• پنجشنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404071711021
  • خبرنگار : 51040

متخصص تغذیه بیان کرد:

تأثیر منفی حذف صبحانه بر رشد و عملکرد ذهنی دانش‌آموز

تأثیر منفی حذف صبحانه بر رشد و عملکرد ذهنی دانش‌آموز

ایسنا/گلستان یک متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت مصرف صبحانه کامل در دانش‌آموزان گفت: صبحانه منبع اصلی انرژی مغز در ساعات ابتدایی روز است و حذف آن می‌تواند باعث افت قند خون، خستگی زودرس و کاهش تمرکز در کلاس‌های درس شود.

اراز محمد قرنجیک‌ در گفت وگو با ایسنا با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در دوران تحصیل اظهار کرد: با توجه به آغاز سال تحصیلی، دانش‌آموزان برای حفظ تمرکز، یادگیری بهتر و داشتن انرژی کافی در طول روز نیاز به یک صبحانه کامل و مقوی دارند.

وی افزود: بهتر است دانش‌آموزان حدود یک ساعت پیش از رفتن به مدرسه بیدار شوند تا دستگاه گوارش فرصت آمادگی برای دریافت صبحانه را داشته باشد و انجام ۵ تا ۱۰ دقیقه حرکات نرمشی سبک در صبح می‌تواند به بهبود عملکرد گوارشی کمک کند و اشتهای کودک را برای صبحانه افزایش دهد.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: یکی از بهترین ترکیب‌های غذایی برای صبحانه دانش‌آموزان نان، پنیر، گردو و خرماست که مجموعه‌ای از مواد مغذی را در خود دارد و برای دانش‌آموزانی که دچار اضافه وزن نیستند می‌توان کره و عسل را نیز به این ترکیب افزود تا انرژی بیشتری دریافت کنند.

قرنجیک ادامه داد: ترکیب دیگری که می‌تواند صبحانه‌ای کامل محسوب شود تخم‌مرغ آب‌پز به همراه سیب‌زمینی آب‌پز و نان است البته باید اندازه سیب‌زمینی‌ها کوچک انتخاب شود تا موجب نفخ نشود.

وی با اشاره به نقش درشت‌مغذی‌ها در عملکرد ذهنی دانش‌آموزان گفت: کتاب‌های مرجع تغذیه تاکید دارند که بدن باید از همه گروه‌های غذایی شامل پروتئین، چربی، میوه، سبزی، نان و غلات در طول روز استفاده کند بنابراین مصرف نان‌های سبوس‌دار و ترکیب غلات با حبوبات مانند برنج با عدس یا ماش، کیفیت پروتئینی رژیم غذایی را افزایش داده و بر یادگیری و رشد کودکان تاثیر مثبت دارد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: به دلیل کوچک بودن معده کودکان و تحرک بالای آن‌ها در مدرسه، باید میان‌وعده‌های سالم نیز برایشان در نظر گرفته شود از این‌رو ترکیبی از کربوهیدرات‌ها مانند نان یا کیک خانگی به همراه مواد پروتئینی و مغزها می‌تواند انتخاب مناسبی باشد همچنین توصیه می‌شود در زنگ‌های تفریح حتما یک یا دو واحد میوه مصرف کنند.

قرنجیک‌با اشاره به مضرات حذف صبحانه اظهار کرد: حذف صبحانه در بلندمدت می‌تواند موجب اختلال در متابولیسم بدن، کاهش تمرکز، افت قند خون و ضعف جسمانی شود متاسفانه بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل دیر خوابیدن یا نداشتن اشتها از خوردن صبحانه خودداری می‌کنند که این امر بر رشد و عملکرد ذهنی آن‌ها اثر منفی دارد.

وی تصریح کرد: دانش‌آموز حداقل هفت تا هشت ساعت پیش از رفتن به مدرسه شام خورده و در طول خواب هیچ غذایی دریافت نکرده است بنابراین مغز او برای فعالیت فکری به گلوکز نیاز دارد که باید از طریق صبحانه حاوی کربوهیدرات، پروتئین و سایر مواد مغذی تامین شود.

این متخصص تغذیه در پایان گفت: ترکیب سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب‌پز به همراه نان یا ترکیب نان، پنیر، گردو، خرما و کنجد از بهترین صبحانه‌ها برای دانش‌آموزان است زیرا علاوه بر تامین انرژی و حفظ قند خون در حد نرمال از خستگی زودرس جلوگیری کرده و به رشد و سلامت جسمی و ذهنی آنان کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha