مهرداد شریفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با بازرسی مستمر از هیاتهای عزاداری ایام محرم توسط مهندسان بهداشت محیط، نحوه تامین آب آشامیدنی و بهداشت مواد غذایی نذری و بهداشت فردی خادمان و بهداشت محل، ارزیابی میشود تا با هماهنگی مسئولان هیاتها، نواقص موجود رفع شوند.
وی افزود: تعدادی از هیاتهای عزاداری اقدام به پخت و پز غذا و تهیه نوشیدنیهای سرد و گرم میکنند که باید به مواردی از جمله بهداشت فردی افرادی که در پخت و توزیع نذورات دخالت دارند توجه کنند. در این خصوص مراجعه به مراکز بهداشت برای انجام معاینات پزشکی لازم و اطمینان از سلامت، ضروری است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: مواد اولیهای که در تهیه غذا و یا نوشیدنیها استفاده میشود باید دارای استاندارد و نشان سیب سلامت باشد. نظافت وسایل و ابزار کار نیز ضروری است.
شریفی ادامه داد: زمانی میتوان از سلامت غذاها و آشامیدنیهای نذری مطمئن شد که اصول بهداشت فردی و بهداشت ساختمان محل پخت، بهداشت ابزار و بهداشت مواد غذایی رعایت شده باشد.
وی افزود: مراکز بهداشت شهرستانها آمادگی دارند با اولویت افراد اصلی طبخ غذا در هیاتهای عزاداری، کارت سلامت موقت را به صورت رایگان برای این افراد صادر کنند. همچنین مسئولان این هیاتها توجه کنند برای تامین امنیت غذایی به هیچ وجه از افراد ناشناس نذورات دریافت نکنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: رعایت زمان مناسب مصرف غذاهای نذری از زمان پخت تا مصرف بسیار مهم است؛ پس از پخت غذا، کمتر از دو ساعت فرصت مصرف مواد غذایی پخته شده وجود دارد و بعد از آن با توجه به عدم رعایت زنجیره دمایی، احتمال رشد انواع میکروبها در غذا وجود دارد و میتواند مصرفکنندگان را دچار مسمومیت کند.
شریفی ادامه داد: اگر به هر دلیل نیاز به نگهداری مواد غذایی در زمان بیشتر بود باید مواد غذایی یا در دمای ۴ درجه سانتیگراد یا در دمای بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از سالاد و سبزی دارای مجوز بهداشتی گفت: با توجه به شرایط دمایی بالای استان خوزستان خوزستان و استفاده فراوان از یخ، هیاتها حتما یخ مورد نیاز خود را از کارخانههای مورد تایید تامین کنند و هنگام حمل آن، از خودروی مناسب برای عدم تماس یخ با سطوح آلوده استفاده شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: آبهای بستهبندی به هیچوجه نباید در معرض تابش نور آفتاب نگهداری شوند. همچنین به منظور ارتقای سطح بهداشت باید از لیوانهای یکبار مصرف برای سرو نوشیدنیهای سرد و گرم استفاده شود زیرا استفاده از لیوانهای مشترک به شدت احتمال انتقال بیماریهای رودهای را افزایش میدهد.
وی بیان کرد: هیاتها در صورت انبار کردن مواد اولیه، باید نحوه صحیح نگهداری مواد از نظر دما و فضای فیزیکی را از کارشناسان بهداشت محیط فرا بگیرند.
انتهای پیام
نظرات