• سه‌شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404031308310
  • خبرنگار : 50046

تب کریمه کنگو در کمین قربانی‌های غیربهداشتی

تب کریمه کنگو در کمین قربانی‌های غیربهداشتی

ایسنا/خراسان شمالی بیماری‌های زئونوز یا همان بیماری‌های مشترک میان انسان و دام، بیماری‌هایی هستند که لیست بزرگی دارند و تمام افراد در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و حفاظتی در معرض خطر این بیماری‌ها که تعدادی از آن‌ها نیز کشنده هستند قرار می‌گیرند.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHF یکی از این بیماری‌هایی است که از دام مبتلا به انسان منتقل می‌شود و از انسان مبتلا به انسان سالم نیز منتقل می‌شود و احتمال مرگ فرد بیمار نیز وجود دارد. اما نکته‌ای که در این میان وجود دارد آن است که عدم ابتلا به آن بسیار ساده است و با رعایت نکات بسیار ساده می‌توان از ابتلا به آن را گرفت.

کشتار دام در کشتارگاه مهمترین راه جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان

دکتر حمید رمضانی مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد بیماری‌های نوظهور منشأ جانوری دارند و بیماری خون‌ریزی‌دهنده تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های خطرناک میان انسان و دام است، گفت: این بیماری خطرناک در دام هیچ علائمی ندارد و ممکن است توسط دامپزشک هم تشخیص داده نشود اما در انسان علائم خطرناکی همچون خون‌ریزی را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: این بیماری از تماس انسان با دام بیمار منتقل می‌شود و یا از طریق کنه‌ای که خون دام آلوده است به انسان منتقل می‌شود.

رمضانی افزود: افرادی که دام را خارج از کشتارگاه ذبح می‌کنند، کادر مایه کوب دامپزشکی، دامپزشک، کارگران و پرسنل کشتارگاه به خصوص افراد پوست کن در کشتارگاه در معرض ابتلا به این بیماری مخوف هستند. بنابراین این افراد هنگام تماس با دام باید حفاظت‌های شخصی همچون استفاده از دستکش و عینک را مورد توجه جدی قرار دهند چراکه ممکن است عامل بیماری زا از حیوان از طریق مخاط چشم وارد بدن انسان شود.

وی با بیان اینکه زیستگاه اصلی کنه‌ها در طبیعت روی گیاه است، تصریح کرد: این بیماری حتی طبیعت گردها را هم تهدید می‌کند ممکن است کنه ای که از دام آلوده به بیماری خون ریزی دهنده کریمه کنگو تغذیه کرده است فرد طبیعت گرد را هم مورد گزش قرار دهد و بیماری را منتقل کند.

وی با بیان اینکه کشتار دام در کشتارگاه‌ها و خرید گوشت قرمز ممهور به دامپزشکی مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است، تاکید کرد: یکی از اقداماتی که می‌توان از ابتلای به تب کریمه کنگو جلوگیری کرد رعایت اقدامات بهداشتی است که باید مواردی همچون سمپاشی دام به مدت دو هفته قبل از کشتار از سوی دامدار را در دستور کار قرار داد.

این مقام مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر رفاه حال دام کشتاری نیز مورد توجه قرار گیرد و ۱۲ ساعت قبل از کشتار وارد کشتارگاه و از غذا دادن به آن خودداری شود.

وی خاطرنشان کرد: با انجام این اقدامات به دام اجازه خواهیم داد تا دام به طور کامل استراحت کند و بدون خستگی و استرس روانه کشتار شود که در صورت جمود نعشی به خوبی اتفاق می‌افتد.

رمضانی توضیح داد: زمانی که دام به اندازه کافی استراحت کرده و بعد از آن کشتار می‌شود ارزش غذایی آن نیز افزایش می‌یابد.

پرهیز جدی از مصرف جگر نیم‌پخت

وی ادامه داد: عامل بیماری خون ریزی دهنده تب کریمه کنگو در خون دام وجود دارد در نتیجه زمانی که دام در کشتارگاه کشتار می شود ۲۴ ساعت دوره پیش سرد را می‌گذراند عامل بیماری موجود در خون گوشت از بین می‌رود.

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: گاهی دیده می‌شود که برخی از افراد جگر را به صورت نیمه پخته استفاده می‌کنند که رفتار پرخطری است و برای اینکه عامل بیماری مذکور در جگر از بین رود باید به مدت ۴۸ ساعت دوره پیش سرد را در یخچال بگذراند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha