هانیه ناصری در گفت و گو با ایسنا، از نارنگی به عنوان یکی از میوههای خوشطعم پاییزی یاد کرد که علاوه بر عطر دلچسب، خواص و فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد و گفت: این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای ضروری برای بدن است و از همینرو نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن افراد دارد.
وی با بیان اینکه نارنگی سرشار از ویتامینهای مختلف بویژه ویتامین C است، اظهار کرد: همچنین این میوه منبع غنی بتاکریپتوزانتین (آنتیاکسیدانی که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود) است که فقط در میوههایی با رنگ نارنجی وجود دارد.
وی طبع نارنگی را بسته به شیرینی و ترشی آن عمدتا سرد عنوان کرد و ادامه داد: در فصل پاییز که مصرف غذاهایی با مزاج گرم و مقوی بیشتر میشود، احتمال بروز حرارت کبد و معده و صفرا هم افزایش مییابد که با مصرف نارنگی و سایر مرکبات میتوان به رفع این مشکلات کمک کرد.
ناصری افزود: نارنگی برای رفع حالت خفقان و تنگی نفس ناشی از سرماخوردگی و گرمی مزاج مفید است. به علاوه کسانی که پس از خوردن غذاهایی با مزاج گرم دچار حرارت بدنی حتی در فصول سرد سال مثل پاییز میشوند، یا سوزش گلو، خارش پوست یا عطش مفرط پیدا میکنند، از مصرف نارنگی نفع خواهند برد.
وی با اشاره به اینکه نارنگی صفرابر خوبی است و حرارت زائد کبد و معده را کم میکند، یادآور شد: مصرف نارنگی گُرگرفتگی دوران یائسگی را که عمدتا به دلیل خشکی نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستی است، بهبود نسبی میبخشد.
این دکترای طب طبیعی و گیاهان دارویی از رطوبت خوبی که نارنگی به بدن میدهد نیز یاد و خاطرنشان کرد: نارنگی بهترین میوه برای افراد گرممزاجی است که قصد گرفتن رژیم لاغری دارند.
ناصری با بیان اینکه مرکبات و نارنگی عمدتاً باعث افزایش ادرار میشود، اظهار کرد: از همین رو مصرف نارنگی برای پاکسازی سیستم کلیوی و کمک به دفع سنگریزههای کوچک مفید است.
وی افزود: در طب طبیعی خواص دیگری نیز برای نارنگی وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به بهبود عملکرد گوارش، کاهش فشار خون، سلامت مغز، زیبایی پوست، کمک به درمان سرماخوردگی، رفع یبوست و کاهش وزن اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات