• شنبه / ۵ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404070502916
  • خبرنگار : 50181

پخت «نان کامل» در ۳۲ نانوایی کرمانشاه آغاز می‌شود

پخت «نان کامل» در ۳۲ نانوایی کرمانشاه آغاز می‌شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، از آغاز پخت نان کامل در ۳۲ نانوایی کرمانشاه در مهر خبر داد.

دکتر حسین بیگلری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت پخت نان کامل و نقش آن در تغذیه و سلامت افراد، گفت: برنامه تهیه و تولید آرد و نان کامل برنامه‌ای زیرمجموعه سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی کشور است که قرار است با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله جهاد کشاورزی، معاونت اقتصادی استانداری، اداره کل غله و خدمات بازرگانی، اتاق اصناف، اداره استاندارد، اتحادیه کارخانجات آرد، اتحادیه خبازان و صنعت، معدن و تجارت در استان‌های مختلف کشور اجرایی شود.

وی ادامه داد: در استان کرمانشاه نیز با پیگیری‌های صورت گرفته و جلساتی که برگزار شد، مقرر شده پخت نان کامل در گام اول به صورت پایلوت در ۳۲ نانوایی در سطح استان و از مهر آغاز شود.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه این ۳۲ نانوایی صرفا محدود به شهر کرمانشاه نیست و در برخی از شهرستان‌ها نیز نانوایی‌ها برای پخت نان کامل اعلام آمادگی کرده‌اند، افزود: با پیشرفت برنامه و افزایش استقبال مردم از پخت نان کامل، تعداد بیشتری از نانوایی‌های استان به سمت پخت نان کامل خواهند رفت، بگونه‌ای که امیدواریم تا پایان سال حداقل در هر شهرستان  یک نانوایی برای پخت نان کامل داشته باشیم.

بیگلری در ادامه از ویژگی‌های نان کامل یاد کرد که از گندم مرغوب تولید می‌شود و ادامه داد: نان کامل دارای سبوس بالا، مواد ریزمغذی بیشتر و سرشار از غلات و فیبر است.

وی از نقش نان کامل در سلامت افراد یاد و خاطرنشان کرد: مصرف نان کامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون بالا، کبد چرب، برخی انواع سرطان و چاقی شکمی تاثیر دارد.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه نان کامل رنگ تیره‌تری نسبت به نان معمولی دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه در این سال‌ها ذائقه مردم عمدتا به سمت نان سفید رفته، باید در زمینه مصرف نان کامل که تیره‌تر است اطلاع‌رسانی کافی و فرهنگ‌سازی صورت بگیرد.

بیگلری اظهار کرد: اگرچه نان کامل می‌تواند به شکل هریک از نان‌های معمولی که نانوایی‌ها پخت می‌کنند باشد، اما فرمول تهیه آن معمولا به نان سنگک نزدیک‌تر است.

وی هدف از حرکت به سمت پخت نان کامل را تلاش برای ارتقای سلامت عمومی جامعه اعلام و ابراز امیدواری کرد با افزایش تعداد نانوایی‌هایی که نان کامل پخت می‌کنند، شاهد بهبود سلامت جامعه و پیشگیری از انواع بیماری‌ها باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha