• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404041006253
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

چند توصیه‌ بهداشتی به عزاداران حسینی / لزوم پرهیز از استفاده ظروف پلاستیکی در توزیع نذورات

چند توصیه‌ بهداشتی به عزاداران حسینی / لزوم پرهیز از استفاده ظروف پلاستیکی در توزیع نذورات

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات ایام محرم، مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی را استفاده از مواد غذایی سالم، پرهیز از ظروف پلیمیری و پخت و توزیع سریع غذا دانست.

به گزارش ایسنا، مهدی طاهری اظهار کرد: استفاده از مواد غذایی سالم، اجتناب از ظروف پلیمیری و توزیع سریع غذا پس از پخت، سه عامل کلیدی در پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی در ایام عزاداری است.

وی با اشاره به خطرات ظروف پلاستیکی گفت: توصیه می‌شود از استفاده از لیوان‌ها و ظروف پلیمیری به‌ویژه برای مایعات داغ پرهیز شود. بهتر است از لیوان‌های کاغذی استاندارد استفاده شود، زیرا مطالعات نشان داده‌اند که برخی مواد آزادشده از پلاستیک‌ها می‌توانند در عملکرد هورمونی بدن اختلال ایجاد کرده و احتمال بروز سرطان و مشکلات باروری را افزایش دهند.

این متخصص بهداشت مواد غذایی با تأکید بر اهمیت تهیه مواد غذایی از مراکز معتبر، افزود: در خرید روغن نه‌تنها باید به تاریخ انقضا، بلکه به تاریخ تولید نیز توجه ویژه‌ای داشت. همچنین یخ مورد استفاده در این مراسم باید بسته‌بندی‌شده و بهداشتی باشد.

طاهری با تاکید بر لزوم نگهداری غذا در شرایط مناسب، درعین حال هشدار داد: غذاهای نذری، به‌ویژه در حجم بالا، در صورت باقی ماندن در دمای محیط و به‌خصوص در هوای گرم، به‌سرعت مستعد رشد میکروب می‌شوند، این موضوع می‌تواند منجر به مسمومیت شدید غذایی شود. بنابراین باید غذا بلافاصله پس از پخت، بسته‌بندی و توزیع شود.

وی همچنین بر تفکیک وسایل مربوط به مواد خام و پخته تأکید کرد و گفت: ظروف مورد استفاده برای طبخ باید کاملاً شسته و ضدعفونی شوند و نباید از یک ابزار برای مواد خام و غذای پخته استفاده کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: غذاهای پخته‌شده باید یا در دمای بالا (بیش از ۶5 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند یا در صورت سرد بودن، در دمای کمتر از 5 درجه سانتی‌گراد قرار گیرند. نگهداری در فضای باز خطر فساد را به شدت افزایش می‌دهد.

طاهری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آلودگی میکروبی یا شیمیایی در فرآیند طبخ می‌تواند پیامدهایی همچون اسهال، مسمومیت، بیماری‌های گوارشی و حتی ابتلا به هپاتیت را به دنبال داشته باشد. بنابراین رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، ضدعفونی کردن تجهیزات و پخت کامل غذا، به‌ویژه در مناسبت‌های مذهبی، کاملاً ضروری است.

وی درباره مصرف کنسروها هشدار داد و گفت: کنسروها باید از مراکز معتبر تهیه شوند، دارای برچسب بهداشتی باشند و پیش از مصرف، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش حرارت ببینند تا عوامل بیماری‌زایی مانند سم بوتولیسم از بین برود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان بر اهمیت آب سالم در فرآیند آماده‌سازی غذا تأکید کرد و گفت: برای شست‌وشوی سبزیجات و مواد غذایی، باید از آب تصفیه‌شده و بهداشتی استفاده شود. همچنین گوشت مورد استفاده برای نذری‌ها باید صرفاً از کشتارگاه‌های رسمی و مجاز تهیه و از خرید محصولات فله‌ای و بدون برچسب به‌طور جدی خودداری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha