• یکشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404063018045
  • خبرنگار : 50212

تدارک سه هزار برنامه برای گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد دفاع مقدس در استان مرکزی

تدارک سه هزار برنامه برای گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد دفاع مقدس در استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی از تدارک اجرای حدود سه هزار برنامه فرهنگی، اجتماعی و مذهبی در هفته دفاع مقدس با شعار «ما فاتحان قله هستیم» خبر داد و گفت: این برنامه‌ها با هدف ترویج فرهنگ جهاد و شهادت و گرامیداشت دفاع مقدس هشت‌ساله و ۱۲ روزه، با مشارکت اقشار مختلف مردم و دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار غلامرضا کریمی یکشنبه ۳۰ شهریور در نشست خبری به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد دفاع مقدس اظهار کرد: دفاع مقدس نه محدود به یک هفته است و نه متعلق به قشر خاص؛ بلکه متعلق به همه مردم و همه ایام است.

 وی با اشاره به پیروزی نظام اسلامی در دفاع هشت‌ساله و دفاع ۱۲ روزه، تأکید کرد: نظام اسلامی در برابر جبهه کفر ایستادگی کرده و با ندای استکبارستیزی، مانع از توقف رشد و پیشرفت کشور توسط استکبار جهانی شده است.

سرهنگ کریمی گفت: به دلیل مسائل امنیتی، رژه نیروهای مسلح برگزار نخواهد شد و به جای آن، رژه موتوری نیروهای مسلح ساعت 8 روز  ۳۱ شهریور از مقابل موزه دفاع مقدس آغاز شده و با طی مسیر بلوار سردار شهید رحیم آنجفی، خیابان شهدای جهاد، میدان ولیعصر (عج) و خیابان امام خمینی(ره)، در گلزار شهدای اراک به پایان می‌رسد.

وی ادامه داد: برنامه‌های این هفته شامل نواختن زنگ مقاومت در مدارس با پیوست‌های فرهنگی، تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس، عطرافشانی و گلباران قبور شهدا در شهرها و روستاها، اجرای برنامه‌های ویژه در ۷۶ یادمان شهدای گمنام، سرکشی از آزادگان و جانبازان دفاع مقدس و دفاع ۱۲ روزه و خاطره‌گویی توسط ایثارگران و پیشکسوتان است.

او افزود: همچنین، شب شعر، شب خاطره، عصر خاطره و نشست‌های فرهنگی و بصیرتی با عنوان «آبروی محله، افتخار کوچه»، رونمایی از ۱۱ عنوان کتاب با موضوع امام‌شناسی، مسابقات ورزشی توسط هیئت‌های ورزشی و بسیج، تئاترهای خیابانی از ۳۱ شهریور تا ۷ مهر در سطح استان و فرهنگسرای شهر اراک، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه توسط فرماندهان، پویش و مسابقه کتابخوانی، اردوهای جهادی در مناطق محروم، دوره‌های آموزشی در دستگاه‌های اجرایی، دوره‌های آشنایی با سیره شهدا، اردوی راهیان پیشرفت، افتتاح طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی، افتتاح نیروگاه‌های خورشیدی، افتتاح یادمان شهدای گمنام در شهر هندودر شازند، و اکران فیلم‌های دفاع مقدس از دیگر برنامه‌های این هفته است.

سرهنگ کریمی در ادامه با اشاره به تقویم نامگذاری روزهای هفته دفاع مقدس گفت: دوشنبه ۳۱ شهریور با عنوان «پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت طلایه‌داران سربلندی و وحدت ملی» با برنامه‌های تجلیل از پیشکسوتان و تبیین نقش ایمان و وحدت ملی و سه‌شنبه اول مهر با عنوان «جوانان، علم و دانش‌پژوهی، اقتدار علمی» با گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ و تبیین نقش علم و فناوری در اقتدار ملی نامگذاری شده است.

وی افزود: چهارشنبه دوم مهر «زنان، مدافعان حریم خانواده و جامعه» با تبیین نقش زنان و خانواده در دفاع مقدس و بزرگداشت شهدای زن و شهدای سلامت، پنجشنبه سوم مهر، «شهیدان، جانبازان، آزادگان، فخرآفرینان» با برنامه‌های تجلیل از خانواده شهدا، دیدار با جانبازان و عطرافشانی مزار شهدا، جمعه چهارم مهر «دفاع همه‌جانبه، پشتیبانی مردمی و اصناف، سربازان معنویت» با تمرکز بر حماسه پشتیبانی مردم و اصناف، آموزش عمومی، پدافند غیرعامل، پاسداشت سربازان و راهپیمایی خانوادگی نامگذاری شده است.

سرهنگ کریمی همچنین گفت: شنبه ۵ مهر «نیروهای مسلح، بسیجیان، جهادگران، روحانیت، عشایر، روستائیان و پیشمرگان کرد مسلمان» با تبیین نقش ولایت و رهبری و حماسه شکست حصر آبادان، یکشنبه ۶ مهر «ولایتمداری، بصیرت، دشمن‌شناسی و استکبارستیزی» با گرامیداشت مجاهد کبیر شهید سید حسن نصرالله و تبیین بصیرت جبهه مقاومت و دوشنبه ۷ مهر «فرماندهان، عزت‌مداران حماسه‌آفرین» با گرامیداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نامگذاری شده است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در ادامه به تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی اشاره کرد و گفت: این دانشنامه شامل ۱۵۰ مقاله و ۵۰۰ برنامه است و به‌عنوان یکی از غنی‌ترین دانشنامه‌های کشوری از نظر محتوا، کیفیت و صفحه‌آرایی شناخته می‌شود. این دانشنامه که از مطالبات رهبر معظم انقلاب بوده، از سال ۱۳۹۹ با همکاری پیشکسوتان و مجموعه‌های مختلف استان تدوین شده و جلدهای دوم و سوم آن نیز در آینده منتشر خواهد شد.

وی در ادامه گفت: تاکنون ۷۰۰ مدخل برای این دانشنامه شناسایی شده تا بتوان دانشنامه ای قوی و متقن تدوین کرد. از این تعداد، برای ۴۲۰ مدخل مدارک لازم جمع آوری شده است. حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی مرتبط با دفاع مقدس و مقاومت نیز در دانشگاه‌های استان در حال انجام است.

سرهنگ کریمی با تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ جهاد و شهادت، به‌ویژه برای نسل جوان، اظهار کرد: این برنامه‌ها با هدف تعمیق ارزش‌های دفاع مقدس و تقویت روحیه مقاومت در برابر استکبار جهانی برگزار می‌شود.

وی از نقش اقشار مختلف، از جمله پیشکسوتان، زنان، جوانان، نیروهای مسلح، بسیجیان، روحانیت، عشایر و پیشمرگان کرد در دفاع مقدس تجلیل و بر ضرورت حفظ و نشر این ارزش‌ها تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha