حسین بهرامی امروز چهارشنبه ۲۱ آبان در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: عیار چغندرقند تولیدی استان حدود ۱۷.۵ است که از بالاترین عیارها در کشور به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: کشت چغندرقند در استان الگوی نمونه محسوب و در قالب کشاورزی قراردادی انجام میشود، به این معنا که کشاورزان پیش از آغاز کشت با کارخانهها قراردادی منعقد میکنند، کارخانه نیز خدماتی مانند تأمین نهاده، کود، سم و مکانیزاسیون در اختیار کشاورزان قرار میدهد و هزینهها پس از تحویل محصول از حساب کشاورز کسر میشود.
وی افزود: این روند به شکل چشمگیری به کشاورزان کمک کرده و افزایش عملکرد محصول چغندرقند نیز نتیجه همین شیوه است.
بهرامی خاطرنشان کرد: فصل برداشت چغندرقند پاییز است و بخش زیادی از محصول استان و استانهای دیگر به کارخانه قند شهرکرد ارسال میشود. به دلیل تراکم بسیار، کارخانه براساس تاریخ کشت، نوبتبندی را انجام و حدود ۲۰ روز آینده تمام محصول کشاورزان را تحویل میگیرد، همچنین هرچه محصول چغندرقند بیشتر در معرض سرما قرار بگیرد، عیار بالاتری خواهد داشت.
عیار بالای محصول چغندرقند در چهارمحال و بختیاری
عسکر قنبری، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز اظهار کرد: خوشبختانه بهزراعیهای انجامشده در کشت چغندرقند، عمدتاً از طریق اقداماتی همچون بهبود سطح مکانیزاسیون و استفاده از ارقام مناسب صورت گرفته است.
وی افزود: بهدلیل دوره رشد حدود ۶ ماهه چغندرقند، عیار این محصول در چهارمحال و بختیاری به حدود ۱۷.۵ درصد میرسد که بالاتر از متوسط کشوری است.
انتهای پیام


نظرات