استان کشور آغاز شده‌ است.
  • این نهضت از اواخر سال گذشته در استان مرکزی کلید خورد و تاکنون ۷۰ نانوایی پخت نان کامل را محقق کرده‌اند.
  • با توجه به مزایا و تاثیر بالایی که انتظار می رود  نان کامل در روند سلامتی مردم داشته باشد، امید است در آینده نانوایی‌هایی بیشتری در سطح کشور از آرد کامل برای پخت نان استفاده کنند.
  • نانی کامل محسوب می شود که تمامی مزایای گندم را داشته باشد.
  • نان کامل نانی است که دارای پروتئین، آهن، ویتامین های گروه ب و روی است و می تواند بر سلامتی انسان اثرگذار باشد. نان می‌تواند به عنوان یک ماده مغذی و طلای گیاهی، ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز بدن انسان را تامین کند.
  • نان کامل می تواند به خوبی احساس سیری ایجاد کند و در هنگام سیر شدن، در اصل می توان فشار خون و دیابت را کنترل کرد. با استفاده از نان کامل، قند در بدن دیرتر جذب می شود و کمک می کند که دیابت افزایش پیدا نکند.
  • استفاده از آرد کامل باعث افزایش کیفیت نان شده و مردم نیز استقبال خوبی از این نان داشته اند.
  • استفاده از این نان همچنین بر زیبایی پوست و مو نیز تاثیر بالایی دارد، همچنین مصرف این نان با توجه به برخورداری آن از ویتامین های لازم، در جلوگیری از ابتلا به یبوست نیز موثر است.
  • در ایران با افزایش آمار چاقی و اضافه وزن در تمامی گروه‌های سنی و افزایش بیماری‌های غیر واگیر از جمله سکته قلبی، مغزی، فشار خون، دیابت و چربی خون مواجه هستیم و از آنجا که نان عنصر اصلی در سفره غذایی ماست، مصرف نان سبوس دار می‌تواند در پیشگیری از این بیماری‌ها نقش بسزایی داشته باشد.
  • بر اساس پژوهش‌های انجام شده افرادی که نان‌های سبوس دار استفاده می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان‌های معده، سینه، خون و پروستات قرار دارند.
  •  سبوس گندم و نان‌های سبوس دار علاوه بر اینکه مقدار زیادی کلسترول را جذب می‌کند، قادر به جذب مقادیر زیادی مواد سمی از جمله رادیکال‌های آزاد، سرب، کادمیوم و آفلاتوکسین بوده و عامل دفع آنها از بدن است.
  • انتظار می رود که در قالب اقدامات ترویجی و فرهنگ ساز، مردم فواید این نان و مضرات مصرف طولانی مدت نان سفید را جدی گرفته و به سمت استفاده از نان کامل سوق پیدا کنند.
  • دبیر لیلا بنیادی
  • استانی-عکس
  • نان کامل
  • نان
  • نانوايي

اخبار مرتبط

  • ویدیو/ نهضت پخت نان کامل در اراک

  • نمک این نان، سلامتی است

  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده روغن هیدرولیک تجهیزات پزشکی خرید سی پی کالاف بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی پیوان ساندویچ پانل سم برای ساس چاپ لیبل uv dtf قیمت تشک خرید بک لینک طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved