• یکشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404070603624
  • خبرنگار : 50996

معاون قرآن و عترت ادراه کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی:

جامعه قرآنی باید سبک مرحوم سرشور خراسانی را ترویج دهد

جامعه قرآنی باید سبک مرحوم سرشور خراسانی را ترویج دهد

ایسنا/خراسان رضوی معاون قرآن و عترت ادراه کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: شیوه متفاوت و منحصر به فرد آموزش مرحوم سرشور خراسانی باید به جامعه قرآنی معرفی شود و جامعه قرآنی نیز باید این نوع سبک را ترویج دهد.

حمید صمدی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بزرگداشت یاد و نام معلم قرآنی سرشور خراسانی اظهار کرد: با وجود اینکه جامعه قرآنی از درگذشت این استاد بزرگ در اندوه و ماتم فرو رفته است اما ترویج سبک تدریس و معرفی آن به سایرین باید سرلوحه قرار گیرد.

وی با اشاره به تالیفات و سبک متفاوت این معلم قرآنی افزود: استاد سرشور خراسانی به دلیل علاقه خاصی که به تدریس قرآن کریم داشتند، سیر آموزشی متفاوت و بخصوصی را پیمودند و این آرزوی تدریس منجر شد وی به تالیفات قرآنی نیز دست یابد و در حوزه کودک و خانواده فعالیت‌های دینی گسترده‌ای داشته باشد.

معاون قرآن و عترت ادراه کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی بیان کرد: استاد سرشور خراسانی نعمت بزرگی برای جامعه بودند و از دست دادن ایشان جامعه قرآنی را اندوهگین کرده است اما با این وجود باید توجه داشت که ترویج و معرفی سبک وی و به کاربردن شیوه ایشان می‌تواند مفید واقع شود.

صمدی تصریح  کرد: ایشان، لازمه تربیت درست دینی و قرآنی کودکان را در داشتن پدر و مادری آموزش دیده و فرهنگی می‌دانست و معتقد بود، پدر و مادرانی که خودشان آموزش دیده و تربیت فرهنگی و دینی داشته و به یکدیگر عشق بورزند، می‌توانند کودکان بزرگی تربیت کنند.

استاد سرشور خراسانی معتقد بود تربیت مادران، زمینه‌ساز تربیت صحیح فرزندان است

مسعود وکیل، مدرس قرآن کریم نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: توفیق آشنایی من با استاد مرحوم غلام‌عباس سرشور خراسانی به سال ۱۳۷۶ بازمی‌گردد و مرکز این ارتباط دفتر برنامه‌ریزی کتاب‌های درسی بود. در آن سال که مصادف با دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی و وزارت آقای دکتر مظفر در وزارت آموزش و پرورش بود، زمینه‌هایی فراهم شد تا توجه بیشتری به آموزش قرآن معطوف گردد.

وی ادامه داد: در آن زمان، بنده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی بودم و از آقای سرشور خراسانی دعوت به عمل آمد. پیش از آن، در دفتر برنامه‌ریزی گروه مستقلی برای درس قرآن وجود نداشت و آموزش قرآن معمولاً از کلاس سوم ابتدایی آغاز می‌شد. اما با توجه به تجربیات موجود در برخی استان‌ها، از جمله استان خراسان، بحث آغاز آموزش قرآن و روخوانی آن از کلاس اول ابتدایی مطرح شد.

این مدرس قرآن کریم بیان کرد: در این راستا، معرفی ایشان به عنوان معلمی فعال در این حوزه که سال‌ها در استان خراسان و دیگر استان‌ها روش‌های نوینی را در آموزش قرآن به کار گرفته بود، باعث شد به تهران دعوت شود و همکاری ایشان آغاز گردد. وی ابتدا هفته‌ای دو روز در دفتر ما حضور می‌یافت و به تدریج به طور کامل به تهران منتقل شدند.

وکیل در خصوص ویژگی‌های برجسته سرشور خراسان چی گفت: ویژگی برجسته‌ای که در برخورد با استاد برای من آشکار بود، تواضع، ایمان، تقوا و تدین ایشان بود. استاد سرشور خراسانی به گفته خود، ۱۵ سال معلم کلاس اول ابتدایی بود و این شغل را با عشق و عنایت خاصی انتخاب کرده بود. علاوه بر حوزه آموزش قرآن، ایشان دارای مدرک لیسانس روانشناسی بود و سال‌ها در زمینه مشاوره، تربیت و مسائل خانوادگی فعالیت می‌کرد.

وی اظهار کرد: استاد از دوران جوانی تا پایان عمر فعال بود و حتی کانال‌های مجازی برای آموزش داشت. در آن زمان، بنده تجربه مستمر در زمینه آموزش و تربیت قرآن در دوره ابتدایی نداشتم، اما استاد سرشور خراسانی همراه با اساتید بزرگی، از ارکان اصلی آموزش قرآن در دوره ابتدایی به شمار می‌رفت.

این مدرس قرآن کریم افزود: ایشان همچنین توجه ویژه‌ای به آموزش قرآن در سنین پایین داشت و عشق به معلمی و دغدغه تربیت را به وضوح می‌شد در رفتار و گفتارش مشاهده کرد. همچنین معتقد بود هیچ کاری بدون عشق به آن موفق نمی‌شود و خود نیز با عشق و اخلاص به امر تعلیم و تربیت می‌پرداخت. از نکات فنی و برجسته آموزش وی، تأکید بر تسلط به حرکات و دقت در روخوانی قرآن بود، نه صرفاً یادگیری حروف. ایشان تکنیکی ابتکاری در این زمینه ابداع کرده بودند که توسط بسیاری از اساتید مورد تأیید قرار گرفت.

وکیل بیان کرد: در سال ۱۳۹۶، استاد مؤسسه آموزش تربیت حضرت خدیجه(س) را تأسیس کرد و در این مسیر، استاد تأکید ویژه‌ای بر نقش مادران در تربیت داشت. همچنین معتقد بود که تربیت مادران، همراه با عشق و دانش لازم، زمینه‌ساز تربیت صحیح فرزندان است. به گفته ایشان، معلم قرآن باید هم اخلاص داشته باشد و هم تسلط به ابزارهای روز، و از روانشناسی به‌عنوان یک دانش کاربردی بهره‌مند باشد.

وی با بیان اینکه استاد سرشور خراسانی فردی بسیار متدین و معتقد به اهل بیت(ع) بود و زیارت‌های سالانه اربعین و زیارت مخصوص حضرت امام رضا(ع) را ترک نمی‌کرد، افزود: همچنین اهل نماز شب و تهجد بود و باورهای عمیق دینی داشت که گاه به شوخی از ایشان به عنوان فردی سنتی یاد می‌کردیم. با این حال، نسبت به استفاده از دانش روانشناسی و روش‌های نوین تربیتی، نگرشی باز و علمی داشت.

این مدرس قرآن کریم تصریح کرد: وی انسانی خالص، زحمتکش، بی‌توقع و ساده‌زیست بود که به حق به جوار رحمت الهی شتافت. در اواخر عمر، روی کتابی در زمینه تربیت اخلاقی و آموزش قرآن کار می‌کردیم که جلد اول آن آماده شده و جلد دوم نیز در آستانه پایان بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha