• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404082012613
  • خبرنگار : 50026

معاون گردشگری استان خبر داد

بیابان لوت گنجی ملی برای سرمایه‌گذاری گردشگری/ احیای مسیرهای تاریخی بیابان

بیابان لوت گنجی ملی برای سرمایه‌گذاری گردشگری/ احیای مسیرهای تاریخی بیابان

ایسنا/خراسان جنوبی معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: احیای مسیرهای تاریخی بیابان لوت از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در حوزه گردشگری است این مسیرها در گذشته مورد استفاده کاروان‌ها بوده است.

محمد عرب، امروز سه شنبه ۲۰ آبان در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی بیابان لوت اظهار کرد: امسال این رویداد با تمرکز بر موضوع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری برگزار می‌شود تا علاوه بر ابعاد علمی، زمینه جذب سرمایه‌گذاران و معرفی فرصت‌های اقتصادی در بیابان لوت فراهم شود.

وی افزود: بیابان لوت به‌عنوان یک سرمایه ملی و میراث طبیعی جهانی، ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه گردشگری دارد که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است و  در این دوره از همایش، بسته‌های فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری به‌صورت کارت‌های سرمایه‌گذاری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد تا بتوانند از میان طرح‌های پیشنهادی، پروژه‌های مورد نظر خود را انتخاب و بررسی کنند.

معاون گردشگری خراسان جنوبی گفت: این بسته‌ها شامل فضاها و نقاطی از پهنه لوت است که از پیش مطالعه و جانمایی شده‌اند، با این حال سرمایه‌گذاران اختیار دارند تا متناسب با طرح و برنامه خود اصلاحات لازم را در طرح‌ها انجام دهند. همچنین سامانه‌ای برای مشاهده و پیگیری این فرصت‌ها در دسترس سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

عرب از حضور سرمایه‌گذاران و هلدینگ‌های بزرگ گردشگری کشور در این رویداد خبر داد و افزود: دعوت از شرکت‌ها و سایر مجموعه‌های فعال گردشگری انجام شده و مذاکرات اولیه برای همکاری و امضای تفاهم‌نامه در جریان است. هدف ما این است که حداقل یک تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در جریان همایش نهایی شود.

وی تأکید کرد: همه طرح‌های سرمایه‌گذاری پیشنهادی با رعایت اصول سازگاری با زیست‌بوم بیابان لوت طراحی شده‌اند و نگاه ما به توسعه، نگاه پایدار است.

عرب گفت: احیای مسیرهای تاریخی بیابان لوت از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در حوزه گردشگری است این مسیرها که در گذشته مورد استفاده کاروان‌ها و گردشگران خارجی قرار می‌گرفتند، ظرفیت بالایی برای برگزاری تورهای تخصصی دارند و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در آذرماه امسال نخستین تور پیمایش مسیرهای تاریخی لوت را اجرا کنیم.

وی همچنین از افزایش ورود گردشگران خارجی به استان خبر داد و گفت: در حال حاضر گروهی از گردشگران کشور لهستان در حال بازدید از بیابان لوت هستند و مسیر خود را از خراسان جنوبی آغاز کرده‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۹۰۰ گردشگر خارجی به استان سفر کرده‌اند که رشد قابل‌توجهی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

عرب گفت: با برگزاری این همایش و تمرکز بر معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، زمینه شکوفایی گردشگری بیابانی و رونق اقتصادی در مناطق جنوبی استان بیش از پیش فراهم شود.

برگزاری کارگاه آموزشی مرمت نسخ خطی در بیرجند

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از برگزاری کارگاه آموزشی مرمت نسخ خطی در بیرجند خبرداد.

شریعتی‌منش معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی نیز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: کارگاه آموزشی نسخ خطی با همکاری دانشگاه بیرجند از روز گذشته آغاز شده است و تا امشب ادامه دارد. 

وی افزود: در این کارگاه، کارشناسان میراث فرهنگی با روش‌های علمی و اصولی مرمت و حفاظت از نسخ خطی آشنا می‌شوند تا بتوانند این آثار ارزشمند را به‌صورت استاندارد در موزه‌ها نگهداری و به نمایش بگذارند.

وی افزود: هدف از برگزاری این دوره، ارتقای توان تخصصی همکاران در حوزه میراث مکتوب و آشنایی بیشتر با شیوه‌های علمی مرمت نسخ خطی است و این آموزش‌ها می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد پایگاه تخصصی حفاظت از نسخ خطی در شرق کشور باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تأکید کرد:  خراسان جنوبی ظرفیت بالایی در این زمینه دارد به طوری که  هم کارشناسان متخصص در حوزه مرمت و هم آزمایشگاه‌های مجهز برای انجام فعالیت‌های علمی در اختیار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha