به گزارش ایسنا، زمانی که فیبر مصرفی وارد روده بزرگ میشود، بخشی از آن توسط باکتریهای روده تجزیه شده و بهعنوان محصول جانبی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر(SCFAs) آزاد میشوند. این اسیدهای چرب کوتاه زنجیر نقش مهمی در پیوند عملکردی روده و قلب ایفا میکنند و عمدتا با کاهش فشار خون، بر حفاظت از سلامت قلب تاثیر میگذارند.
به نقل از نیواطلس، پروفسور فرانسیس مارکز (Professor Francine Marques)، نویسنده همکار این مطالعه و رئیس آزمایشگاه تحقیقاتی فشار خون، میگوید: میخواستیم ببینیم آیا افرادی که این تغییرات ژنتیکی را دارند، بیشتر در معرض فشار خون بالا و مشکلات قلبی شدید مانند سکته قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی هستند یا خیر.
با استفاده از پایگاه داده پزشکی UK Biobank پژوهشگران دادههای مربوط به افرادی را که دارای جهشهای نادر در ژنهای مرتبط با گیرندههای اسیدهای چرب کوتاه زنجیر بودند، با سایر افراد مقایسه کردند. نتیجه این بود که این افراد بیشتر در معرض فشار خون بالا و بیماریهای قلبی هستند.
دکتر لتیسیا کامارگو تاوارس (Leticia Camargo Tavares)، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: مطالعه نشان داد که اختلال در این گیرندهها با افزایش ۲۰ درصدی شیوع فشار خون بالا و بیماریهای قلبی یا سکته مغزی مرتبط است، حتی پس از در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل وزن یا سیگار کشیدن.
در گام بعدی، محققان بررسی کردند که آیا این افراد، با وجود مصرف مقدار کافی فیبر، همچنان از محافظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر بیبهرهاند یا خیر. اگر چنین باشد، اهمیت سیگنالدهی اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در محافظت از قلب تایید میشود.
مارکز افزود: درست طبق فرضیهمان، شیوع فشار خون بالا در این گروه حتی بین افرادی که رژیم غذایی غنی از فیبر داشتند نیز بالا بود.
اما جای نگرانی برای اغلب افراد وجود ندارد. زیرا این نوع تغییرات ژنتیکی بسیار نادر هستند. این جهشهای نادر ژنتیکی در کمتر از یک درصد از افراد دیده میشوند.
بنابراین، برای اکثریت مردم، مصرف فیبر کافی میتواند نقش محافظتی در برابر بیماریهای قلبی داشته باشد.
مارکز پیشتر نیز یک آزمایش بالینی درباره اثر مکمل اسید چرب کوتاه زنجیر بر فشار خون را رهبری کرده و اکنون نیز در حال انجام مطالعهای جدید در این زمینه است. هدف نهایی آنها تولید مکملی تجاری برای افزایش سطح اسید چرب کوتاه زنجیر و بهبود سلامت قلب است.
انتهای پیام
نظرات