• شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404010903882
  • خبرنگار : 50622

کارشناس تغذیه:

شیرینی و آجیل باعث تشنگی می‌شود

شیرینی و آجیل باعث تشنگی می‌شود

ایسنا/البرز یک کارشناس تغذیه گفت: در ایام نوروز، الگوی تغذیه‌ای و فعالیت بدنی تغییر می‌کند از این جهت با توجه به در دسترس بودن تنقلات شور و شیرین، بر خود مراقبتی تغذیه‌ای در این ایام تاکید می‌شود.

فرزانه سینکایی در گفت و گو با ایسنا، درباره اصول صحیح تغذیه‌ای در ایام نوروز اظهار کرد: اکثر اقلام خوراکی ایام نوروز پرنمک، شیرین و پرکالری هستند و در صورت زیاده روی، سلامت فرد را تحت تاثیر قرار داده و باعث اضافه وزن و چاقی می‌شود. بنابراین بر خود مراقبتی تغذیه‌ای در ایام نوروز تاکید می‌شود.

وی افزود: یکی از نکاتی که باید در این ایام در نظر گرفت؛ رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی است. در واقع از تمام گروه‌های غذایی مثل نان، غلات، گوشت، میوه و سبزیجات باید به میزان متعادل و متنوع استفاده شود.

سینکایی ادامه داد: در نوروز به خاطر سفر و مهمانی‌های بعد از افطار ممکن است فرد دچار پرخوری و یا بی نظمی در مصرف وعده‌های غذایی و زیاده روی در تنقلات و آجیل شود که این می‌تواند باعث سیری و حذف وعده‌های غذایی اصلی شود.

وی ادامه داد: بهتر است در این ایام اولویت اول در مهمانی‌ها مصرف میوه باشد و در مرحله بعد به میزان کنترل شده‌ای آجیل و در مرحله آخر از شیرینی استفاده شود.

این کارشناس تغذیه گفت: خرید و مصرف شیرینی‌های خامه‌ای و شکلاتی در این ایام باید محدود شود، بهترین شیرینی‌ها در این ایام شیرینی‌های خشک و در اندازه کوچک است که قند و چربی کمتری دارند.

وی افزود: شیرینی‌های خامه‌ای مقادیری از قندهای ساده، اسید چرب ترانس و اشباع دارند که مصرف آنها در این ایام توصیه نمی‌شود. در مقابل شیرینی‌های خشک مثل نخودچی، گردویی، نارگیلی و زنجبیلی که جوش شیرین و پکینگ پودر کمتری دارند، حاوی مواد مغذی‌تری هستند.

سینکایی ادامه داد: در ایام نوروز مصرف سبزیجات و لبنیات به دلیل کمبود وقت و یا وجود خوراکی‌های دیگر کمتر می‌شود، بنابراین لازم است خانواده که در وعده غذایی شام خود حتما از این گروه غذایی استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: با توجه تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان، مصرف شیرینی و آجیل که در ایام عید متداول است؛ باعث تشنگی در روزه‌داران می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از تشنگی و کم آبی و سهولت روزه داری، باید از مایعات کافی، طبیعی و کم نمک استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha