• جمعه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404031609804
  • خبرنگار : 71604

کاوشگر ژاپن به ماه برخورد کرد

کاوشگر ژاپن به ماه برخورد کرد

کاوشگر خصوصی ژاپنی «رزیلینس» در طول تلاش برای فرود خاموش شد و با سرعت بالایی به ماه برخورد کرد.

به گزارش ایسنا، کاوشگر ژاپنی «رزیلینس»(Resilience) در  تلاش روز پنجشنبه ۵ ژوئن برای اولین فرود خصوصی این کشور روی ماه، در نهایت به سطح ماه برخورد کرد و دومین شکست ناامیدکننده را برای سازندگان خود رقم زد.

به نقل از اسپیس، کاوشگر رزیلینس ساخت شرکت ژاپنی «آی‌اسپیس»(ispace) قرار بود در ساعت ۱۵:۱۷ به وقت منطقه زمانی شرقی، یک فرود نرم را در منطقه‌ «دریای سرما»(Mare Frigoris) در سمت نزدیک ماه داشته باشد اما ارتباط تله‌متری این فرودگر با زمین یک دقیقه و ۴۵ ثانیه پیش از زمان مورد نظر ظاهراً به دلیل نقص فنی تجهیزات متوقف شد. این اتفاق یادآور اولین تلاش آی‌اسپیس برای فرود روی ماه در آوریل ۲۰۲۳ بود. این کاوشگر در طول آن تلاش خاموش شد و در نهایت شکست آن اعلام شد.

«تاکشی هاکامادا»(Takeshi Hakamada) بنیانگذار و مدیرعامل آی‌اسپیس چند ساعت پس از تلاش برای فرود، در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: ما می‌خواستیم ماموریت دوم را با موفقیت انجام دهیم اما متأسفانه نتوانستیم فرود بیاییم.

داده‌های اولیه از لحظات پایانی تلاش رزیلینس نشان می‌دهند که فاصله‌یاب لیزری این کاوشگر هنگام اندازه‌گیری فاصله‌ آن تا سطح ماه، به نوعی تأخیر دچار شده است. مقامات آی‌اسپیس در یک پست نوشتند: در نتیجه، کاوشگر نتوانست به اندازه‌ی کافی سرعت خود را کاهش دهد تا به سرعت مورد نیاز برای فرود برنامه‌ریزی‌شده روی ماه برسد. بر اساس این شرایط، در حال حاضر فرض بر این است که کاوشگر احتمالاً فرود سختی را روی سطح ماه داشته است.

فرود سخت به این معناست که رزیلینس سریع‌تر از زمان برنامه‌ریزی‌شده به سطح ماه برخورد کرده است. بعید است که در هر شرایطی سالم مانده باشد تا بتواند ماموریت دوهفته‌ای خود را ادامه دهد یا ماه‌نورد کوچک «تناسیوس»(Tenacious) ساخت «آژانس فضایی اروپا» را مستقر کند.

هاکامادا گفت: ما می‌خواهیم از کسانی که از ما حمایت کرده‌اند، عذرخواهی کنیم. آی‌اسپیس متعهد است که از شکست‌های خود برای پروازهای آینده درس بگیرد. ما باید به ماموریت خود برای اکتشاف ماه توسط ژاپنی‌ها ادامه دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha