• چهارشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404071610788
  • خبرنگار : 51044

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

نگرانی از تأثیر داروی تولید داخل بی‌مورد است

نگرانی از تأثیر داروی تولید داخل بی‌مورد است

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: امروزه بیش از ۹۰ درصد داروهای کشور در داخل تولید می‌شود. همان‌گونه که بارها نیز اشاره شده، کیفیت دارو با سایر محصولات متفاوت است؛ دارو یا مورد تأیید است یا نیست، و نمی‌توان در این زمینه حد وسطی قائل شد. بنابراین، نگرانی از تأثیر داروی تولید داخل بی‌مورد است.

محمد رضا سیاهی شادباد روز چهارشنبه ۱۶ مهر در گفت‌وگو با ایسنا، در حاشیه نشست روسای دانشگاه های علوم‌پزشکی قطب شمالغرب کشور گفت: در حال حاضر، حدود ۲۴۰۰ کارخانه مواد غذایی و نزدیک به ۸۰ واحد تولید تجهیزات پزشکی در استان فعال هستند. همچنین در بخش طب سنتی و مکمل‌ها، تعداد قابل‌توجهی شرکت فعالیت می‌کنند.

وی افزود: با توجه به قابلیت‌های صنعتی بالا، به‌ویژه در تولید مواد غذایی، می‌توان گفت که از نظر تعداد کارخانه‌های صنایع غذایی، استان آذربایجان شرقی رتبه نخست کشور را دارد. پیش‌تر، مشهد در این زمینه پیشتاز بود، اما با تقسیم آن استان، اکنون تبریز در جایگاه نخست قرار گرفته است

وی اظهارکرد: در حوزه داروسازی نیز، گرچه از نظر تعداد کارخانه‌ها تنها چند واحد عمده فعال است (به‌ویژه چهار شرکت در تبریز و یکی در ارومیه)، اما همین سه شرکت بزرگ داروسازی در تبریز به اندازه چندین شرکت بزرگ ملی ظرفیت دارند. برای نمونه، شرکت داروسازی دانا را می‌توان با داروپخش مقایسه کرد. این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف از تولید مواد اولیه تا محصولات نهایی فعال بوده و در سال‌های اخیر توسعه چشمگیری داشته‌اند.

وی اضافه کرد: از منظر تاریخی نیز این منطقه دارای پیشینه‌ای ارزشمند بوده و هشت قرن پیش، مجموعه ربع رشیدی در این منطقه فعال بوده است.

سیاهی شادباد با اشاره به اینکه دانشکده داروسازی تبریز پس از تهران، دومین دانشکده داروسازی کشور است که تا دو سال آینده ۸۰ سالگی خود را جشن خواهد گرفت، بیان کرد: به این ترتیب، دست‌کم سه نسل از داروسازان در این دانشکده تربیت شده‌اند و اکنون بخش عمده‌ای از اعضای هیئت علمی دانشگاه از همین نسل سوم هستند. این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت علمی بالای منطقه است که می‌توان از دانش و تجربه این اساتید در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآوری در فرمولاسیون دارویی و ارتقای صنعت داروسازی استفاده کرد.

وی ادامه داد: خرید مداوم داروهای خارجی برای کشوری مانند ما، با توجه به سطح درآمد و ملاحظات استراتژیک، امکان‌پذیر نیست. در حالی‌که داروهای داخلی کشورمان از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای قلبی، فشار خون و اعصاب، کاملاً پاسخگوی نیاز بیماران هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به اینکه حتی در مورد داروهای جدید مانند داروهای ضد سرطان (آنتی‌کانسر) نیز پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است گفت: به گفته یکی از متخصصان سرطان، داروهای ایرانی در تست‌ها و پیگیری‌های بالینی، اثربخشی کاملا مطلوبی نشان داده‌اند و دلیلی وجود ندارد که بیماران برای دریافت نمونه‌های خارجی به زحمت بیفتند.

وی در پایان افزود: در حوزه داروهای پروتئینی نوترکیب و بایوتکنولوژی نیز پیشرفت‌های چشمگیری در کشور به‌ویژه در شرکت داروسازی زهراوی تبریز حاصل شده است، که از فناوری‌های نوین و به‌روز در این زمینه بهره می‌برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha